Jak tak czytam ile mam stracilo swoje maleństwo to bardzo mi przykro i mocno sie boję czy u mnie wszystko ok.
Mam nadzieje ze wszystkie dotrwamy w dwupaku no i ja w trzypaku
Nie wolno sie dolowac. To wyobraz sobie jak ja musialabym wariowac. W tym roku koncze 41, mialam jedna wizyte z usg 22.12, zero badan, bo, albo zaspalam, albo lab bylo zamkniete, zanim dowiedzialam sie o ciazy pilam wino i piwo, nie w jakichs tam mega ilosciach, ale jednak, bo nie planowalismy i ciaza byla dla nas ogromnym zaskoczeniem, bralam leki zabronione w ciazy, a jeszcze dowiedzialam sie, ze w mojej rodzinie byly 2 przypadki Downa i to u os bardzo blisko spokrewnionych. Jutro mam prenatalne, a we wt wizyta, wiec powinnam chyba nie wiem umierac ze starchu, a jestem dobrej mysli i tyle
Martwi mnie tylko ciagly bol na dole brzucha.
Ja tez mialam na poczatku starszne bole, dlatego tez zdecydowalam sie na prywatna wizyte, zeby miec spokojne swieta, ale okazalo sie, ze to normalne, ze wszystko jest ok i mam brac no spe
Ja właśnie po wizycie
wszystko jest super serduszko pięknie bije. Widziałam rączki i nóżki
następna wizyta za dwa tygodnie
Super
Dziewczyny ja tez mam bole brzucha, ukłucia dziwne itd... najczesciej sie czuje jakbym miala zaraz dostac miesiaczke, ale z tego co wiem to calkowicie normalne...
Mialam to samo, ale to normalne
To tak jak ja chociaz synka urodzilam 2 tyg wczesniej, wiec moge zjechac do polowy, lub konca lipca
Dziewczyny krwiaki krwiakami a co z miesniakamy w ciąży miała któraś? Ma to jakis wpływ?
Ja mialam w pierwszej ciazy 2 male i jednego duzego w dodatku byl przy samym wyjsciu co uniezliwialo porod naturalny, ale moj gin powiedzial, ze miesniaki nie sa zagrozeniem i, ze z czasem same sie wchlona no chyba, ze macica jest zawalona wowczas tzreba je usunac, ale one i tak za jakis czas odrosna. MI sie wchlonely wszystkie, a teraz na usg znowu pojawily sie dwa malutenkie, ale nie mialam w zwiazku z nimi zadnych wskazan do szczegolnego uwazania czy cos.
Dziewczyny o co chodzi z tym że karta ciąży "musi" być założona do 10tyg ciąży
bo jak później to becikowego się nie dostanie ??
Tak nie dostaniesz becikowego jesli karta ciazy jest zalozona po 10tc
Wypchało mnie już nawet nad piersiami jakbym była w wyższej ciąży skóra mnie zaczyna boleć zaczynam się niepokoić. Ostatnio powolutku brzuszek rósł a teraz dziwnie tak wysoko już mam wypchnięte.
Moze zapytaj gine czy to normalne chociaz wydaje mi sie, ze takie puchniecie to sparwa indywidualna. Znam laski u ktorych musialabym sie domyslac, ze sa w ciazy i do do samego konca tak wygladaly, a znam tez przypadek gdzie dziewczyna tak spuchla, ze kazdy myslal, ze to ciaza conajmniej blizniacza jesli nie lepiej
U mnie rano brzuch w miarę mały choć już można zauważyć ciążę ale wieczorem jest ogromnyyyyy....
U mnie to samo
Wczoraj córka wystawiła moją cierpliwość na dużą próbę. Jest bez pampersa od kwietnia ubiegłego roku i wyobraźcie sobie wczoraj ją coś naszło i notorycznie sikała w majtki, musiałam ja przebierać chyba z 5 razy...w nocy suchutko zobaczymy jak będzie dziś. Może któraś z bardziej doświadczonych mam spotkała się z takim objawem buntu dwulatka? Czy szukać przyczyny gdzie indziej?
Wiesz co moj synek mimo, ze nie sikal od prawie 2 lat nagle zaczal sie moczyc w nocy i to po kilka razy, ze momentami nie mialam juz poscieli na zmiane. Myslalam, ze moze ma jakies zapalenie czy cos, ale on nawet nie czul, ze sika, a jak sie obudzil to plakal, ze ma mokro, wiec tak jakby robil to calkowicie nieswiadomie. I do tej pory nie wiadomo czemu tak bylo, ale wtedy troche go zniedbywalismy, bo sie namnozylo sprwa i doszlismy do wniosku, ze moze chce zwrocic uwage i faktycznie, zaczelismy z nim spedzac 2x wiecej czasu i sikanie ustalo.
dzis tez idę zobaczyć skąd mi to plamienie leci, oby z dzidziusiem bylo wszystko w porządku
trzymajcie kciuki!
Kciukasy zacisniete
U mnie juz mdlosci minely i w ogole nie czuje, ze jestem w ciazy
U mnie tez, ale poniewaz nie mialam w tym miesiacu usg no i nadal brak wynikow badan to mam nadzieje, ze to nie oznacza niczego zlego, ale ja optymistka wieczna, wiec na bank wszystko ok
Dziewczyny mam pytanie, zaczynam się martwic, bo ja mam zawsze niskie cisnienie, nawet bardzo ...A od wczoraj coś mi skacze..wczoraj rano miałam 145/99 bolała mnie głowa, potem przeszło, fakt, że wypilam kawę, ale ja zazwyczaj nawet po 2-3 kasach miewalam 100/60 ...dziś kawy nie piłam a tu znowu 140/90 . Ja jestem przyzwyczajona do niskiego, bo jak mam wyższe to odrazu głowa mnie boli...przy tamtej ciąży miałam idealne , boje sie troche a wizyta dopiero za tydz . Co myślicie ?
Niestety nie pomoge, bo na ciensieniu sie nie znam :/
Matusiak super, ze wizyta udana, fajna dzidzia