reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

ewix a co nie dał skierowania? wróć do niego. Nie przyjmuj tłumaczeń że mu sie punkty skończyły, dostaja je raz na 4 lata i za ciężarne dodatkowo nfz płaci, więc to cwane podejście zarabiać i nie dawać skierowania na darmowe badania.

reklama
Witajcie. jest tu kilka dziewczyn z problemami tarczycowymi odebrałam wynik dopiero po wizycie bo wcześniej nie miałam jak i tsh wynosi 4,18!! To chyba stanowczo za wysoki wynik. Mam jutro jechać do lekarza i wciskać się na siłę czy szukać jakiegoś endokrynologa bo już sama nie wiem co mam robić...
Po wizycie uspokoiłam się maleństwo żyje, dobrze rozwija się i ma już 5, 5 cm :) Tylko teraz jak usłyszałam ten wynik to aż mnie brzuch zaczął boleć...

Ja również mam wysokie TSH - wynik aż 5,97. Konsultowalam już to z endokrynologiem i mam brać codziennie na czczo euthyrox. Są różne dawki, póki co zaczynam od najmniejszej. Za miesiąc ponowne badanie TSH oraz przeciwciała. Lekarz uspokajal, że to nie zagraża Maleństwu. Także spokojnie :)

Witajcie. jest tu kilka dziewczyn z problemami tarczycowymi odebrałam wynik dopiero po wizycie bo wcześniej nie miałam jak i tsh wynosi 4,18!! To chyba stanowczo za wysoki wynik. Mam jutro jechać do lekarza i wciskać się na siłę czy szukać jakiegoś endokrynologa bo już sama nie wiem co mam robić...
Po wizycie uspokoiłam się maleństwo żyje, dobrze rozwija się i ma już 5, 5 cm :) Tylko teraz jak usłyszałam ten wynik to aż mnie brzuch zaczął boleć...

Asiunia lec do lekarza jak najszybciej bo w ciazy podobno ta gorna norma to 2.5 musisz koniecznie to obnizyc.

Gratulacje wizyty i duzego dzidziusia:)

Ja też 2,5 na plusie, ale na tym etapie w poprzedniej ciąży ważyłam 1,5kg więcej, więc liczę że przytyję standardowo jak ostatnio. Z tym że ja najszybciej przybieram chyba właśnie w I trymestrze.

Ja też chora :( Już trzeci dzień się męczę, a z małym dzieckiem to o leżeniu można zapomnieć jednak. Śpię w trakcie drzemki młodej, dzisiaj aż dwie godziny :D

ewix a co nie dał skierowania? wróć do niego. Nie przyjmuj tłumaczeń że mu sie punkty skończyły, dostaja je raz na 4 lata i za ciężarne dodatkowo nfz płaci, więc to cwane podejście zarabiać i nie dawać skierowania na darmowe badania.
Skierowania dał dwa jedno białe drugie zielone i nie wiem czy za któreś nie bede musiała zapłacić :(

No patrz

Załączniki

• WP_20160121_15_52_57_Pro.jpg
    WP_20160121_15_52_57_Pro.jpg
    525,4 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Do góry