reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ania, moja miala zoltaczke jeszcze w szpitalu i lezala pod lampami. Jest takie urzadzenie do mierzenia poziomu bilirubiny w szpitalach, bez koniecznisci pobrania krwi. Zadzwon wczesniej na noworodki, u nad jest tak ze bez problemu mierza.
Moja spi w rozku i tez sprawdzam temp na karczku, chyba jest ok :) okno mamy na zmiane 1 otwarte w mieszkaniu zeby nie bylo przeciagow.
Kup mamy na dzien

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nadrobiłam zaległość i obejrzałam Wasze maluszki. Wszystkie cudne, słodkie i każde takie inne a mówi się że takie maluchy są identyczne :p

Co do drżenia nóżki to też zauważyłam czasem coś takiego. I też już się zastanawiam czy normalne to. Z oknami i przegrzaniem też mam schizy. Niby człowiek był na zajęciach położnej i wie co i jak a jednak mu odbija. Szczególnie jak teściowa ciągle a nóżki mu odkryj bo zmarzną,a ubierz mu kaftanik bo łapki zimne. Teraz to mnie wszystko wkurza jak nigdy. Albo taka sytuacja... Siedzę z teściami w pokoju i mam na uwadze czy nie płacze synuś a teściowa zrywa się z fotela i leci sprawdzać co chwila. Nawet teść jej powiedział że przewrazliwiona jest. A wkurzylo mnie to że ja tam byłam i mówię że będzie słychać jak się obudzi . Nie ufa mi?
Mój synek ostatnio ma ciężkie poranki od 6 do 10 marudzenie i brak snu. Przez to ja mam tyły ze śniadaniem i całą resztą. jak tu się zorganizować? W nocy pobudka dwa razy i tu z mężem wstajemy na zmianę :p
Beata to naprawdę miło ze strony twojego męża że tak pomyślał. Też bym tak chciała :p
A co do czekolady to już niewiem jak smakuje :p

Ania, wchodzisz na te suwaczki.com i tam wybierasz wiek dziecka. A później to już wiesz w ustawienia sygnatura.
Dziecka nie trzymam w rożku. Trzymałam przy pierwszym aż do przyjścia położnej i mówiła nam żeby nie trzymać ( myśmy się w tedy troche bali ją wziąć bez ;) ) . Tak lepiej czuje dziecko bez rożka. W rożek bez usztywnienia mam tylko we wózku. Ale w domu jest ubrana w śpiochy, patrze na nóżki czy są ciepłe czy zimne, jak śpi to przykryta jest kocykiem, chyba sama tak chce bo się uspokaja w tedy. Jak nie ma spoconego karku to chyba nie przegrzewasz, takim dzieciom jest chłodniej.
Okno otwieram czasem albo rozszelniam w tym pokoju co leży. Otwieram raczej w innych. Przeciągu, zawiania się boje właśnie.

Kupki mi robi tak dwie. Też są żółte i miękkie na samym końcu wodniste. Dobre robi Twój bo sama czytałam na temat tych kup i żółte wodniste są w porządku.
Siku mi robi dużo. To znaczy czuję że pielucha jest cięższa. Napompowana. Zmieniam różnie rz częściej raz dłużej, raczej jak śpi to jej nie budze spacjalnie na zmiane pieluchy, sprawdzam tylko czy nie przesikała się.
Co do zółtaczki to nie wiem. Moja córka starsza to wiem że jak przyszła położna to mówila że jest żółta, ale sprawdzała czy jej to zażółcenie schodzi i zeszło po tygodniu. Gdzieś czytałam że do 10 doby powinna zniknąć. Trzeba sprawdzić norm bilirubiny.

Aha Ania a Ty wyszłaś dopiero teraz e szpitala? To normalne że może mniej sikać. Też mało mi sikała dopiero po tygodniu chyba więcej sikała. A tak jak pisałyśmy wcześniej tu to położna powinna Ci wyznaczyć kogoś na zastępstwo. To jej obowiązek.

Ostatnia edycja:
Moja spi pod cienkim kocykiem, a na dworze jak było tak goraco to w samym body tylko. Okna otwieram tylko pilnuje zeby przeciągu nie było. Moja zawsze ma ciepły kark, rączki czasem chłodne tylko. Położna mowila ze nie przegrzewać dziecka bo od tego sa te śmierci łóżeczkowe. Mayumi używam sudocremu na zmianę z linomagiem.

Agata, Sudocrem nie jest podobno najlepszy. ( na duże odparzenia może, ale podobno na dziecięcą pupe jest za mocny) Masz duże odparzenia czy tylko czerwoną pupę u Małej? Linomag jaki? Ja uzywam linomag bobo A+E kiedyś i teraz.

Duzo wam robia tych kupek. MI robi tak waśnie dwie i to o tych samych godzinach prawie. o_O. Ale czytałam że dwie w iągu doby to jest ok. Muszę zapytać jeszcze połoznej.

U nas maly spi w rozku a czasami lezy odkryty :-) okno mam uchylone w pokoju i na chwile otwoeramy szeroko zeby przewietrzyc pokoj polozna mowila zeby sprawdzac karczek i skron jak sa cieple to ok bo mlody czasami mial raczki zimne i myslalam ze mu zimno ale raczki moze miec jeszcze zimne co do kup to pk 4-6 takie zulte ja muszczarda:-) a siku to ok 8 jak karmie malego to biore go bez rozka bo mi wygodniej :-) po poludniu mlody bardziej aktywny po jedzeniu nie odzie odrazu spac tylko mozna sobie z nim pogadac :-)

Hej dziewczyny ja w nocy cztery godziny skurczy co 11minut. Nad ranem kolejne 2h juz co 5minut ale po prysznicu przeszly. Odpoczywamy z mezem nabieram sily. Nie jade jak sie porzadnie nie rozkreci.
Czy ktoras przy skurczach miala bole krzyzowe? Bo ja mam nie wiem nawet czy bardziej krzyz od brzucha nie boli :(

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Magdalena babcie są przewrazliwione moja ostatnio na spacerze tak okryla kocem corcie że myślałam że mała się ugotuje bo babcia myślała że jej chłodno bo przecież ona taka malutka i lezy.

Co do zoltaczki to u nas długo to trwa bo Amelia skończyła 4 tyg a dalej jest przyzolcona lekarz kazał podawać między karmieniami wodę z glukoza bo ładnie wyplukuje zoltaczke.

Do góry