reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
dobrze, ze alergii na pylki nie masz :D

jak zazwyczaj daja rade to dobrze, bo czuje brak bezpieczenstwa w tej kwestii poza domem to kupie sobie

Dziewczyny ja jutro do lekarza ide. Ale te 5 tygodni sie wleklo. Nie mogę się doczekac. Taka jestem ciekawa jaki jest juz duzy. Musze sie zapytac kiedy tutaj robia badanie cukru bo w poprzedniej ciazy nie badali teraz tez nie. Tutaj to w ogole wyluzowani jacys. 28 tc a jeszcze ani razu krwi mi nie pobierali. dobrze ze do internisty z tarczyca chodze to chociaz on zawsze cos ekstra zleci bo inaczej to chyba bym osiwiala. Dam znac jutro jak juz będę po lekarzu moze mi cos powie. Mowie wam takiego milczacego lekarza to chyba rzadkosc spotkac.

ojej jak pozostawili samo sobie wszystko :o ja z miliard razy krew juz oddawalam, w tym miesiacu gin powiedziala, ze daje odpoczac zylom po glukozie itp bo pokluta przyszlam ale w czerwcu znowu cos bedzie..

to wyciagaj informacje od mruka :D

Wrocilam z wieczoru informacyjnego w szpitalu, ktory razem z mezem wybralismy i jestem zachwycona! Az chce sie rodzic :) chociaz pewnie przy pierwszych bolach mi sie odechce, ale coz... :D :D na You Tube jest filmik, ale myslalam ze tylko tak ladnie tam to wyglada, ale.. jest dokladnie tak jak tam pokazali :) 3 sale do rodzenia, w kazdej wielkie lozko, wanna, wygodny fotel dla meza (lub osoby towarzyszacej), i inne pierdoly. Na zyczenie podaja gaz rozweselajacy, i znieczulenie zewnatrzoponowe (niezaleznie od tego ile cm rozwarcia jest, wychodza z zalozenia ze kazdy ma inny prog bolu, i to indywidualna sprawa), jest specjalny pokoj do karmienia i dostep do laktatora (ciekawostka- w Niemczech przy problemach z karmieniem dostaje sie recepte i na niego bierze sie z apteki nowy laktator i oddaje sie go jesli juz nie jest potrzebny, jedyna oplata to ok 5-10€ kaucji zwrotnej). Sale sa max 2 osobowe, mozliwosc pokoju rodzinnego (za doplata). Dla dziecka warto zabrac jedynie ubranka na wyjscie (wszystkie kosmetyki, pampersy i ubranka dostaje sie na czas pobytu). Duzo mowili o zajeciach dodatkowych dla matek z dziecmi (basen, masaz itd). A ten filmik (domyslam sie ze sluchanie jezyka niemieckiego nie dla kazdego jest przyjemne) warto przesunac sobie do ciekawszych obrazkow :D

Wlasnie sobie uswiadomilam ze musze zabezpieczyc jakoś sciane przy przewijaku. Mam biala tapete a jak mi synek siknie albo pusci baka to juz sciany nie doczyszcze. Jakies pomysly? Robicie cos w tej kwestii?

z tym laktatorem fajna opcja :D i gaz rozweselajacy :)

helle ale ze jak to, bedziesz go pupa do sciany przewijala?

Hehe no właśnie to.samo pomyślałam helle :D czy liczysz na taki rozbryzg :p?

Ale w sumie znajomej syn do.sufitu raz dosikal na moich oczach!

Nati to wspaniałe nowiny , że szpital taki miły.

Mój wybrany tez super. Również mogę mieć poród i pobyt potem rodzinny za 60 zl doba
Uważam to za genialna opcje.

Ja chyba zdecyduje się na poród w wodzie..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej kochane :)
Jaj tam znosicie te upały ? Bo u ja kiepsko zaczynam sie czuć. Cały czas bym spała i nic nie robiła ale niestety sie tak nie da bo nasza Majusia zaczyna próby chodzenia i teraz cały czas chce aby ja prowadzac.
A powiedzcie mi jak tam wasza Szyjka ? Bo moja w ostatnie badanie w czwartek miała 2.7:( i zaczynam sie obawiać o synka i wcześniejsze porod :( kazała mi duzo odpoczywać a w nocy śnią mi sie takie koszmary jak nie wiem :/
U was tez tak jest z samopoczuciem ?

Do góry