reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Madzix-czytalam ale mam swoje zdanie,zwolenników spania z dzieckiem tez jest sporo i piszą o plusach i dobrych syronach tego. Ja nie bujam,nie śpię z dzieckiem i uwazam ze to jest dobre...od urodzenia czytam malemu daje buzi i wychodzę i mam zdrowe silne dziecko. Bliskość to co innego ja od zawsze dużo przutulam malego i rano po przebudzeniu maly leżal z nami nawet przez godzinę,od kiedy miał 15miesiecy przychodzi co rano sam do nas...kazdy ma swoje zdanie,do chust tez przekonana nie jestem ale mialam dobre nosidełko z atestem ;)

reklama
Oj ja po koszmarnym dniu, mam częste bóle głowy odkąd jestem w ciąży nie bolała mnie tak głowa mocno jak dziś, wykrakałam sobie bo dwa dni temu z kuzynką rozmawiałyśmy i właśnie pytała jak moje bóle a ja że dawno mnie już głowa nie bolała, no i do dziś :(
Boję się tabletki przeciwbólowe brać bo biorę zawsze te mocniejsze zwykły Apap mi nie pomoże, no ci cierpiałam dzisiaj cały dzień, jedynie wspomagałam się Amolem który mnie relaksuje ;) ale innych sposobów domowych na ból głowy nie znam, a wy dziewczyny ?? wyspałam się w ciągu dnia to teraz posiedzę chwilę heh

Ja zaczynam ciążę z wagą 62,5kg, nie pamiętam ile przytyłam w poprzedniej ciąży, zobaczymy jak to teraz będzie,
jezu ja nie wytrzymam do tej mojej wizyty (o zgrozo prawie 2tyg) bo już popadam w paranoję czy tam mały lokatorek się rozwija , bo poza bolącymi plecami nie mam żadnych objawów tak jak wy dziewczyny piszecie o mdłościach i wymiotach, chyba się powinnam cieszyć :)

Co do rzeczy wszelakich dla dzidziusia to wszystko od początku muszę kupować, nic kompletnie nie mam nic ...

miało być PIERSIAMI a nie PLECAMI hahaha na razie plecmy mnie nie bolą :):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
huppymum20 moja uwielbiala kolyske io spala w niej do 2,5 miesiaca a potem pzrenieslismy ja do lozeczka :)
madzix ja tez bujalam i etraz bujac tez bede- nic zlego w wtym nie widze. ale kazdy ma swoje zdanie

a u nas popaduje snieg- co za podoga( ciemno jak nie wiem ).
i jutro mam wizyte jupiiiiiiiiiiiiiii

Powstawałyście? :wink:
ja już od 5:50 na nogach, pobudzić I porozwozić towarzystwo do ich placówek opiekuńczo-wychowawczych :rofl: (czyt: przedszkole I szkoła :wink: )

ciemno u nas jak nie wiem co :sad: tylko się do łóżka położyć... I chyba zaraz to zrobię, jak ogarnę troche pracę...

aniab38 - współczuję mogreny :sad:

madzix - zgodzę się z Tobą, ze bujanie bardzo dobrze wpływa na rozwój dziecka.... szczególnie na równy rozwój półkul mózgowych. mój starszy synek miał problem z integracją sensoryczną, był niedostymulowany pod tym względem I na terapii wszelkie huśtawki głównie szły w ruch, miał tego zdecydowanie za mało w dzieciństwie.

happymum - ja wcześniej też nie hustowałam, ale teraz zamierzam :wink:
starszego mało nosiłam wogóle, a dla młodszego miałam nosidło manduca, ale też niezbyt dużo używałam, moi byli bardzo wózkowi.

ja raczej prawie wszystko dla dziecka będę miała I wózek I łóżeczko I ubranka, inne gadżety,bo po moich chłopakach rozeszło się po rodzinie I teraz będę zbierać spowrotem, szczególnie, ze kuzynki już nie potrzebują takich małych ciuszków, jedynie siositra, bo urodziła w sierpniu 2015, ale to I tak będzie różnica równy rok między naszymi dziećmi, to się jakoś podzielimy :wink:

ja mam dziś po południu usg.... troche się denerwuję, czy wszystko u maluszka ok, bo coś mnie ostatnio brzuch bolał często :sad:

Ja też będę musiała sobie wszystko kupić gdyż to nasze pierwsze dziecko a w mojej rodzinie nie ma żadnych dzieci jeszcze jedynie u brata męża ale wolę kupić bo i tak będziemy planować później drugie więc się przyda :) dziewczyny ja ostatnio od tygodnia mam straszny ból pleców tzn nie wiem co to jest ale jak w weekend wzięłam się za sprzątanie tak spokojnie i trochę mi to zeszło bo do samego wieczora to strasznie zaczął mnie rwać lewy posladek aż nie mogłam chodzić moja mama mówi że może rwa kulszowa :( na drugi dzień pojechaliśmy do apteki bo chciałam kupić jakąś maść rozgrzewajaca ale ekspedientka powiedziała że nie mogę jak jestem w ciąży i jedynie tabletki przeciwbólowe od lekarza :/ dziwne to dla mnie było. .....wróciliśmy oliwka w ruch i mąż mnie delikatnie wymasowal. ... do terminu jak mi nie przejdzie to bede musiała lekarzowi chyba powiedzieć....

Hej dziewczynki. Ja mialam i chustę i bujaczek i kolyske ale maly ich nie znosił. Najchętniej leżał na macie na podłodze albo u mnie na rękach byl. Bylam przeciwnikiem spania razem z dzieckiem a synek do tej pory z nami w lozku :D hehe wesoło jest nie umiem go oduczyć probowalam wszystkiego . niedlugo zmieniamy mu łóżeczko na łóżko i moze wtedy sie uda:D

Jadę powoli na wizytę :)

A ja mialam nosidełko i mala go nie znosiła za to bujaczek/leżaczek byl uwielbiany :D i spala z nami do 22 miesiąca póki karmiłam ja piersią i bez problemu dala sie oduczyć

hej

Ja hustowac nie bede, ani nosidelka tez nie bede uzywac, bo mam chory kregoslup, zreszta wole wozek :) Co do bujaczka/hustwaki to zobacze, ale na pewno bardzo by mi takie urzadzenie ulatwilo zycie przy moim synku :)

madzix ja mam problemy z ziewaniem kiedy np zapomne wziac leki na astme, albo mam po prostu atak, ale jesli Ty nie masz astmy to nie wiem jaka moze byc przyczyna

Pogoda do rewelacyjnych nie nalze, bo ciemno i buro, ale przynajmniej przyszla odwilz i jest cieplo, a my za 2h na kontrole do lekarza. Jutro w koncu zaczynamy p-le, bo moje dziecie juz krecka dostaje od tego siedzenia w domu. Tylko ja ostatanimi czasy, albo sie tak rozleniwilam, albo taka mam spiaczke i przed 8 to nawet mowy nie ma, zebym sie z wyrka podniosla. Ciekawe jak my sie wyrobimy z wyjsciem :p

reklama
Kasia ja mialam taka duza ze pewnie i do 9 miediecy dziecko by w nia weszło ale ze względu na niskie szczebeki to dopóki siadac nie zacznie ;)moglam zablokiwav kolysanie wirc spoko
Domonika-moj raczej od początku zosiek samodiek i najlepiej bylo na kocu i sie bawić z nim a na spaver woxek a od 18m.ż rower biegowy. Ja nie bujalam,nosiłam tax mało dzis mam inteligentne i bardzo samodzielne dzircko jak na swój wiek,uważam że tak jest dobrze bo widze to po synku. Jak widze jak te mamy bujaka dzieci przed kazdym spaniem to ja dziękuję,pozniej slucham ma 2-3layka i nie zasnie bez bujania...to po prostu nie dla mnie.

Do góry