reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Piłam polecam! To jest akacjowe piwo i faktycznie fajne :) akurat ja w Auchan dostałam.

p19udqk3i1x6xig4.png

Ale zachcianki widzę, że macie ;) ale nic dziwnego, bo ja właśnie wczoraj też do mojej mamy mówiłam, że napilabym się zimnego piwa z sokiem malinowym:)
U mnie to już całkiem abstynencja, najpierw byłam z synem w ciąży, potem karmienie, już trzy sylwestry siedzę i opijam się sokami, a teraz zapowiada się czwarty :) no ale co zrobić, jak taki los kobiety;)

laski olać piwo...kiedy ja zakaz stosunków mam od 6 tygodnia ciąży :p mecze się momentami koszmarnie :D po nocach mi się sni :D

mi się zdażyło wypić warkę cytrynową 0% do grila, smakuje jak taka lemoniada cytrynowa gazowana, raczej w smaku piwa nie przypomina :wink: a piwo zwykłe 0% jest ochydne. ale jakoś mi alkoholu nie brakuje wogóle, smak się w ciąży zmienia

te smakowe do niczego sie nie nadaja wg mnie ;p

mika wspolczuje ci strasznie! dlaczego tak w zasadzie?

mi sie cos w glowie poprzestawialo w ciazy moglabym caly czas juz momentami splawiana jestem [emoji23]

papercut - w poprzedniej ciąży po stosunku zaczelam plamić krwią, dwa tygodnie później wody odeszły, nie wiem czy to przez stosunek ale lepiej dmuchać na zimne. Teraz byl mini krwiak w 6tc, juz go nie ma ale strach nadal jest. Po dwóch poronieniach ciąża automatycznie uznana za zagrożoną :|

Aniab, wczoraj robiłam wlasnie ten syrop córeczce. Ja włożyłam miod na 10 sekund do mikrofalówki, bo tez był skrystalizowany i marchewkę na drobnych oczkach starłam i wyszło dosyć dużo soku. Po nocy przecedziłam i włożyłam do lodówki. Moja Mała go uwielbia : mama jeszcze, mniam mniam ;-).

Ale od wczoraj jestem wystraszona, jak chodzę to prawie cały czas mam twardy brzuch i takie jakby parcie na dół kręgosłupa. Biore magnez i na noc wzięłam nospe, bo bolało mnie delikatnie podbrzusze i co sie przebudziłem to brzuch nadal twardy. Mam ubezpieczenie w Lux-Medzie, tam zazwyczaj robię badania, ale co chodzi o lekarzy to porażka, mogłam jechać lepiej do szpitala. Poszłam rano do pierwszego dostępnego ginekologa w okolicy do luxmedu i jak mu powiedziałam o swoich dolegliwościach to powiedział ze trzeba leżeć. I siedzi i sie patrzy na mnie. Powiedziałam ze leżę i sie oszczędzam a brzuch twardy nadal, na to on czy chce aby mnie zbadał? Ja: no tak, po to przyszłam, boje sie ze moze skracać sie szyjka, chce wiedzieć czy wszystko w porządku!
Łaskawie mnie zbadał, nawet nie zrobił usg. Powiedział ze szyjka jest ok, ale powinnam sie oszczędzać. Zapytałam czy moze Luteina by pomogła, powiedział ze jeżeli mam to o tak, dobry pomysł mogę sobie zapodać. K...a mac, chyba nie po to miesięcznie mi potrącają z wypłaty na prywatne ubezpieczenie aby wizyta w ciazy jak jest problem trwała 2 minuty! Wcale po tej wizycie nie czuje sie spokojniejsza :-(

reklama
Oj mika to faktycznie bym zwariowala a moj to wogóle:-) współczuję
Angelika co za lekarz takich to trzrba by wywalic ma zbity pyskale co zrobic trzeba to jakos przeyrwac a jak maszjeszcze jakies watwpiwosci to moze jednak pojedz na IP bedziesz spolojniejsza jak cie zbada jakis kpetentny lekarz

Do góry