reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Sierpniowa - tak, popłucz szałwią kilka razy. Powinno złagodzić dolegliwości :)
Dziewczyny szalejecie z tymi cesarkami :D Jeszcze wyjdzie tak że do 15 każda urodzi a ja będę się bujać do końca :hmm:
Choć mąż dziś mnie nastraszył. śniły mu się 3 różne rzeczy, 2 się dziś sprawdziły :o a 3 snem było że wody mi odeszły :D mam nadzieję że to proroczy sen i że w ciągu 2 tyg jednak coś się zadzieje bo dziś cały dzień się męczę z plecami, mały w żebra pcha nóżkę aż boli...jak z psem wyszłam to myślałam że wykituje jak wracałam do domu, tak mnie ta miednica bolała że bujałam się cała na boki i kuśtykałam na prawą nogę...

Ojej ale zaległości mam przez jeden dzień! Widzę, ze dolegliwości okoloporodowe sie nasilają. Ja nie mam "objawów"... Ale w pierwszej ciąży tez zero "zapowiedzi". Wiec liczę, ze córeczka zdecyduje sie wyjść jakos niedługo czyli przed 40. tygdniem.
Jesli chodzi o witaminy to ja na razie nie kupuje. W szpitalu dziecko dostanie a później przy wypisie będzie określone co i w jakich ilościach to wysle M. do apteki i będzie co trzeba.
Ja mam synka 5 letniego i tez troch się boje jak to będzie. Spora różnica wieku, jiz niby rozumie co i jak, ale inaczej jak o tym mowimy a co innego jak juz Maluszek sie pojawi...
Ale, ale!! Mamy sierpień, doczekalysmy:) Wiec na prawdę lada chwila nasze maluszki będą przy nas.

Ja miałam pięć i pół roku jak urodził się mój brat. Pamiętam , że po prostu go przyjęłam, zero problemów. Moja mama mówi ze się wręcz cieszyłam i nie było zazdrości :)

Dziewczyny zrobiłam sobie brwi. Mogę iść na porodowke :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

ja tez mialam 5.5 jak moj brat sie urodzil i byl moim rekwizytem do zabawy bardzo fajnie bylo :D

a do karmienia tylko staniki mam

Ja miałam 15 lat jak mój młodszy brat się urodził :p Wyręczałam mamę w wielu czynnościach, a obcy ludzie na ulicy myśleli, że to moje dziecko :p

Ja do karmienia też mam tylko staniki. Ja lubiłam takie zestawy: podkoszulka na ramiączkach+rozpinana koszula/bluzka i można karmić wygodnie, a w domu cokolwiek.
Na mieście jak było gorąco to zasłaniałam się zawsze taką dużą chustą lub dużą pieluszką bambusową i nikt nic nie widział :)

reklama
dziewczyny a ja musze zapytac o woreczki do mrozenia pokarmu? znacie te z ikea? myslicie ze w takich mozna czy musza byc specjalne? mam ostatni moment zeby cos w Polsce jeszcze zamowic :D a podobno lepiej mrozic w razie zapalenia piersi

Do góry