reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Aniolkowa mama ja wlasniw leżę cały dzień bo mam takie bóle..... Ale mam dość mocne bo na prawdę bolą. A jak zmieniam pozycje to łapie mnie dopiero Skurcz.
Mi dzisiaj zmierzył szyjke i jak miesiąc temu też miałam podobnie to też mierzył szyjke...

Dużo leż i bierz nospe zwykła.

Ja nie biorę też żadnych witamin tylko kwas foliowy i magnez. Nic nie będzie dzidzi :-) spokojnie przecież jesz i dajesz dziecku witaminy naturalne a to jest najważniejsze. Dla mnie witaminy są ble tylko tucza dziecko i nie są naturalne. U mnie morfologia dobra więc po co mi dodatkowe witaminy :-)

reklama
Nie wiem czy tez tak macie , ale zrobił mi sie piękny celulit na nogach i zaczynaja puchnąć stopy. Soli dodatkowo nie stosuje, spożywam jedynie to co juz jest w produktach. Juz siebie widzę w środku upałów w 9 miesiącu ciąży :/ jutro koniecznie długi spacer na uśpienie wyrzutów sumienia

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

okasia - mi sie właśnie przez 2 ciąże nie zrobił celulit nigdzie poza górną częścią ud... :sad::sad:
wielki brzuch się jakoś uchował I piersi w sumie też. na piersiach mi się zrobiły takie bardzo niewidoczne - w kolorze skóry. a na udach właśnie takie białe :sad:
pók co nie puchnę.

ja właśnie kończę pracować... mam strasznie intensywne nadchodzące dni. w piątek spotkanie fundacji, w sobotę od 9-12 I w niedzielę od 12-16 wykłady na agh, a w sobotę jeszcze od 16 impreza teścia... :baffled::baffled: jutro musze przesłać materiały studentom, a nie mogę użyć tych z ub roku bo zmienłam pracę a stare materiały miałam na papierze firmowym....
itak siedzę I klepie tą prezentację....
jutro do 12 muszę to skończyć, a potem jeszcze dopracować troche te wykłady, dopisać przykłady itp... wydrukować ćwiczenia.
no nic, idę do wanny.

p.s. moim zdaniem jeśli się ma dobre wyniki badań to nie ma potrzeby wogóle brać jakichkolwiek witamin.
kwas foliowy jest istotny tylko w 1 trymestrze, potem można już nie brać. zapobiega rozszczepowi kręgosłupa, a to się kształtuje w 1 trymestrze. poza tym zbyt duże nawitaminizowanie organizmu może powodować szybsze rośnięcie dziecka.
ja na razie musze brać żelazo bo mam anemię, więc nie mam wyboru. mam też kiepskie inne wyniki krwi I mocz, więc biorę jeszcze jedną tabletkę z innymi witaminami (nie pamiętam jaką), ale w poprzednich ciążach nie brałam nic (poza żelazem)

aniolkowa popros zeby zaznaczyl ze przy usg maja zmierzyc szyjkę jak u mnie ;) co do skurczy braxtona znam sporo dziewczyn co mialay je wcześnie . ja w pierwszej ciazy nie mialam w ogóle wiec ro bardzo indywidualna sprawa.
ja celulit mam jedynie pod pośladkami ale to nie tylko wciazy tylko zawsze jak nie cwicze.
ja zanim zaczelam brac witaminy tez wyniki kiepskie wiec biore...co do wielkości dziecka względem witamin uwazam ze to nie ma wpływu. w pierwszej ciazy nie brałam,maly urodzony w 37tc z wagą 3460g wiec tak jak dzieci rodzone w 40tc

Ja też mam celulit na udach, pewnie od nadmiaru wody w organizmie. Widziałam wczoraj w biedronce serum z perfecty antycellulitowe, ale ciąża to chyba nie najlepszy czas na walke z pomaranczowa skorka. Poczekam do porodu, wtedy jakoś cwiczeniami i dieta ogarne te udziska ;-)
Tuz przed swietami dowiedzialam sie ze moj maz jedzie na 1.5 miesiaca na szkolenie i w domu bedzie tylko na weekedny :-( poza tym czeka nas remont i przeprowadzka okolo czerwca, az mi sie nie chce o tym wszystkim myslec :-(

No to widze, ze nie tylko ja mam celulit na udach, okropnie tego nie lubie, w kazdej ciazy tak mam, potem trzeba sie za siebie wziasc. Moj maz teraz jest w domu, wiec obowiazki sa dzielone, ulga duza dla mnie zwlaszcza przy 1,5rocznym urwisie. Po niedzieli laba sie skonczy, znowu zostane sama I to az do lipca:-(
Na swieta rodzina dowiedziala sie o ciazy, oczywiscie wszyscy byli pozytywnie zaskoczeni, a wczoraj kolezanka mowi do mnie, ze mam taki brzuchol wielki jakbym byla w ciazy hehe, popatrzylismy z mezem na siebie I zaczelismy sie smiac:-) dobrze to bylo.
A mnie brzuch przestal bolec odkad biore duphaston , czasem mi twardnieje, ale w ogole Nie ma porownania do tego co bylo.

happymum - moim zdaniem może mieć to wpływ. to oczywiście sprawa indywidualna, ale niektórzy łączą te dwie kwestie.
wiadomo, że są przypadki że się nie bierze witamin I dziecko rodzi się 4,5kg I odwrotnie, ale ja bym mimo wszytko unikała suplementacji jak nie ma potrzeby

kamcia, beata - szkoda, ze będizecie same w domu tyle czasu... :sad:

ja skończe te prezentacje to chyba położę się spać, jestem dziś strasznie nieprzytomna, a I tak trzeba wstać o 6 I rozwieźć towarzystwo... :baffled::oo: z 4,5 godz dziś spałam...

i ja mam celulit :)
mialam dzis isc na badania ake z zaspania nasiusialam do muszkli klozetowej a nie do pojemnika no i pzrepadlo- pojade w poniedzialek bo wizytea we wtorek :)
mnie bardzo plecy bola szcegolnie wieczorem- brzuch wtedy mama twardy. ale z mala tez tak mialam i no spe bralam ale teraz staram sie nie brac moze taka moja uroda

W pierwszej ciąży nie brałam nic oprócz żelaza i Daniel urodził się 4300 g więc myślę że to nie do końca ma wpływ
aż się boje jaka wielka będzie moja brzuszkowa panna

reklama
i u mnie cellulit - na nogach :( po porodzie zwalczymy :)

wczoraj mnie tak dziwnie bolał brzuch po prawej stronie, tak jakby mały się wypiął i mnie bolało, przy każdym ruchu, nie było ta takie zwykłe ciągnięcie, ani też żadne skurcze,leżałam cały czas, trwało to parę godzin, wzięłam w końcu nospę, bo ogólnie nie chcę jej brać i w 10 minut mi przeszło. Dziś od rana ok, trochę brzuch pobolowa, ale nie dokuczliwie :)
na szczęście przeziębienie mnie nie dopadło, a synek dziś też lepiej się czuje :)
ja biorę witaminy, choć wyniki krwi mam idelane, aż sama byłam zdziwiona, ale nie biorę zawsze codziennie, tylko jak mi się przypomni :)

miłego dnia!

Do góry