reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej juz jestem byłam u babci na obiedzie :-D co do pieluch no powodzenia juz tez zapomniałam jak to jest mój miał rok i bez był :-D
Ps poczytałam wszystko na tej sroce czy jakoś tak... I wybiorę sobie zestaw z hipa albo babydream w przypadku potrzeby oilatum :-D

reklama
No i tak myślę że zakupie właśnie to. Co do pampersow i husteczek kupie narazie jedna paczkę jakiś i potem się zobaczy ;-)

Hej. Ja w ub tygodniu w delegacji prawie cąły tydzień :sad: wczoraj ledwo zipałam, prawie cąły dzień musiałam przeleżeć... a dziś komunia w rodzinie, więc rano wyjazd I dopiero wróciliśmy. jutro niestety znów wyjeżdżam w delegację, więc znów mnie nie będize przynajmniej do czwartku :sad:

Angelikaa - z dziewczynkami chyba to lepiej idzie niż z chłopcami.
moi chłopcy dopiero w okolicach 2,5 roku byli bez pieluch całkowicie. starszy kupę dość szybko robił do sedesu ale z siku to się długo bujaliśmy. też było duużo podejść. z nocnika wogóle nie chcieli korzystać, dopiero jak kupiłam podkładkę dla dzieci na sedes.
Ale moja siositra I bratowa mają dziewczynki I od ok. 2 rż już się w miare kontrolują, teraz jedna ma 2,5 roku a druga 2 I 8 m-cy. chociaż jeszcze im się zdaża posikać czasami.

co do husteczek to polecam z całego serca Huggies Pure, najlepsze, a testowałam chyba wszystkie możliwe.
pieluchy korzystałam z pierwszym pampers, a z drugim dady z biedronki I były w porządku. prawie jak pampers, zresztą to chyba ta sama firma robi.

matko, ale jestem wypluta, brzuch mam jak kamień, a jeszcze lekcje odrobić.

Witam sie wieczorkiem a ja dzis mialam fajny dzien odwiedzili nas goscie zjedli cala babke cytrynowa :-) i deser lodowe chyba im smakowało :-) Kubuś szaleje w brzuszku :-) a ja zaraz ide sie wylozyc na tapczaniku bo jutro musze wstac wczesnie bo jade po l4 a we wtorek ide na glukoze ;-( miłej nocy :-)

No my z mezem caky dzien lezenie hehe o 18przeszlismy sie do siostry.

Dziewczyny bedziecie kupowac monitor oddechu?

Polcia ja nie będę kupować za synem tego nie miałam tak jak niani elektrycznej i innych urządzeń i sobie poradzilam.
Uważam ze teraz tez dam radę bez tego.
Niunia glukoza... Współczuję ale dasz rade smacznego picia :p

Monitora oddechu kupować nie będę, przy dziecku ma się tak płytki sen że słychać nawet szurnięcie rączką:) Jeśli chodzi o nianię elektroniczną, jest to rzecz godna polecenia ale tylko gdy ma się dom. Ja kupiłam dopiero po pierwszym roku życia córki i w czasie jej snu mogliśmy spokojnie wyjść na podwórko np. zebrać warzywa w ogrodzie, przydała się również gdy przenieśliśmy córkę do własnego pokoju który jest na drugim końcu domu.
Dominika słyszałam właśnie że dziewczynki w pewnych kwestiach są bardziej kumate i wielu znajomych potwierdza tą hipotezę.
U nas wczoraj pogoda beznadziejna, wiało padał deszcz, nawet na spacer nie można było wyjść. Za to pojechaliśmy do babci i rodziców także dzień szybko minął :) W tym tygodniu mam zamiar zabrać się za zamówienie apteczne.
Koleżanka ostatnio pisała mi, że w Rossmanie jest jakaś promocja na białe pampersy (duża paczka), podobno wychodzi po 50 groszy za sztukę, taniej niż zielone. Z córka na początku używaliśmy oryginalnych pampersów a potem dady z biedronki, te najmniejsze rozmiary dady były bardzo sztywne i zawartość pieluchy wypływała, więc chyba dopiero od rozmiaru 3 przeszliśmy na biedronkowe. Polecane są tez pampersy z Rossmana i Lidla, podobnie jak dady przypominają te oryginalne a są tańsze.
Właśnie zajadam się własnoręcznie zrobionymi ciasteczkami owsianymi :)

reklama
I Nas dzisiaj slonce I wiatr, wiec pranie ladnie poschnie. Wczoraj gosci mialam, wieczorem bylam padnieta, nawet nie wiem po czy.

Monitor tez u nas zbedny :)

Do góry