reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

O jeju, jakie wiadomosci ja tu dziś czytam :(

beata0526 dobrze, ze nic się nie stało dziecku ani tobie, ja w ciąży niezdara jestem i boje się, że kiedyś się poturbuję :/

Basia7777 współczuję ci tego bólu, oby szybko przeszło i nie zazdroszczę rozstania z synkiem :(

A zapinacie pasy podczas jazdy autem?
Dzisiaj właśnie rozmawiałam z położną i pytałam jak bezpieczniej, bo różne opinie i stwierdziła, że nie powinno się zapinac, lecz wolniej i uważniej jeździć, bo w razie czego to gorszy jest ucisk pasem na brzuch.

Zawsze zapinam pasy, także w ciąży!!! Ale ja za dużo w życiu widziałam ,,efektów" niezapiętych pasów, także w ciąży :(
Prawidłowo wyregulowane pasy plus prawidłowo ustawiony fotel daje taki efekt, że pas opiera się na biodrach, czyli przebiega pod brzuchem, a górny pas przebiega między piersiami, w przeciwnym wypadku pasy są źle zapięte. Argument położnej kiepski, bo ty sobie jedziesz wolno i ostrożnie, a co niektórzy kierowcy wręcz odwrotnie i ktoś może w ciebie przywalić z impetem. Poza tym na testach zderzeniowych w internecie można sobie pooglądać skutki zderzenia przy prędkości 50km/h z zapiętymi pasami i bez. Ktoś kto wymyślił przepis, który zezwala kobietom w widocznej ciąży na jazdę bez zapiętych pasów musiał być imbecylem!!! Tak naprawdę pasy chronią i mamę i dziecko, ale jest jeden warunek TRZEBA JE PRAWIDŁOWO ZAPIĄĆ. Brak zapiętych pasów to świadome narażanie zdrowia i życia, a w ciąży nie tylko swojego.

Sorry za być może ostrą reakcję, wiem ze nikogo nie przekonam i nie mam zamiaru, ale jak już pisałam wyżej, za dużo w życiu widziałam i bardziej niż przeciętny człowiek potrafię sobie zwizualizować co może się stać.

reklama
jaspis - ja to nie wyobrażam sobie jechać samochodem bez zapiętych pasów. Już taki mam nawyk że gdy tylko wsiadam to od razu zapinam, inaczej czuła bym się jakoś tak nieswojo ;)

nie no pasy trzeba zapinac, sa chyba jakies nakladki na pasy dla ciezarnych

ja unikam samochodow bo jak trzesie, a na polskich drogach trzesie bardzo to odczuwam straszny dyskomfort zaraz brzuch mnie ciagnie, a co do pasow ja trzymam dlon miedzy tym dolnym pasem a brzuchem bo co nie szarpnie i ten pas sie zaciska to tez dyskomfort

jak nie zapniesz pasow to lecisz przez okno w razie wypadku, moja kolezanka jak miala niezapiety pas podczas wypadku jako jedyna to wszyscy calo wyszli a ona przeleciala z tylniego siedzenia na przod, reka jej wpadla miedzy kierownice a deske rozdzielcza i dzwignia sie zlamala do konca zycia bedzie miec problemy z ta reka nie ma co ryzykowac

Ja też zapinam pasy. Mam adapter z besafe, bo nadal codziennie dojeżdżam do pracy i nie wyobrażam sobie jeździć po dużym i ruchliwym mieście bez pasów

Ja bez pasów nie umiem. Zawsze się ze mnie znajomi śmiali, że silnik nie odpalony a ja już pozapinana.

p19udqk3i1x6xig4.png

safety first [emoji23]

jak tam nastroje dzisiaj?

ja wlasnie wstalam na szkole rodzenia, jak jakies szalone ciekawostki beda dam znac, w sumie wyspana, nic nie boli tylko martwi mnie upal bylam na chwile przed domem i jest nie do zniesienia juz :D a to dopiero poczatek dnia

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie pasów:)

Ja właśnie powiesilam pranie i już jestem mokra, a wlsnie to początek dnia...
Lubię ciepło ale bez przesady, u nas taka duchota, ale nie mamy wpływu na pogodę

Ja dzis super humorek caly tydzien czekalam na weekend zeby iac na dzialke i na te afrykanskie upaly hehe kupuje lezak bede lezec i pic Bavarie hehe moze zaloze stroj kapielowy i wyeksponuje swoje balony bo pewnie niedlugo wroce do swoich malych rozmiarow hehe

reklama
Hej. A my dzis z mezem i synkiem rowereami na rynek pojechalismy bo strasznie chce mi sie młodych ziemniaków. Na szczescie znaleźliśmy drogie okropnie ale co poradzic. Teraz jeszcze koperek i maselko i nic mi wiecej nie potrzeba ;)

Do góry