reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja szczerze mówiąc Vizir mam pierwszy raz bo zawsze kupowałam właśnie Persil. Ale któregoś razu dostaliśmy z mężem jakichś krost na nogach które okropnie swędziały i doszliśmy do wniosku, że to po proszku. Przeszło po zmianie, może to jakaś felerna partia była bo wcześniej nie mieliśmy problemów.
Ja też słoiczków bardzo mało dawałam, głównie tak jak piszecie w awaryjnych sytuacjach i na początku rozszerzania diety bo wiadomo dziecko zje łyżeczkę czy dwie i tyle. Za to pamiętam jak dziś, był koniec sierpnia (Maja miała ponad 6 miesięcy) poszłyśmy z mamą do cerkwi święcić owoce. Babcia dała małej na drogę jabłko a ona spałaszowała je praktycznie do zera, ze skórką nie mając ani jednego zęba :p Wtedy zaczęłyśmy przygodę z BLW. Dostawała warzywa gotowane na parze, potem bardziej treściwe dania, pięknie jadła i do tej pory ma duży apetyt, zajda nawet warzywa a najbardziej lubi kiszonki kapustę i ogórki:) Bardzo szybko nauczyła się jeść łyżką i widelcem choć czasem woli podłubać sobie paluchami :) Ja polecam bo dziecko bardzo szybko uczy się samodzielności.
Przy rwie kulszowej ból jest niesamowicie mocny promieniujący na nogi. Myślę, że to raczej wina zmieniających się proporcji ciała.
Co do warzyw i owoców myję i jem śmiało, za to kota prawie nie dotykam :)

reklama
kurcze tak sobie czytam o tym BLW, ze tez ja wczesbniej o tym nie slyszalam, ale mam nadzieje, ze jak malej zaczne wprowadzac to moze i duzy zacznie jesc :p

Dziewczyny, padamna twarz ze zmeczenia. Juz mi sie oczka zamykaja. Pierwszy raz w zyciu pojde spac o 21. Moze zasne. Jeszcze jutro i weekend wolny, ale sprzatanie czeka. Jeszcze przede mna 5-tygodni takiej charowy. Trzymajcie kciuki, zebym dala rade. Dobranoc :-)

kurcze tak sobie czytam o tym BLW, ze tez ja wczesbniej o tym nie slyszalam, ale mam nadzieje, ze jak malej zaczne wprowadzac to moze i duzy zacznie jesc :p
ja tez mam taka nadzieje :) moze zadziala
Dziewczyny, padamna twarz ze zmeczenia. Juz mi sie oczka zamykaja. Pierwszy raz w zyciu pojde spac o 21. Moze zasne. Jeszcze jutro i weekend wolny, ale sprzatanie czeka. Jeszcze przede mna 5-tygodni takiej charowy. Trzymajcie kciuki, zebym dala rade. Dobranoc :-)
tak mi ciebie zal naparwde. ale kciuki trzymam

Dominiko pisząc o rozsądku nie miałam na myśli by niemowlaka karmić w mcdonalds :D miałam na mysli moją 6 letnia córkę że np. frytasy stamtąd lubi i raz na jakiś czas nie zaszkodzą- choć ona szkolna i jak widzę co jej koledzy i koleżanki maja w plecaku na 2 śniadanie to czuję się ekologicznie nawiedzona :D oni chipsy i cola a ona warzywne mufiny upieczone plus ciepła herba w termoso-bidonie :D czuć różnicę :D nieraz dzieci ją proszą o jedzenie to daję jej więcej mufin i dzieli się i np. dzieci kochaja mufinki marchewkowe czy ciasto buraczane które smakuje jak czekoladowe!
ja lubie lody z mcd z polewą czekoladową- chyba teraz to polewę bym tylko mogła.....nawet i bez lodów ;)

heromina ja odkryłam blw przy córci niejadku- polecam wam książkę : BOBAS LUBI WYBÓR
własnie o metodzie blw :) świetna! moja jadła papki ja nie ukrywam ale uwielbiała też samodzielne jedzonko, metodę powtórzyłam przy synku z także świetnym rezultatem (on też na przemian był zupki papki plus kawałki ) teraz to dla mnie naturalne że zrobię tak samo

dziś kupiłam wózek! ulżyło mi że coś już mam dla młodego oprócz chusty i trójpaka bodów z tesco :D

aaaaa no i happymama dzieki za odp, przymierzam się do brania jak mi jeszcze się trochę zaostrzy

Muszę kupić nowe książki dla Tomka, bo te które ma, już mu się znudziły.

Rymowankami z "Pana Pierdziołki" jest zachwycony, spróbuję dorwać Miasteczko Mamoko albo którąś z serii "na ul. Czereśniowej" - słyszałam, że świetne pozycje.

Hej hej my też mamy te rymowanki, a czytałaś dokładnie? nie które rymowanki są masakryczne..:errr:

Mój Tom też widelcem zasuwa, łyżeczką słabo - dość koślawo póki co :D

Właśnie wypiłam 0,5l domowego soku z wyciskarki.
Idę wymoczyć nogi w wodzie z solą i imbirem.
Mam nadzieję, że mnie całkiem nie rozłoży.
No ale się parszywie czuję :/

Karolanaka - tak, czytałam niektóre. Te o Hitlerze na przykład straszne...
Ale są też fajne, przyjemne i zabawne :)
No i wierszyki-klasyki - dla mnie świetne, bo często zapominane.

fimka podwójna wit c na spanie, ja jak ostatnio chora byłam to brałam podwójna dawkę i naprawdę pomagało :)
karolanka jutro ofoce i pokażę

reklama
Jecie w ciąży np. surową marchewkę lub inne surowe warzywa? Ja się tyle naczytałam o tej toksoplazmozie, że się boje jeść czegokolwiek. Ale dziś we mnie coś pękło i przygotowując zupę, obrałam, umyłam marchewkę i wrzuciłam ją na chwilę do wrzątku i zjadłam.
Czy Wy też macie takie obawy? :(

Dziewczęta kochane możemy jeść SUROWE byle umyte marchewki!!!
Nie popadajmy w obłęd błagam..:blink:

Do góry