reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Ja również powiedziałam rodzicom, żeby nie przyjeżdżali do szpitala po urodzeniu córki...jakoś nie miałam najmniejszej ochoty na odwiedziny. Dopiero jak wróciliśmy do domu wpadli i to na chwilkę zobaczyć malucha. Najgorsza była babcia, później nam wypominała że mój mąż nie przyjechał po nią, nie przywiózł żeby zobaczyła prawnuczkę, a powinien bo tak zrobił jej syn kiedy moja kuzynka urodziła. W ogóle cały czas porównywała mnie do niej, a czemu tyle nosisz to dziecko a czemu bujasz D...tak nie robiła, a mała jej spała...No myślałam, że wyjdę z siebie jak to usłyszałam i powiedziałam jej parę słów zabrałam dziecko i do domu, a po porodzie kiedy buzują hormony na prawdę nie jest ciężko wyprowadzić z równowagi świeżo upieczoną mamę... A jak już się do nas wybrała z dalszą rodziną (oczywiście zaraz po naszym powrocie do domu) a ja poszłam karmić małą do innego pokoju, bo jak dla mnie to nic fajnego wywalać cyca przed wszystkimi, to ta wtryniła się jakby chciała popatrzeć jak karmię... Dlatego najlepiej ustalać wszystko jeszcze przed narodzinami dziecka

reklama
mi moja mama na pewno nie bedzie przeszkadzac ale zastanawia mnie nietesciowa, dla mnie to jest obca kobieta widzialysmy sie doslownie raz i nie mam pojecia jak to bedzie wygladac jak urodze, w szpitalu jej jakos nie widze, niezreczne by to bylo mam nadzieje, ze jej nie odbije nagle bo dla wlasnego komfortu chyba bede musiala ja odpychac, miala tyle czasu zeby mnie poznac

czy moze ja powinnam za nia latac bo to babcia mojego dziecka bedzie? sama juz nie wiem ktora z nas zle robi

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczyny, mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie. Wybaczcie moją nieobecność ale nie dałam rady się zalogować.Nie nadrobię,bo nie jestem w stanie ale postaram się tu wkręcić jeśli mogę?. U mnie niestety z każdym tygodniem ciąży było gorzej. skurcze,rozwarcie a w środę okazało się ze nasza dziewczynka nie rośnie prawidłowo, wczoraj miałam kolejne usg i mimo dobrych przepływów ani grama w górę i mała ilość ruchów mimo dobrego ktg. Wczoraj przyjęłam pierwszą dawkę steroid na płuca, dziś idę po kolejną a we wtorek Ktg. Poród zostanie wywołany w 36tc więc mała na 100% będzie lipcówką(no chyba że w 2 tyg coś się wydarzy i urodzę wcześniej) Kruszynka mimo zakończonego 34tc nie ma nawet 2kg i prawdopodobnie tak już zostanie, więc myślę że czeka nas wyzwanie bo to hipotrofia płodu i niestety będzie wcześniakiem(choć na szczęście późnym.)

Hej:-) a my mamy trochę inny plan na rodzinkę:-) poprzednio zdarzyły się przypadki, że nie uszanowali naszej prośby i przyszli do szpitala, a ten kto nie mógł to zadreczał telefonami. Zarówno rodzina i znajomi, choć wiadomo, że nie wszyscy :-) dlatego tym razem świat dowie się o narodzinach dopiero, jak będziemy w domu. Dwa czy trzy dni nie zrobi im różnicy, jak tyle czekali:-) i będziemy święty spokój! Miłego dnia laseczki :-*

happymum dobrze, ze te sterydy dostaje to plucka chociaz beda gotowe.. a nic wczesniej na to nie wskazywalo? wczesniej rosla prawidlowo? moja od poczatku jest drobna co mnie troche martwi bo my obydwoje po 4kg mielismy jak sie rodzilismy a tu za kazdym usg wychodzi pozniejszy termin porodu bo wolno rosnie.. a jesli sa przeplywy dobre to nie ma zadnego pomyslu czym jest to spowodowane? 36tc to nie tak zle, trzeba byc dobrej mysli

Dzień dobry dziewczyny, mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie. Wybaczcie moją nieobecność ale nie dałam rady się zalogować.Nie nadrobię,bo nie jestem w stanie ale postaram się tu wkręcić jeśli mogę?. U mnie niestety z każdym tygodniem ciąży było gorzej. skurcze,rozwarcie a w środę okazało się ze nasza dziewczynka nie rośnie prawidłowo, wczoraj miałam kolejne usg i mimo dobrych przepływów ani grama w górę i mała ilość ruchów mimo dobrego ktg. Wczoraj przyjęłam pierwszą dawkę steroid na płuca, dziś idę po kolejną a we wtorek Ktg. Poród zostanie wywołany w 36tc więc mała na 100% będzie lipcówką(no chyba że w 2 tyg coś się wydarzy i urodzę wcześniej) Kruszynka mimo zakończonego 34tc nie ma nawet 2kg i prawdopodobnie tak już zostanie, więc myślę że czeka nas wyzwanie bo to hipotrofia płodu i niestety będzie wcześniakiem(choć na szczęście późnym.)
Sorki ze Wam znowu w watek wchodzę. Happymum zagladalam na sierpniowki zeby sprawdzić co u Ciebie. Trzymam kciuki bardzo mocno za córeczkę:)

Bylam wczoraj na usg i tez mam pod sercem małą gwiazdkę:)

Pozdrawiam

1466233790-1d1mld.jpeg

Happymum bedzie dobrze jak dobrze licze zostaly co dwa tygodnie do 36 tc oby malenka zaczela przybierac o posiedziala w brzuszku troszkę dłużej

Anetka gratulacje córeczki a co tam u was slychac?

Happymum bądź dzielna kochana. Wszystko lekarze mają pod kontrolą :* jestem dobrej myśli i trzymam kciuki.

Jeżeli chodzi o odwiedziny to ja jestem jakaś dziwna bo chce moja mamę od razu po wyjściu ze szpitala. Powodem jest to , że straciłam z nią kontakt jakiś czas temu a kiedyś byłyśmy sobie bardzo bliskie i teraz znów tak jest. Zawsze była moja przyjaciółką a pewne zdarzenia nas oddaliły wiec korzystam skoro znów mam mamę. Mam nadzieje , że się nie zawiode. Zresztą mój mąż i tak pracuje. Wiem o tym 2 tyg urlopie ale nie da rady go wziąć. Mamy inny układ w firmie z szefem i dodatkowo swoją nową na utrzymaniu wiec niestety... a prędzej bym skisla niż teściowa zaprosiła btw :D

Igi [emoji173]32 tc

papercut-na usg w 20tc była drobna ale w normie, później ruszała się cudnie i brzuch rósł dobrze(mieszkam w uk więc usg nie robią tylko mierzą brzuch co 3 tyg) dwa tygodnie temu pojechałam do szpitala bo mała ruszała się malutko, ktg i miara brzucha wyszły ok więc puścili mnie do domu. w środe miałam wizyte u położnej, brzuch zmalał o około 2cm więc natychmiast szpital i sdg,przepływy i ktg i wyszło że waży malutko. wczoraj kolene usg i ani grama więcej. wiec chcieli wywoływać, nie zgodziłam się. więc postaanowili przeciągnąć 2 tyg pod obserwavją,podać sterydy i ostatecznie wywołać w 36tc

reklama
Happy trzymam za was kciuki, będzie dobrze. Znajoma tez miała bardzo podobna sytuację mimo 34 tygodnia ciąży synek ważył niespełna 2 kg, zrobili jej cesarkę, maluch troszkę poleżał w szpitalu, nie jest łatwo ale wychodzą na prostą :)
Aneta CK świetne wieści, czekamy na dalsze relacje tego jak rośniecie :)

Do góry