reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

agata320 to widzę, że wsparcie laktacyjne w szpitalu masz zarąbiste, aż się wkurzyłam :/ Mi położne też dawały złote rady odnośnie karmienia i jedna wykluczała drugą, zabobony sprzed 30 lat. Ale żadna nie była tak niemiła :/ Współczuje ci i dużo sił na ten trudny czas życzę. Ja też jak Beata karmiłam na leżąco, bo ja przez długi czas po porodzie siedzieć nie mogłam i synek sam się przystawiał, ja bardzo rzadko podtrzymywałam mu pierś.
Mamakulka to się wyszalałaś jeszcze przed porodem ;)
Aniołkowa super wsparcie u was. Trzymam kciuki żeby czas w domu mijał spokojnie i Kubuś się wzorowo rozwijał. A ile wasz Szkrabek waży teraz?

reklama
Kubuś waży 2540g teraz i byłby 36t4d czyli wszystko przebiega zgodne z planem :-)
Agata musisz pokombinować jak ci będzie wygodniej. Ja osobiście wolę na poduszce i tez trzymam pierś od dołu. Nie zmuszaj maluszka bo tym bardziej się denerwuje. Jak się uspokoi to będzie łapać. To są dla nich nowe umiejętności których się dopiero uczą i potrzebują tez czasu i praktyki. Olej te wredne baby i rób jak ci serce podpowiada

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane Ja w tamtym Roku kupilam laktator Aventa rEczny. Nie powiem Nic zlego Na niego jedynie problem w tym Jak se rece bola od pompowania. I Nie raz Tak mialam ze chcialam sciagnac aby wiedziec ile zjadla Czy Sie najadla I Nie nadarzalam sciagac a ona plakala I dla mnie stres.
Wiec tym razem kupilam elektryczny Lovi bo tez na czytalam
Sie dobrych opini :)

Aniolkowa mamo Ciesze Sie ze Kubus rosnie ladnie I przybie Na wadze :)

Ja cala Nic I dzis rano czuje skurcze ale
Takie delikatne. I Nic Poza tym Sie Nie dzieje. W rodzina juz pisze wiadomosci ze snilo Im
Sie zd rodze wiec moze Cos Na rzeczy Bedzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A u mnie nadal cisza w eterze, ale jak nie urodze dziś to jadę jutro do szpitala, jak mnie nie odesla z powrotem to jestem gotowa na wywołanie oxy
Z pierwszym synkiem miałam identycznie, 2 cm rozwarcia, dali mi kilka kropelek oxy na próbę i po pół godziny już miałam 6 cm.
Zobaczymy

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No widzę że wszystkie mamy przerabane. Problem w tym że nie mam pewności czy w poniedziałek wyjdę. Inaczej bym już skakała z radości a tak czarne wizję. Żołądek kamień. W oczach łzy.
Pokarm jest. Karmienie idzie coraz lepiej tylko mały przy cycku ciągle się uspokaja i śpi a tak to trudno. Mąż i tatuś cudny i z jaką czułością patrzy i dotyka syna. A jak ładnie brzmi "nasz syn";-) z tym kichaniem to też się zastanawiam :p wczoraj odciągnełam ciut mleka a koszula rano i łóżko pływało. Mały dostaje sterydy jeszcze..

Jeszcze trochę i wszystkie będą rozpakowane. Jeju mi jutro już tydzień mija od jazdy na ip i cc. Aż szok normalnie. Zaraz pewnie syn się obudzi bo hałasy. Wesele jedzie i wszystko trabi nawet tir a tu kolacje dają

Magdalena zdrówka dla synka i dużo sił dla ciebie.
Karolanka to nieźle reagowałaś na oxy, ja na próbę nie zareagowałam, potem cała kroplówa i też nic, potem druga kroplówa i powoli ruszyło, ale to już było za dużo dla mojego organizmu.

Jaspis dzięki :-* ostatnio nawet nie nadążam Was czytać a czasu w szpitalu ful...Bujam w obłokach i myślę o tym jak będzie fajnie być w domu s Filipem i mężem :p pogoda też humoru nie poprawia, taka ładna jest kurde aż chciałoby się we trójkę na spacerek choć krótki.

A co do laktatora to myślę nad kupnem póki co mam szpitalny

reklama
Magdalena.t. ponoć dla Maluszka ssanie to taki wysiłek ze sie najesc nie może tylko się meczy i zasypia przy cycu :-) jak to odlozysz to zaraz płacze bo jest głodny :-) i tak w kółko :-) zazdroszczę już tych Malenstw mnie dziś ogarnia wizja 'chce cesarke' jechac na termin nie stresować się i przewidywać w głowie mam już taka tworczologie ze rodze 20 godz a i tak koniec jest cc. Nawet już takie sny mnie dopadaly to słabo!

Do góry