reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

My jeszcze w czerwcu chcemy do PL zjechać i mam nadzieję że też już wszystko skompletuje :) teraz ciągle siedzę i pościele do lozeczka oglądam i jest tyle tego wszystkiego że sama już nie wiem jaka chce, to jest straszne tak samo pieluszki tetrowe, kocyki, itd :)

i ja do zcerwca wsyztsko bede miala gotowe :)

co myslicie o tej sukience?
Link do: Model 1040 - Haloo Your Fashion
Elegancka a jest tylko w fiolecie czy są inne kolory bo ja też się ostatnio rozglądam bo 7 maja jestem swiadkowa :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja takich opowiesci dziwnej tresci nie slucham, ogolnie nie lubie jak mnie zaczepia ktos obcy i na jakies priv tematy zaczyna gadac.
Slodycze ostatanio mocno ograniczylam, ale sa momenty, ze "szukam smaku". Po prostu zjem cos i za chwile mam dziwny smak w buzi, wiec jem cos innego, ale znowu cos jest nie halo i potrafie tak caly wieczor podjadac, az mam wielki bebzol i zaczynam sie zle czuc. Bardzo nie lubie tych "poszukiwan".

Do pelnej wyprawki brakuje mi paru rzeczy, ale gdybym sie spiela to bym to wszystko w ciagu jednego dnia zalatwila. No, ale niestety dzis pol dnia lazenia do p-la, bo sie dyrektora 2x spoznila, ale zalatwione, latanie z ostatanimi rzeczami po akwa do zoologa, ale oprocz samego akwarium wszystko wyniesione, jutro zanosze wymowienie do starego p-la, zabieram rzeczy, dam Paniom jakies czekoladki na do widzenia i z glowy. Troche mi zal, bo 2 lata tam bylismy, ale to co sie tam ostatanio dzieje to jakies nie halo. Musze w koncu glukoze zrobic i odebrac wyniki cytologii, ale kurde nie wiem kiedy to zrobie, bo ciagle cos mi wyskakuje, a 20 mam wizyte. Dzis niestety sie moje dziecie poskladalo i z kataru zrobil sie kaszel oskrzelowy i po prostu w ciagu 5min odjechal, wiec jutro lekarz. W czwartek mial zaczac adaptacje w nowym p-lu, ale raczej na bank do konca tyg posiedzimy w domu.

frytka super, ze troszke Ci ulzylo, oby nie bylo powtorki :)

kassia fajna ta kiecka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kassia - kiecka całkiem ładna, choć nie mój kolor ;)

frytka - dobrze, że już się lepiej czujesz! To najważniejsze.

Heromina - zdrówka dla synka!

A ja dzisiaj zasiałam ostatnią turę kwietniowych warzyw: burak liściowy kolorowy + cukinia żółta.
W maju posadzę miechunkę peruwiańską i dynię i na tym koniec.
Mam jeszcze: marchew (zwykłą i kolorową), pietruszkę, szczaw, szpinak, cebulę, czosnek, koperek, buraki, rzodkiew i sałatę (pod szklarnią).
Styknie jak na pierwszy raz rolnikowania :p

Oby jeszcze coś z tego wzeszło :D

Ponadto mamy drzewka i krzewy owocowe po poprzednim właścicielu.
Ja dorobiłam jeszcze rabatę kwiatową i chcę pergolę z różą pnącą.
Ale najpierw mąż musi posiać trawę, może jutro się już uda, bo trzeba było wszystko wyrównać, uprzątnąć i przegrabić.

Aaaa, no i ja mam zgagę, bo któraś pytała :( OKROPNĄ!
Wiem po czym, więc podpowiem, czego unikać: sosu pomidorowego/spaghetti, drożdżówek, chipsów, nektaru porzeczkowego i słodyczy (ech).
Jak już mnie b. pali, to robię łyka mleczka Maalox, takiego prosto z lodówki.
Pomaga! :)

Co do wyprawki - też na pewno do końca czerwca chcę zakończyć kolekcjonowanie.
Choć mam niewiele, bo drugi chłop.
Ale przed upałami chcę mieć wszystko, bo później sobie nie wyobrażam.
Może jakieś pierdoły, w stylu aptekowe.
Ale nie jakieś konkrety.

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę tym co mają już większość wyprawki :) możecie w miarę odetchnąć. Ja mam dopiero troche ubranek (ok dwie reklamowki) i czuje ogromny niepokój pomimo że wiem że mam jeszcze czas, zwłaszcza że termin mam na koniec sierpnia ;) ale miewam już sny o tym jak rodze synka i okazuje sie ze prawie nic nie mam. Do połowy czerwca chce już mieć wszystko.

Matusiak faktycznie dołożyli moja ulubiona funkcję hehe :-) teraz mogę dawać znać że żyje bez pisania co u mnie, bo na oddziale raczej nic się nie zmienia :p ja mam na razie z wyprawki tylko ubranka i to nie wszystkie. Właśnie w tym tygodniu mieliśmy malować i szykować pokój Małemu i później kompletowac resztę, ale trochę się przesunie w czasie. Podobnie jak Wy przed upalami chce zdążyć :-)

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Na allegro zamowilam :-) bede szyla dwie wersje :-)

Basiu sorry za dopytywanie a możesz podesłać link od kogo kupowałaś materiały ?
minky i bawełnę ? mama mi uszyje komplet do wózka bo to w sumie proste,
pościeli się nie podejmujemy bo chciałam z ochraniaczem a to już trzeba chyba jakieś formy mieć, wzór czy cuś,
bo poduszka i kołderka to wiadomo proste.
Pościel chyba kupię z tego linku, a potem na zmianę drugą już uszyjemy na wzór tej ;)
Link do: 8-cz POŚCIEL dziecięca 120x90 do łóżeczka NOWOŚĆ
tylko bez baldachimu :) tylko z ochraniaczem na szczebelki.

reklama
Jak tylko bede na komputerze, to wysle Ci link. Bo z telefonu nie umiem :-) Juz wracam z badan :-) Bylam zaraz o 6:30 w latoratorium na otwarciu i juz 8 osob przede mna :-) Poszlo w miare sprawnie i juz wracam. Jeszcze na szybko zakupy, odebrac nowy dowod osobisty i bede siedziec w domku i czekac cierpliwie na kontrol :-) Milego dnia :-)

Do góry