reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

ewix a co nie dał skierowania? wróć do niego. Nie przyjmuj tłumaczeń że mu sie punkty skończyły, dostaja je raz na 4 lata i za ciężarne dodatkowo nfz płaci, więc to cwane podejście zarabiać i nie dawać skierowania na darmowe badania.

reklama
Witajcie. jest tu kilka dziewczyn z problemami tarczycowymi odebrałam wynik dopiero po wizycie bo wcześniej nie miałam jak i tsh wynosi 4,18!! To chyba stanowczo za wysoki wynik. Mam jutro jechać do lekarza i wciskać się na siłę czy szukać jakiegoś endokrynologa bo już sama nie wiem co mam robić...
Po wizycie uspokoiłam się maleństwo żyje, dobrze rozwija się i ma już 5, 5 cm :) Tylko teraz jak usłyszałam ten wynik to aż mnie brzuch zaczął boleć...

Ja również mam wysokie TSH - wynik aż 5,97. Konsultowalam już to z endokrynologiem i mam brać codziennie na czczo euthyrox. Są różne dawki, póki co zaczynam od najmniejszej. Za miesiąc ponowne badanie TSH oraz przeciwciała. Lekarz uspokajal, że to nie zagraża Maleństwu. Także spokojnie :)

Witajcie. jest tu kilka dziewczyn z problemami tarczycowymi odebrałam wynik dopiero po wizycie bo wcześniej nie miałam jak i tsh wynosi 4,18!! To chyba stanowczo za wysoki wynik. Mam jutro jechać do lekarza i wciskać się na siłę czy szukać jakiegoś endokrynologa bo już sama nie wiem co mam robić...
Po wizycie uspokoiłam się maleństwo żyje, dobrze rozwija się i ma już 5, 5 cm :) Tylko teraz jak usłyszałam ten wynik to aż mnie brzuch zaczął boleć...

Asiunia lec do lekarza jak najszybciej bo w ciazy podobno ta gorna norma to 2.5 musisz koniecznie to obnizyc.

Gratulacje wizyty i duzego dzidziusia:)

Ja też 2,5 na plusie, ale na tym etapie w poprzedniej ciąży ważyłam 1,5kg więcej, więc liczę że przytyję standardowo jak ostatnio. Z tym że ja najszybciej przybieram chyba właśnie w I trymestrze.

Ja też chora :( Już trzeci dzień się męczę, a z małym dzieckiem to o leżeniu można zapomnieć jednak. Śpię w trakcie drzemki młodej, dzisiaj aż dwie godziny :D

ewix a co nie dał skierowania? wróć do niego. Nie przyjmuj tłumaczeń że mu sie punkty skończyły, dostaja je raz na 4 lata i za ciężarne dodatkowo nfz płaci, więc to cwane podejście zarabiać i nie dawać skierowania na darmowe badania.
Skierowania dał dwa jedno białe drugie zielone i nie wiem czy za któreś nie bede musiała zapłacić :(

No patrz

Załączniki

• WP_20160121_15_52_57_Pro.jpg
    WP_20160121_15_52_57_Pro.jpg
    525,4 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Do góry