reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
koronka ja mam 3.3 i miekka szyjke, za 2tyg sie dowiem czy moje polegiwanie cos dalo (ostatni tydzien ani dnia nie lezalam zawsze cos)

a co do upalow masakra, dzisiaj w autobusie sapalam jak lokomotywa, jest ciezko

mamakulka mam to samo, budze sie wyplatywac z koldry :D

No ja wiem juz z doświadczenia ze takie rzeczy sie zdarzaja. ;)

Nati fajnie ze taki przystosowany szpital. My z mezem mamy wizyte 6.07 więc jeszcze czas. Z tym ze w tym szpitalu rodzily moje szwagierki wiec wiem juz co i jak. Pokoj jest do porodu i po porodzie ten sam. Partner moze tam spac. Jest lodówka mikrofalowka czajnik i ekspres do kawy oraz prysznic czyli wszystko z czego skorzysta moj maz haha szczesciarz

Dziewczyny ja jutro do lekarza ide. Ale te 5 tygodni sie wleklo. Nie mogę się doczekac. Taka jestem ciekawa jaki jest juz duzy. Musze sie zapytac kiedy tutaj robia badanie cukru bo w poprzedniej ciazy nie badali teraz tez nie. Tutaj to w ogole wyluzowani jacys. 28 tc a jeszcze ani razu krwi mi nie pobierali. dobrze ze do internisty z tarczyca chodze to chociaz on zawsze cos ekstra zleci bo inaczej to chyba bym osiwiala. Dam znac jutro jak juz będę po lekarzu moze mi cos powie. Mowie wam takiego milczacego lekarza to chyba rzadkosc spotkac.

Hellevoet ja w Anglii jestem i krew oddałam raz w 12tc i teraz dlatego, że mnie ednokrynolog skierowała. Żelazo mi leci w dół a położna sie zastanawia czy mi przepisać tabletki czy nie :-/ teraz jak byłam na wizycie to sie pyta czy chce robić badanie moczu a tez miałam tylko raz czy dwa. Glukozy nie będę mieć badanej, bo nie ma w rodzinie u mnie cukrzyka, nie mówiąc juz o szyjce czy usg. Bo ostatnie usg jest w 20tc a szyjki tu nie badają :-/ No średniowiecze normalnie. A jak powiedziałam, że biore magnez na bole brzucha to mnie lekarz wyśmiał i mowi że mam brac paracetamol, bo magnez nic nie daje.
Zazdroszczę wam tej opieki w Polsce i gdyby nie forum to ja w ogóle bym nie widziała co jest normalne a co nie

No to ja b zeswirowala bo oprócz tego że mam usg , badanie szyjki , pH i mocz oraz morfologie raz w msc to jeszcse miałam inne badania typu toxo przeciwciała i inne. Nie możesz na przykład na własną rękę robić tego? Ja to panikuje zaraz ;)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Aniolkowa mama tutaj tez paracetamol jest rozwiazaniem wszelkich problemów hahaha ale sie usmialam myslalam ze tylko tutaj tak jest :)
Rzeczywiście bez tego forum to czlowiek jakos taki oglupialyby chodzil

Mogłabym prywatnie w polskiej klinice ale za samo usg jest £150 (ok 750zl) a np posiew £120. Jak tak by wszystko uzbierać to bankructwo jak nic :-( będę musiała i tak iść pod koniec ciazy zobaczyć w jakiej pozycji jest dziecko bo tu tez na podstawie macania brzucha oceniają jak ułożone jest dziecko a na podstawie wielkości brzucha jak duże jest dziecko.

Tak paracetamol jest na wszelkie dolegliwości :-) jak koleżanka powiedziała że leczy dzieci syropem z cebuli i czosnkiem to lekarz sie pytał w jakim my kraju żyjemy że wierzymy w takie rzeczy. A to przecież oni są zacofani

reklama
Do góry