reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Sierpniowa - tak, popłucz szałwią kilka razy. Powinno złagodzić dolegliwości :)
Dziewczyny szalejecie z tymi cesarkami :D Jeszcze wyjdzie tak że do 15 każda urodzi a ja będę się bujać do końca :hmm:
Choć mąż dziś mnie nastraszył. śniły mu się 3 różne rzeczy, 2 się dziś sprawdziły :o a 3 snem było że wody mi odeszły :D mam nadzieję że to proroczy sen i że w ciągu 2 tyg jednak coś się zadzieje bo dziś cały dzień się męczę z plecami, mały w żebra pcha nóżkę aż boli...jak z psem wyszłam to myślałam że wykituje jak wracałam do domu, tak mnie ta miednica bolała że bujałam się cała na boki i kuśtykałam na prawą nogę...

Ojej ale zaległości mam przez jeden dzień! Widzę, ze dolegliwości okoloporodowe sie nasilają. Ja nie mam "objawów"... Ale w pierwszej ciąży tez zero "zapowiedzi". Wiec liczę, ze córeczka zdecyduje sie wyjść jakos niedługo czyli przed 40. tygdniem.
Jesli chodzi o witaminy to ja na razie nie kupuje. W szpitalu dziecko dostanie a później przy wypisie będzie określone co i w jakich ilościach to wysle M. do apteki i będzie co trzeba.
Ja mam synka 5 letniego i tez troch się boje jak to będzie. Spora różnica wieku, jiz niby rozumie co i jak, ale inaczej jak o tym mowimy a co innego jak juz Maluszek sie pojawi...
Ale, ale!! Mamy sierpień, doczekalysmy:) Wiec na prawdę lada chwila nasze maluszki będą przy nas.

Ja miałam pięć i pół roku jak urodził się mój brat. Pamiętam , że po prostu go przyjęłam, zero problemów. Moja mama mówi ze się wręcz cieszyłam i nie było zazdrości :)

Dziewczyny zrobiłam sobie brwi. Mogę iść na porodowke :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

ja tez mialam 5.5 jak moj brat sie urodzil i byl moim rekwizytem do zabawy bardzo fajnie bylo :D

a do karmienia tylko staniki mam

Ja miałam 15 lat jak mój młodszy brat się urodził :p Wyręczałam mamę w wielu czynnościach, a obcy ludzie na ulicy myśleli, że to moje dziecko :p

Ja do karmienia też mam tylko staniki. Ja lubiłam takie zestawy: podkoszulka na ramiączkach+rozpinana koszula/bluzka i można karmić wygodnie, a w domu cokolwiek.
Na mieście jak było gorąco to zasłaniałam się zawsze taką dużą chustą lub dużą pieluszką bambusową i nikt nic nie widział :)

reklama
dziewczyny a ja musze zapytac o woreczki do mrozenia pokarmu? znacie te z ikea? myslicie ze w takich mozna czy musza byc specjalne? mam ostatni moment zeby cos w Polsce jeszcze zamowic :D a podobno lepiej mrozic w razie zapalenia piersi

Do góry