reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
U mnie zimno jak cholera. Synek wariuje w bębenku coraz mocniej ;) co do monitora to trochę mnie korci[emoji14] a śniło mi się ze urodziłam córkę!

rfxgqqmzuol7q4s7.png

Monitora oddechu tez nie kupuje, Malutka będzie z nami w pokoju przez... no wlasnie nie wiem przez ile [emoji6]. Chyba jak zacznie sama przesypiać noce to ja przeniesiemy do pokoju siostrzyczki. Niani przy córce tez nie mieliśmy, po kilku miesiącach kupiliśmy kamerkę wifi. Żałowaliśmy ze od początku nie mieliśmy bo ja co 5 minut chodziłam do pokoju i sprawdzałam czy wszystko ok. A później jak kupiliśmy kamerkę to na tablecie miałam podgląd na Mała a mąż na telefonie mógł sobie oglądać z każdego miejsca czy dzidziuś w domu śpi czy nie :-).
Co chodzi o odpieluchowanie to w teorii wszystko super dobrze znam i jakbym nie miała dziecka to pewnie mogłabym udzielać porad jak to zrobić [emoji6], ale w rzeczywistości to nam jakoś nie wychodzi. Godzinę na nocniku i nic a jak założyłam pampersa to po 2 min, albo wstawanie cały czas z nocniczka i uciekanie (super zabawa), albo płacz przy przy próbie ściągnięcia pampersa i posadzeniu na nocnik... Muszę odpuścić kilka dni i znowu zaczniemy, wychodzę z założenia ze nic na sile. Zastanawiam sie czy przy drugim dziecku nie lepsza byłaby metoda dużo wcześniej jak jeszcze nie chodzi.

Jaki rozmiar pampersow kupujecie? 1 są od 2-5 kg a 2 od 3-6. Moja ważyła 3700, ale nie pamietam jakie miałam. Teraz myśle nad 2 bo to zawsze troche bardziej chłonne i wygodniejsze .
Ja do 3 tez używałam tylko pampersow, a później koleżanka poleciła dady i są bardzo ok. I dla mnie super wygodne bo moim sklepikiem osiedlowym który jest zaraz koło mojego bloku to biedronka :-).

Moja siostra poleciła mi mało 2 i resztę 3 wiec pewnie posłucham :) pierwszy sort mam dostać całego mini van od wujka w prezencie hehe wiec pampersy . Kamerka WiFi? O to ja też takie coś sobie sprawie bo brzmi świetnie :)

rfxgqqmzuol7q4s7.png

Co chodzi o pogodę to u mnie jest nawet fajnie, ok 12st i powietrze takie przyjemne.

Czy wam tez twardnieje brzuch?
Ja ostatnio jak chodzę to czuje prawie cały czas twardy. Zażywam magnez nawet do 6 tabletek dziennie. Wizytę mam za tydzień, mój lekarz jest tylko w poniedziałki. Zastanawiam sie czy dzisiaj do niego nie podjechać, bo boje się ze może sie skracać szyjka

Ja nie czuje żeby twardnial ale jak stoję to mam taki no twardy w sumie skóra napięta po prostu ale macica ok. Nie wiem czy to źle. Nie stawia się. Magnez tez biorę i ostatnio było wszystko ok w środku wiec raczej się nie martwię.

rfxgqqmzuol7q4s7.png

Angelikaa - najlepszy jest chyba przykład innych dzieci :wink: u nas w rodzinie najgorzej miało najstarsze. reszta już widząc, ze wszyscy (dzieci też, nie tylko dorośli) chodzą do kibelka też zaczynało chodzić.
ja bym się mocno na tym nie fiksowała. przy starszym wąłśnie w lato próbowałam, bo łatwiej, ale potem odpuściłam I jakoś na jesieni załapał w końcu. także na początku też miałam dwoje w pieluchach.

monitora oddechu nie planuję.
a pieluchy rozm. 1 tak, jedną paczkę na początek, może 2.

mi bardzo twardnieje, szczeólnie przy tak intensywnym trybie życia. mam nadzieję, zę w przysżłym tygodniu już w końcu odpcznę, a na wizycie 3 czerwca wezmę w końcu L4 przynajmniej na 3 tygodnie.

ja mam bardzo czesto twardy i na dlugo twardnieje przybierajac dziwaczne ksztalty i z tego co zrozumialam trzeba kontrolowac szyjke przy wizytach bo jesli z szyjka nic sie nie dzieje, to tak sobie trenuje i nic zlego sie nie dzieje, problem sie zaczyna jak twardnieje i jest reakcja ze strony szyjki wiec jak masz wizyte za tydzien ja bym poczekala bo brzuch musi twardniec

Ostatnio kupiłam dady dla znajomej i są cienkie fajne a to 1....
Słuchajcie orirntujecie się może czy żeby być chrzestna trzeba mieć bierzmowanie?w przypadku katolików bo osoba która chce na chrzestna to męża siostra cioteczna całe życie id dziecka w Anglii i z tego co mówił nie ma bierzmowania hm nwm co nasz ksiądz na to...
Tak wogole maleństwo czuje juz coraz częściej z dnia na dzień ;-)
A co do poprzedniczki czy dziewczynki bardziej kumate hmm no nie wiem zatem mój syn jest dziewczynka chyba bo zatem wychodzi wyjątek od reguły...
Rok czasu sam juz spał siusial wolał znaczy pampersy dawno były odstawione..
Sądzę że to kwestia dziecka fakt zgodzę się każdy rozwija się w swoim tempie ale dużo też zależy od rodziców od wycwiczenia nawyków :-D
Mojej znajomej córka 3 lata już ma i ledwo mówi dalej w pampersie i wogole taka no niesamodzielna w niczym ale to wina rodziców bo nie uczą. Bo ze zdrowiem i fizycznoscia wszystko wporządku.

reklama
Mamakulka, ja mam kamerkę foscam, duży wybór rożnych. Dobre nianie z kamerka sa bardzo drogie i używasz tylko do dziecka a pozniej idzie w odstawke. Stwierdziliśmy ze kamerka przydaje sie tez do monitorowania domu jak wyjeżdża sie na dłużej. Wystarczy miec tylko dostęp do internetu i w telefonie z końca świata wiesz co w domu :-)

Do góry