reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Basienka moze to spojenie lonowe ci dokucza? Mialam w poprzedniej ciazy od 17tc so konca i ledwo lazilam. Do tego okropnie ciagnelo w pachwinach.

reklama
kassia a jaki masz wózek? Przepraszam, że tak wypytuję, ale mam spaczenie na tym punkcie :) Jak widzę wózek na ulicy to od razu badam wzrokiem, patrzę jak jedzie, czy jest dobrze amortyzowany itd. :)
jedy fyn mam 2 w 1 plus do tego dokupilam nowy fotelik maxi cossi city i adaptery. ja jestem mega zadowolona naparwde

Od wczoraj jest mi znów niedobrze :/ Zupełnie nie mogę trafić w potrawy, po których nie będzie mnie mdliło. Czuję się jak na samym początku ciąży, kiedy mdłości dopiero kiełkowały.

do tej pory zajmowala sie tym dominika81

Tak właśnie myślałam, w takim razie @Dominika81 baaardzo proszę o dopisanie do listy, chyba nie ogarnęłam wysyłania wiadomości, bo już dwie wysłałam i nic... (fryte3qa - Gosia, 25 lat, termin 13.08.2016 r. )

Dziewczyny mam taki zły dzień że siedzę i ryczę z wściekłości.
Za 3 tygodnie ślub, robimy mini wesele na ok 40-50 osób i wszystko jest już prawie przygotowane, a tu od rana ciocie "dobra rada" mojego D. wydzwaniają i co robią? "Doradzają"!!!
Zamęt w całej rodzinie - jedna ciotka popatrzyła na stronę tego lokalu gdzie będzie przyjęcie, że jest mało noclegów (a będziemy mieć sporo przyjezdnych) - gdzie oni się wszyscy pomieszczą?! - wydzwania do drugiej ciotki, do mojego przyszłego teścia tu tam....
Teraz wydzwaniają czy kwiaty mamy, czy samochód, czy organistę!
Zaraz mnie coś trafi!! Mieliśmy brać ślub w czerwcu (ale pojawiła się Fasolka) i wszystko mieliśmy zaplanowane od 2 lat co i jak a te 3 tygodnie przed weselem najmądrzejsze!
Jeszcze jedna sobie wymyśliła, że psa do hotelu weźmie!!! Jeszcze mi latającego psa w trakcie wesela brakuje! Bo przecież trzeba będzie z nim wychodzić! Dramat! Aż się trzęsę!
Miałam zachciankę na chińską restaurację, to teraz nie przęknę nic do jutra!

mi ostatnio tez niedobrze ale mysle ze jest to zwaizane z rosnaca macica i narzady zaczynaja sie powoli zpremieszczac.
fryte3qa nie pzrejmuj sie nie ma co sobie psuc nerwow na takie babay. znam to doskonale. u mnie zpred slubem tesciowa powiedziala ze nie przyjdzie bo kupilam mojemy rozowa koszule no dramat. wez na luz naparwde. to twoj dzien i ma byc tak jak ty chcesz a innym nic do tego.

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę, że kolejna fala chorób zbiera żniwo. U nas odpukać spokój choć słyszę, że w koło miejsc w szpitalach brakuje i świńska grypa w sąsiednich powiatach panuje....Niech już skończy się ten sezon grypowy bo wymęczy nieźle wszystkich. Chore dziewczyny do łóżka i wygrzewajcie się, obowiązki zaczekają.
Ja też według @ 5 sierpień :-) a usg na 30 lipiec ;-)
Dzisiaj przed domen zamiatalam.... Porażka teraz brzuch na dole boli,kręgosłup boli,kość ogonowa boli.. A gdzie cała reszta jak ogród cały ruszy... Zamiatanie przed domem to była mała rozgrzewka Przed innymi pracami podworkowymi a teraz... Padam tylko przy tym.
Basieńka mnie wyręczył mąż:) Kupił nowe grabie i pograbił cały trawnik wokół domu :) Za to drugą część podwórka zrujnował gdy wjechał na nią koparko-ładowarka :( Ruszyć sie tam nie da ale przynajmniej mamy mniejszy staw i więcej miejsca do zagospodarowania drzewkami owocowymi :)

Mamakulka witaj :) Ja również zaliczam się do grona z ciężkim początkiem ciąży, mdłości odpuściły całkowicie około 16 tygodnia. Obecnie jestem w końcówce 18, we wtorek zaczynam 19. Na prenatalnych widziałam chłopca a czy coś odpadło okaże się na kolejnej wizycie 17 marca. Termin porodu z OM 10 sierpień z usg 8 :)

A też macie tak, że kalkulatory internetowe pokazują wam inną datę porodu niż ta wyznaczona przez lekarza? Zasada jest taka że do ostatniej miesiączki dodaje się 9 miesięcy i tydzień, u mnie wychodzi właśnie 10 sierpień a w kalkulatorach 9. Główkowałam i chyba wymyśliłam. Ciąża trwa 280 dni i kalkując miesiącami nie uwzględnia się np roku przestępnego który teraz wypada. Więc te 280 dni ciąży kończy się jednak 9 sierpnia :)

Do góry