reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mam to samo, wymioty nie, bo nie mialam, ale mdlosci rano, popoludni i jeszcze wieczorem.

Ja jem jak opetana... surowe marchewki, buraczki, jablka, KALAREKA... oddam reke za kalarepke :p

Dziewczynki powoli podwyzszaja swoja liczbe, takze umieram z ciekawosci.

Ja 7 wizyta, mam nadzieje, ze dowiem sie cos wiecej o spiochu. Brzuch mi rosnie z dnia na dzien... az sie przerazilam, ze nagle taki duzy. Plec jest mi jeszcze bardziej obojetna, choc ciagnie mnie do babeczki. Za to R. mowi do brzucha "Mikolajek". I sama lapie sie na tym, ze zaczynam tak mowic... wmowi tego tego faceta i siusiak urosnie! haha

Zepsul mi sie telefon. Nie laduje baterii. Myslalam, ze to problem baterii, ale naladowalam ja u siostry w telefonie, bo ma taki sam i dalo rade, wiec... telefon.
Wczoraj do 23 nad tym siedzialam (mowie jakby to 3 w nocy byla haha... ale tak to teraz jest dla mnie :p ) ... wszystko zgralam, ustawienia fabryczne, gdyz jestem malym informatykiem. Do rana telefon mimo, ze podlaczony do ladowania padl i budzik mnie nie obudzil.
Pobudka 7:25, a 7:45 pociag do pracy... udalo sie cudem, dopiero jak wysiadlam zorientowalam sie, ze udalo mi sie ubrac w miare normalnie. Ale za to bol glowy i samopoczucie mam jak na kacu dzis.

Jeszcze pogoda... sroda byla piekna wiosna, wczoraj snieg po kolana i zima, a dzis snow slonki i dobrze na plusie... zwariowac mozna. To bedzie ciezki dzien, dobrze, ze juz piatek!

I odrazu zapytam. Polecacie jakies Smartphony najlepiej z dobrym aparatem. Nie korzystam z wielu aplikacji, glownie whatsapp i przegladanie stron, to wszystko. Do tej pory mialam Microsoft, wiec nie wiem jak byloby z przeniesieniem na Androi. Jakies tippy?
Ja tez mam wrazenie ze brzuch to z dnia na dzien mi rosnie :) i sie ciesze strasznie ze juz cos widac :)

reklama
u mnie to samo, jak pracowałam i sprzątałam porządnie raz w tygodniu to mam wrażeni, że było tak samo jak teraz kiedy sprzątam codziennie. Mieszkam w chyba najbardziej kurzącym się miejscu na świecie, ledwo zetrę kurz, a za chwilę już zaczyna się tworzyć nowa warstwa. Syzyfowa praca :/

Muszę się pochwalić :) Od kilku dni wieczorami wyczuwałam takie delikatne "pulsowanie", ale nieregularne dokładnie 3-4 cm poniżej pępka. Wczoraj leżąc znów to samo, przy czym silniej i nagle zaczęło się przemieszczać :) Piękne uczucie i ogromne wzruszenie, teraz powinnam być spokojniejsza :)

A zaraz jadę na zakupy dla maluszka, mąż zrobił mi niespodziankę i wziął dzień wolny :szok: Szok i niedowierzanie :)
Ja wieczorami nieraz tez czuje lekkie jakby przesuwajace sie drgania mam nadzieje ze to dzidzia,bo strasznie delikatne to bylo i tak na 100% pewna nie jestem :p

Matusiak - a wcześniej też miałaś takie problemy?
Może trzeba by było zrobić gastroskopię?
Tylko nie wiem czy w ciąży można?

Heromina - w Biedrze jest teraz książka Alaantkowe BLW, też bardzo polecana.
Na podst. bloga. Ma kosztować 25zł.
Myślę, że to też dobra pozycja.
Ja robię dania z bloga.

Okasia - no to miłych zakupów! :)

"Bobas lubi wybór" to omówienie metody i o żywieniu dzieci trochę. Polecam księgarnię czytam.pl Jest mega taniej.

hahaha gdzie 2 sie bije tam 3 korzysta :) ja mam kilka pozycji polecanych przez znajoma dla dzieciakow mniej wiecej w wieku mojego Mateusza i sa to w wiekszosci typu teraupetycznego, bo on np boi sie ciemnosci i czasem jakies historie wymysla, poza tym ma napady gniewu i takie tam, wiec zamowienie bedzie spore i na pewno bede porownywac ceny :)

reklama
Do góry