reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Okasia no niestety tak jest.
Dlatego jak narazie nikomu nic nie mówiłam,ze planuje drugie dziecko,bo by mnie od razu zwolnili.
Oby tylko było wszystko ok z ciąża. Jakieś mam obawy. Tym bardziej ze mały wymaga tez dużo uwagi i nie będzie tak dobrze jak w ciąży z nim ze sobie całymi dniami odpoczywalam

reklama
Nie przejmuj cie się tym ja pracuje 8 lat i mój pracodawca myslal ze będę do zgonnie oddana pracy a tu taka nie spodzianka jak ja wogole śmiałam zajść w ciążę juz nie raz usłyszałam w pracy tak bo wy wszystkie polki w ciążę tylko zachodziec bo nie chce się wam pracować ale tak prawdę mówiąc na najciezszych działach gdzie praca jest naprawdę wyczerpująca i czasem nie ma się nawet czasu na przerwe tylko polki pracują a angielki pracują tylko w miejscach gdzie tak naprawdę jest mega łatwa i lekka praca i jeszcze maruda a nie daj Boże poprosisz jedna z drugą żeby dzwignely za ciebie bina to normalnie przeklinaja jak nie wiem ze śmieszne je poprosić o pomoc ale wiecie co ja mam to w dupie tyle ile dał mi ten zakład w kość ja się teraz odplace i nie będę nic robiła bo niestety w Anglii nie ma chorobowego jak w Polsce i będę musiała się przemeczyc a poza tym oni do 12 tygodniu nie uznają wogole ciąży

Mam nadzieję ze dostanę.
W pierwszej ciąży też szybko poszłam na L-4, bo juz w 5 tc.
Jakoś przeżyje dzisiejszą nocke a jutro będę ginke meczyc o zwolnienie

Ola czyli jak nie pracujesz to nie zarabiasz? A czy masz choć szansę na przeniesienie na inne stanowisko (lżejsze) ze względu na ciążę?

Jak nie pracujesz nie zarabiasz albo jak dasz zwolnienie od lekarza dostaje 80f z państwa jak na razie nie mogę starać się o przeniesienie dopiero będę mogła się starać jak będę po 12 tygodniu ciąży fakt dużo rzeczy mi teraz nie można robi dźwigać musze mieć zapewnione żebym jak będę potrzebowała żebym mogła usiąść ale to na tyle jestem niby chroniona ale to trochę takie pozorne bo jak mówisz ze źle się czujesz ze musisz trochę zwolnić to słyszysz ciąża to nie choroba mój zakład pracy jest do dupy pod tym względem inne dziewczyny były w ciąży i nie przychodziły do pracy bo źle się czuły to nawet upomnienie potrafili dać masakra ale dzisiaj jest moja ostatnia nocka i mam miesiąc urlopu także odpoczne i pomyślę jak to rozwazac po nowym roku

Hello laski!!!!
Ja Dzis sie obudzilam z takim dziwnym uczuciem, bolem tj pecherza, macicy nie wiem bylo uczucie tj spalam za dlugo z pelnym pecherzem.... Pozarlam magnez.... I chyba przeszlo.... Pojechalam do pracy I juz nic nie bylo.
A w pracy znowu po kilku godz.brzuch bolal jakbym miala zakwasy... Za duzo dzwigalam chyba :(
Mdlosci sie pojawiaja I znikaja.... Najgorzej jak jestem glodna :)
Wczoraj Moj sie wygadal w pracy ze jestem w ciazy.... Koledzy ktory pracuje tez u mnie ( ten Sam pracodawca I ma 2 hotele Ja pracuje w jednym a Moj w drugim :)) No nic dorwalam goscia z Rana I poprosilam zeby nie gadal nikomu bo Najpierw chce Isc do lekarza. Spoko- mowil ze nikomu nie powie. Tylko gratulowal Zwlaszcza ze wiedzial ze mamy problemy I jezdzimy do lekarza...
Ale mnie Dzis stopy napitalaja.... :)
Co do laskotania..... To tez tak mialam ale bardziej takie delikatne pulsowanie Jakby motylek w brzuchu ale jeszcze wtedy nie wiedzialam ze sie udalo :)

Ankaka- TSH 2,9 za Duze..... Biegaj po Leki..... To ze jest w Normie to nie znaczy ze jest ok. To jeszcze zalezy od wieku kobiety.... Kobiety w czasie kiedy sa plodne to TSH musi byc kolo 1 Ja mialam 3,6 I czulam sie koszmarnie ..... Zasypialam w szkole. Problemy mazlenskie zadnego problemu jednym uchem wlecialo a drugim wylecialo .... Wyobraz sobie jak Moj sie wqrwi.... :)

reklama
Do góry