reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Karolanka - ale pyszności...

beata - jeszcze synek musi przywyknąć do nowej sytuacji.
mój też się budził w nocy jak mniejszy się urodził I płakał. ale przyzwyczaił się dośc szybko I przestął się budzić na ten płacz

papercut ja w pierwszej ciąży ani w tej nie miałam ktg, wg standardów opieki okołoporodowej jeśli wszystko jest ok, to robi się je obowiązkowo po 40 tc, a wcześniej to już jak lekarz zadecyduje - można, ale nie trzeba.

beata współczuję trudnej sytuacji w domu, musicie dać sobie więcej czasu, życzę dużo sił. Ja też się obawiam takiej zazdrości, bo mam wrażliwca w domu.

Beatka, tez sie boje jak mój starszy bedzie reagował i strasznie mnie to martwi.
Ja kolejny dzień w szpitalu, ale jest postęp bo na porannym obchodzie doktor mi powiedział, ze cięcie jutro. Zawsze to jeden dzień do przodu wiec z jednej strony sie cieszę , a z drugiej niezły stres mnie łapie i nie wiem jak przetrwać jeszcze cała noc do rana.

anpio wcale sie nie dziwie, bedzie dobrze trzymamy wszystkie kciuki :)

nie wytrzymalam robie porzadki w szafach w koncu ulozone ubrania mamy tez sa bardzo wazne zanim sie dzidzia pojawi :D moj wroci i robimy sernik, nigdy nie robilismy wiec prosze o pozytywne fluidki kulinarne co by wyszlo ;p

Dziewczyny mam 2 pytania :-)
Jakie witaminy mam kupić dla Dzidzi bo ponoć podaje się od 1 doby? Może macie coś sprawdzonego i łatwego w podawaniu?

Noooo i co w przypadku cc, też tamtum Rossa do przemywania żeby zapobiec jakimś infekcjom czy to zbędne?

Dzięki za info :-)

Maldob dla dziecia to vit k i d. ja kupilam Dvitum i Kvitum ale.moze za bardzo sie pospieszylam chyba najlepiej poczekac az lekarz w hsp przy wypisie zleci konkretne?

co do rany ja przrmywalam.i bede przemywac octeniseptem a poza tym woda z mydlem :)

Beata, ja tez mam dwulatke w domu i sie stresuje jak zareaguje. A opowiadaliście synkowi wcześniej jak to bedzie jak sie dzidziuś urodzi, ze będzie płakał, trzeba go bedzie karmić piersią itp? Ja mojej dosyć dawno temu kupiłam książeczkę ,,czekamy na dzidziusia" i razem oglądałyśmy i sobie opowiadałyśmy jak to będzie z dzidziusiem. Zastanawiam sie czy da sie przygotować wcześniej na to dziecko, czy swoje musi przejść aby zaakceptować sytuacje ? Moja czasem całuje brzuch a czasem jak widzi ze ja albo maz głaszczemy to jest zazdrosna i nam zabiera rękę z brzucha...

reklama
Maldob dla dziecia to vit k i d. ja kupilam Dvitum i Kvitum ale.moze za bardzo sie pospieszylam chyba najlepiej poczekac az lekarz w hsp przy wypisie zleci konkretne?

co do rany ja przrmywalam.i bede przemywac octeniseptem a poza tym woda z mydlem :)
Dzięki! W drugiej ciazy może będę bardziej ogarnieta :happy2:

Do góry