reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Luteine jeśli się przerywa brać to trzeba stopniowo zmniejszać dawki aż od odstawienia. Odstawienie bez zmniejszenia dawki to duże ryzyko bo progesteron spada. Niech siostra ci kupi i wyślę i dalej bierz lub spraedz badanie krwi jak progesteron się ma.

Ja nospe zwykła biorę 3x dziennie- choć boli brzucha tak nie mam,ale to zapewne dostałam po to aby kropek się utrzymał przy ewentualnych skurczach.

Czuję się dobrze, lekko senna jestem i piersi trochę bolą a tak super się czuję :-)

Jeśli chodzi o l4 czyli zwolnienie lekarskie. lekarz może wpisać albo nr.1 lub 2. Czyli może chodzić lub nie. W razie kontroli gdy cie nie zastanie nic nie zrobią bo możesz chodzić jeśli masz wpisane leżeć to jeśli cię nie zastana w domu jedynie możesz się usprawiedliwic potwierdzona wizyta u lekarza :-)

Pozdrawiam

reklama
Ja juz w pracy... masakra... dzis wszystko pod gorke... mam nadzieje ze reszta dnia bedzie lepsza :-)
Zalalo nam troche restauracje... na podlodze reczniki a to cieklo z sufitu z prysznicow... ochyda... smierdzialo kanaliza.... musialam usunac reczniki. Prawie pawia puscilam... zazwyczaj tak wrazliwa nie jestem :-) Haha... milego dzionka!

mój lekarz jest przeciwny nospie, jak coś to kazał mi łykać magnez 3 x dziennie bo ma działanie rozkurczowe podobnie jak nospa a nie szkodzi. W Pl jak byłam w ciąży to ciągle mnie czymś faszerowali, wcześnie miałam skurcze więc nospa, fenoterol, kaprogest w zastrzykach itd. a tutaj miałam to samo i tylko magnez i dałam rade donosić bez problemu. A lekarz który zaleca łykać nospe 3x dziennie chociaż nic się nie dzieje jest dla mnie z lekka niepowazny!

Witajcie w tak ponury dzień.
Wstałam dzis wczesnie. Posprzatalam mieszkanie, wstawiłm pranie. Obiad tez sie juz robi. Mam dzis mnóstwo energi :happy:

To chyba dlatego ,żę mam dzis wizyte u lekarza. Wiem ,ze to pewnie jeszcze za wczesnie ale chce isc sprawdzic czy na ten moment wszystko jest w porządku. :-) Trzymajcie kciuki.

Kropka miły początek dnia :p

Justa to kciuki &&&

Któreś tu z was pisały o piersiach. Ja zła jestem bo dwa miesiące temu kupiła trzy dosyć drogie staniki, a już teraz są za małe matulu :-(
Wiktor miał przed snem gorączkę 38.1 a przed 5 się obudził z 39.3 no syrop dostał ale gorący i trzasl się jak osika. Ale pospalismy do 9 i teraz znowu śpi. Myślę że to zęby bo nie daje sobie dotknąć nawet z zewnątrz.

witajcie :)

Ale mam dziś śpiocha... masakra jakaś z tym spaniem.... cukier mierzyłam i jest na szczęście w normie :)
Mam do siebie wyrzuty, że nie poswięcam całego czasu Ami... ona co prawda pięknie sie bawi sama, ale zazwyczaj ja jej towarzyszyłam w zabawie...
Nie mam pomysłu co dzis na obiad... dla Ami zrobiłam krupnik, ale ja tego nie zjem... też tak macie, że jednego dnia jecie coś aż Wam się uszy trzęsą a drugiego na myśl o tym jedzeniu jest Wam niedobrze? Mam ochotę na pomidorową teściowej (robi najlepszą na świecie)... eh... z tym jedzeniem....

Co do leków to ja brałam w pierwszej ciąży tylko witaminy jak mnie zaczęły skurcze łydek łapać to dostałam jeszcze magnez no i insulinę pod koniec, a w tej ciąży na razie kwas foliowy i jeszcze gin mi przepisał jod.
W każdym kraju jest inaczej, w jednym mówią, że to można tego nie etc... ale rzeczywiście 3 nospy to trochę dużo.

Za niedługo Ami idzie na drzemkę i ja też!!

Hello!!! A Ja z pracy! :)
Spac mi sie chce... A wiec .... Sluchajcie..... Czas zaczac.... Marudzenie czesc 2- :)

Ja Nie wiem wy nic takiego nie piszecie ... Czy Tylko mnie ciagle cos boli? Dzis na tapecie byly biodra I pachwiny.... Eh... Moze poprostu za duzo dzwigam itd.... ?
I Mam do was Glupie pytanie.... Chodzi o to ze tak sie mowi ze w ciazy biega sie na siusiu... No ale jak juz jest sie w toalecie to co ??? Siusiacie duzo czy troszeczke? No Ja czasami np pare kropelek itd.... Za jakis czas znowu mi sie chce.... :(

Kropka-mnie caly czas bola krzyze jak przy okresie,mdlosci przeszły... z siusianiem jest tak jak piszesz bo objetosc pęcherza sie zmniejsza.
Badacie szyjkę macicy? Jaka powinna byc w ciazy? Stresa mam jakiegos masakrycznego...chyba dla pewnisci jeszcze kupie test

reklama
Hej !
Kropka ja tez gańiam jak dużo pije i po troszku [emoji28][emoji28] . A co do boli to dzisiaj mnie jakoś z prawej strony boli , raz zakuje nie wiem czy to jajnik czy koło pachwiny , nie jakoś mocno, ale jednak .
Ty za dużo w pracy nie dźwigaj ! Ja wiem jak to jest w restauracji , uważaj na siebie !

Do góry