reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mnie też bardziej ciągnie w oglądaniu niebieskich ciuszków... Jakoś boję się różowych oglądać bo nie wierzę że mogę mieć takie szczęście ;-)
Według usg dzisiaj zaczynam 19 tydzień, ale leci...
To tak jak ja :) a na kiedy masz wg usg wyznaczony termin porodu?

reklama
Mi po cichu tez marzy sie kolejny chlopiec. Mam dwie corki i chyba mi starczy ;) ale najwazniejsze zdrowe. Bedziemy sie cieszyc z dziewczynki rosnie mocno.

Dziewczyny polecam Wam placuszki z tego przepisu:
Link do: Z cyklu:

Zajadaliśmy się dzisiaj wszyscy na śniadanie.

W takich placuszkach można przemycić dziecku (i mężowi!!) wiele dobrego ;)

Ja chciałabym drugiego chłopca, jednak dziewczynka to byłoby niezłe wyzwanie dla mojego męża - on ma samych braci. No i wiecie, wszystko tam było tak po męsku.
Teraz musiałby się nauczyć trochę więcej wrażliwości i delikatności ;)
Może i fajnie by było.
Hmmm...

Ostatnia edycja:
fimka moze i ja placuszki zrobie :)
aniab38 super ten rogal- ja bez swojego tez juz sobie spania nie wyobrazam :)
dziewczyny wazne zeby zdrowe a czy chlopak czy dziewczynka to juz mniej wazne.

ja dzis serwuje gulasz wolowy z kasza i buraczkami :)

Dziewczyny polecam Wam placuszki z tego przepisu:
Link do: Z cyklu:

Zajadaliśmy się dzisiaj wszyscy na śniadanie.

W takich placuszkach można przemycić dziecku (i mężowi!!) wiele dobrego ;)

Ja chciałabym drugiego chłopca, jednak dziewczynka to byłoby niezłe wyzwanie dla mojego męża - on ma samych braci. No i wiecie, wszystko tam było tak po męsku.
Teraz musiałby się nauczyć trochę więcej wrażliwości i delikatności ;)
Może i fajnie by było.
Hmmm...

Mój mąż też ma samych braci, pozatym mamy synka - czyli sami faceci, a teraz będzie córeczka czyli zupełnie nowa bajka! :-)

Widzę, że rozmowy o płci pełną parą :)
Dla mnie osobiście płeć nie ma znaczenia ucieszę się zarówno z chłopca jak i dziewczynki :) Dla córki bardziej chciałabym siostrzyczkę a z kolei żeby mąż miał radochę grania w piłkę nożną -syna. Jak to pisałyście najważniejsze żeby było zdrowe.
Dowiedziałam się że chrzestna córki i kuzynka za razem też jest w ciąży. Podejrzewam że na podobnym etapie bo wiadomości o płci też już krążą :)
Ostatnie dni są dla mnie ciężkie. Dziś wypada termin porodu mojego aniołka :( Choć pod sercem rośnie nowe życie, serce przepełnia ból i pustka :( Echhh dziewczyny tak bym chciała aby to się nigdy nie wydarzyło, żeby móc w pełni cieszyć się ciążą, nie myśleć każdego dnia czy chociaż nie stało się najgorsze :(

reklama
Basia, to mamy ten sam termin :)

Asiunia, bardzo Ci współczuję, ale myślę, że los Ci to wszystko wynagrodzi :)

Mama zaszalała. Jak się okazało "kilka rzeczy" to w rzeczywistości 20 par body i śpiochów, kilka par spodenek, czapeczki, skarpety, śliniaczki, pieluchy tetrowe i flanelowe, karuzela nad łóżeczko i masa innych rzeczy. Wiedziałam, że zaszaleje, bo dobrze ją znam, ale sądziłam, że skala jednak będzie mniejsza :)

Do góry