reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ją również chodzenia prywatnie. Po ciężkich bojach w końcu trafilam na wspaniałego lekarza. Wizyta trwa godzinę i koleś cały czas nadaje :) jest tak pozytywnie nakręcony. W każdej chwili mogę napisać do niego SMS-a . opisuje najpóźniej po godzinie. I jest nie drogi. Za wizytę bierze 60 zł.

reklama
Ja się zastanawiam, choć gdyby nie cena to bym się zupełnie nie zastanawiała tylko zapłaciła i zapomniała o dylemacie. Też mam dzięki męża pracy prywatną opiekę medyczną, jednak ta firma działa już jak nfz, więc czeka się kilka miesięcy na wizytę, która trwa 5 minut i nie można mieć pewności, że otrzyma się skierowania na wszelkie niezbędna badania. Znalazłam pakiet prowadzenia ciąży w innym miejscu za 2700 zł z góry płatne, jednak mając na uwadze przyszłe wydatki (pierwsze dziecko, więc nie mamy zupełnie nic) nadal się zastanawiam

Justa- jakbym czytała o Dr Kaszowiczu z Krakowa :) wspaniały lekarz :)

Okasia - na szczęście nasza opieka jest super :) a lekarz do którego chodzę bardzo kompetentny :) są różni ginekolodzy w tej placówce o niezbyt pozytywnych opiniach, ale do nich nie chodzę raz byłam bo mojego lekarza nie było i wiecej nie pójdę do innego no chyba, ze do Dr Kaszowicza :)

hej sierpnióweczki !

w niedziele ujrzałam upragnione 2 kreseczki! To będzie nasze piąte już dzieciątko :tak::-) planowane! ;-)
Widzę że chyba jestem tutaj jedyna wielodzietna póki co:tak:;-)

mam nadzieje że dotrwam z wami szczęśliwie do sierpnia chociaż u mnie pewnie będzie lipiec bo wszystkie moje dzieci przychodzą na świat 2 tygodnie przed terminem:-)

pozdrawiam!

Ja chodzę na nhs...milo wsponinam opiekę w pierwszej ciazy ale w maju planuje wyjazd do pl to zalicze usg 3d i gina
Happy -gratuluję i podziwiam

Happymama witaj kochana, jak się czujesz? Faktycznie pierwsza wielodzietna mama, będziesz dla nas skarbnicą wiedzy :)

Happumama moje gratulacje :-) wspaniale słyszeć że są jeszcze takie wielodzietne rodziny. Napisz nam coś więcej o sobie.
Ile masz lat i w jakim wieku macie pociechy :-) skąd jesteś?

Jolcia
Ja jestem z Wielkopolski więc mowie o innym lekarzu ;) ale bardzo fajnie,że jest takich lekarzy więcej.
Niestety mój pierwszy lekarz prowadzacy okazał sie nieczułym palantem. Przepraszam ze takie okreslenie ale bardzo sie na nim zawiodłam. Polecila mi go moja siostra ,która była bardzo z niego zadowolona. Poczatkowo zrobił na mnie dobre wrazenie. ale gdy stwierdził puste jajo w 10 tygodniu ciązy zaczał się zachowywac inaczej. Pamietam jak przekazal mi ta wiadomośc " Ciążą przestała się rozwijac zapisze pania na zabieg". Zero wytłumaczenia, zero jakich kolwiek pocieszających słów. Znieczulica totalna. Dla niego byłam kolejna pacjentką z nieudana ciąża. Lekarz zawiół na całej lini. W szpitalu W ogółe nie chciał ze mna rozmawiać . Ciagle sie spieszył. A po zabiegu nawet do mnie nie zajzał. Nie powiedzial co mi wolno a czego nie. Byłam jego pacjetka. Placiłam 150 zł za każda wizytę. ale jak widac nawet to nie pomogło. Zraziłam sie do niego . Nie polecam go kolezanką. Wyczytałam na jego temat,ze potrafi prowadzić tylko "zdrowe" ciąże . Jesli dzieje sie cos niedobrego nieradzi sobie i olewa pacjetkę.
Wiem ze jeśl odrazu trafiłabym na tego lekarza do którego teraz chodzę mysle ze łatwiej byłoby mi pogodzić sie ze strata ciaży...
Pisalam juz wam wczesniej ,że wiele razy slyszałam ze puste jajo to nie ciąża,że nie powinnam tak rozpaczac. Usłyszałam nawet ze uroilam sobie ciąże. :( Nikt z tych ludzi nie zdawał sobie sprawy ze ja przez te 10 tygodni myslalam ze wszystko bedzie dobrze, że przyzwyczaiłam się juz do mysli ,że bede mama. Zaczełam po cichu planowac..Gadałam do brzucha. Glaskalam go. I traktowałam ta ciaze jako coś wspaniałego. czekałam na nią od roku. Mialam Założoną nawet karte ciazy co dawało mi nadzieje na to ,że wszystko bedzie dobrze.

Happymama82 - gratuluję :) ale miło czytać, że są jeszcze takie wspaniałe duże rodziny :) ja też jestem lipcowa, ale jestem tu :) i w lipcówkach też troszkę ;) myślałam, że to sierpniowy dzidziuś, ale okazuje się, że lipcowy :)

Justa - współczuję takiego lekarza.... dobrze, że udało Ci się trafić na innego z którego jesteś zadowolona :)

reklama
Okasia - czuję się świetnie póki co, jedynie co mnie męczy to zgaga wieczorna no i to zmęczenie i senność ale myślę że to cisza przed burzą, zawsze źle znoszę ciąże, potwornie wymiotuje, w ostatnich dwóch ciążach miałam cholestaze więc teraz jest ogromne prawdopodobieństwo że zwowu ją będę mieć no zobaczymy jak będzie. Mam świadomość że nie będzie lekko tym bardziej że czwórka dzieci w domu a ja praktycznie całe dnie sama ale dam radę!

Ann- moje dzieci mają 12, 10, prawie 8 i najmłodszy w styczniu skończy 2 latka. A ja skończyłam 33 :-) mieszkamy w Niemczech.

dla chętnych zapraszam na mojego bloga ( adres w sygnaturce) tam można trochę podejrzeć naszą codzienność :tak:;-)

Do góry