reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

aniab38 super ta posciel. ja mama taka zwykla-n po malej i nowej kupowac nie bede raczej.

sukienka fajna ale wiem- ten kolor tez do mnie nie pzremawia ale jest tylko w tym kolorze, cena ok wiec chyba sie skusze a co mi taam - ale jeszce pomysle

u nas pogoda sien [popsula- ciemno jest i deszczowo wiec niefajnie. zaraz ide mala do skzoly zaprowadzic, opotem zakupy bo nie wiem co na obioad i bede sie lenila w domu

reklama
Basienka-super! Ja nawet polowy jeszcze nie mam a juz 25tc
Ja do konca czerwca tez musze miec wszystko gotowe...no o ile nie urodze wcześniej.
U mnie wczoraj mocne skurcze i parcie na krocze...strachu sie najadlam niesamowicie...po godzinie przeszly...rozmawialam z położna...mam się oszczedzac(nic nowego) i od 32tc nie planować wyjazdów...zebym mogła w każdej chwili jechac do swojego szpitala.
Ps.moje pierwsze cudowne dziecko skończyło dzis 4latka :)

happymum - sto lat dla synka!! :-) :)

kassia - bardzo ładna ta sukienka. mi się podoba ten kolor. lubię takie ciemne fiolety czy bordo.

Heromina - a dlaczego przenosiłaś synka? super, że się udało.
mój chyba zmieni od września, bo też mi przestaje pasować to nasze przedszkole.

fryte3qa - zdrówka! trzymaj się.

Fimka - o rany :szok::szok: kiedy ty będziesz ogarniała cały ten ogódek??
od razu w ziemi sadziłaś? moi rodzice sadzą najpierw nasiona w doniczkach, w okolicach lutego I trzymają w domu na parapecie, a potem rozsadzają do ogrodu. na pewno tak robią z porami, pomidorami
marchew, buraki od razu do ziemi sieją. mój tata to już ma od 35 lat obcykane co jak lepiej.
ja u siebie nie sadzę, kilka razy próbowałam, ale u mnie nawet trwaa średnio rośnie bo mam sam piach za domem.
niestety nie mam zacięcia do takich spraw :wink: jak mam naprawdę na wiosnę duuużo wolnego czasu to posadzę bratki, w tym roku jakoś się nie zebrałam jeszcze. ze 2 lata temu sadziłam tulipany, to mam je, zaraz będą kwitnąć.
mam też mnóstwo juk I z tyłu jakies kwiatki, co kwitną co roku, ale nie pamiętam jak się nazywają. jedne fioletowe, drugie różowe. najważniejsze że nic przy nich nie trzeba robić :wink:

niunia - powodzenia na wizycie.

Happymum20 wszystkiego naj, naj dla synka :-) oszczędzaj się, skoro coś się działo wczoraj!

Kasia sukienka fajna, kolor też jest ciekawy, mi na tej stronie spodobała się w promocji za 99 zł taka beżowa z kokardką nad brzuchem

Fimka kurczę fajnie, że tak Ci się chce, pomyślałam o tym samym co okasia, że miałaś leżeć i się oszczędzać, więc uważaj na siebie!

Niunia powodzenia na wizycie.

Heromina też mnie ciekawi dlaczego przeniosłaś synka z przedszkola.

Ja dziś bez planów, codzienne lenistwo :-)

Dziewczyny z tym naszym p-lem to jest tak. Dopoki byla jedna filia to jakos lecialo, tz fajne panie, dyrektorka jakas taka bardziej zaangazowana byla, zajecia urozmaicone, ale nie za duzo, wiec dzieci mialy tez czas na zabawe, byl ogrodek z mini placem zabaw i cale p-le bylo jasne, wesole, kolorowe i jakies takie przyjazne. Schody zaczely sie kiedy dzieci nazbieralo sie zbyt duzo i dyrektorka otworzyla nowa filie dla zerowki i starszakow czyli gr mojego synka. Budynek przy glownej ulicy,bramka otwarta, do p-la kazdy mogl sobie wejsc, sale ponure, ciemne, nie zabezpieczone schody betonowe, lazienka ciemna i mala, sale przechodzone czyli przez nasza musza przechodzic zerowkowicze co rozprasza maluchy. Co chwile zmieniajaca sie kadra, konflikty miedzy paniami ( klotnie w obecnosci dzieci ) i miedzy personelem a dyrekcja, jakies obmawianie jednych rodzicow czy zachowania dzieci przed innymi rodzicami. OBidy nie zmienione od ponad 4 lat czyli staly jadlospis w poniedziali spagetii, wtorki klopsy w sosie, srody ryz z dzemem, czwartki potrawka z kurczaka, piatki znowu cos spagettipodobnego. Na pytanie dlaczego menu nie jest zmieniane pod potzreby wiekszych dziecvi, odp, bo dzieci tego nie jedza, bo to menu sprawdza sie od lat, wiec ani ryby, ani schabowego, ani nic, ciagle to samo. I najlepsze, ze takie samo menu jest dla mlodszych i starszych, miedzy innymi dlatewgo starsze nie dostaja tego schabowego, bo mlodesze nie zjedza, lub jeszcze nie moga. Rodzice mimo, ze placa maja tak naparwde gowno do powiedzenia, dyrektorka nastawiona na promowanie p-le w mediach, dzieci maja coraz wiecej zajec, a coraz mnie zabawy, zaczely sie krzyki i szarpanie. a hitem jest karny jezyyk w postaci krzeselka do karmienia dla kilkumiesiecznych dzieci. Czyli taki 5 latek jest upychany do malo stabilnego krzeselka, przypinany i ma tam siedziec za kare. Duzo jeszcze moglabym opowiadac, bo wylaza co chwile rozne sparwy.

Heromina - o matko, toż to horror :szok::szok: wcale Ci się nie dziwię że zabierasz dziecko.
może jak pare rodziców zabierze to dyrektorka sie troche opamięta. masakra.

reklama
Masakra, znów zasłabłam w sklepie :/ Aż mi się ręce trzęsły, cała się spociłam. Koszmar. I postanowienie o słodyczach poszłooo, cola mi pomogła do tego dostałam krówki od kasjerki. Cały dzień już mam do du.py, teraz będę odpoczywać, a miałam zrobić super obiad i wyjść znów na długi spacer.

Heromina załamałaś mnie tym przedszkolem :/ Myślałam, że obecnie takie zachowania nie mają już miejsca. Dobrze, że zabrałaś dziecko!

Do góry