reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja mam roznice dwa lata i 8 miesiecy.I nie jest jakos okropnie ciezko.Moze bedzie gorzej gdy wroce do pracy bo wracam w pazdzierniku.Na plus jest oczywiscie to ze dzieci sie beda razem bawic.Moi juz teraz potrafia a ja w spokoju robie obiad.Dominika gratulacje kolejnej ciazy.Ale Ci super.

reklama
Dominika gratuluje
Jesli chodzi o kolejna ciaze majac juz dziecko to wiadomo, ze poczatki zawsze sa trudne. U mnie roznica wieku jest duza bo syn mial 5 lat jak na świat przyszla Malwina. Niby syn juz spory, ale mocno byl zazdrosny. Jednak mimo wszystko chyba z mniejszym dzieckiem musi byc trudniej bo wymaga ono wiecej opieki. Mi sie wydaje, ze fajna roznica to jakies 2 lata. Ale jesli mysli sie o drugim dziecku to nie ma na co czekac, szczególnie jeśli i tak do pracy sie czasowo nie wraca

Ale tu cisza.A ja mam pytanie o Wasze powroty do pracy?Wrocil juz ktos?Jak sie sierpniowy dzieciak odnalazl w sytuacji?Nadal byl na piersi ktorys?Mnie to czeka niestety niedlugo.I pelna jestem obaw.Chociaz to moje drugie dziecko.

Ja wróciłam z początkiem września.Pracuję na razie tylko 2 dni w tygodniu, od listopada będzie więcej . Mały jest z opiekunką. Jako że to strasznie mamusiowy chłopczyk to rozstania są trudne, ale to tylko pierwsze chwile, a później jest spoko. Na początku opiekunka przychodziła do nas, żeby mały czuł się pewniej na swoim gruncie. Nadal go karmię, ssie do zasypiania wieczorem, no i niestety jescze budzi się w nocy :/, ale w dzień się nie upomina.
Mnie to czeka niestety niedlugo.I pelna jestem obaw.Chociaz to moje drugie dziecko.
A ty wracasz na cały etat?

Mnie wyrzucili jak skończył się okres ochronny, staram się o dofinansowanie i będę otwierać własną działalność gospodarczą :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wracam od listopada na 9/10 etatu. A od 9 pazdziernika zaczynamy adaptacje w zlobku. Moja jest jeszcze na piersi, jakos ciezko mi podjac decyzje o zakonczeniu. Zlobek wymusi koniecznosc zakonczenia dziennych karmien, a wieczorne i nocne chce na chwile obecna kontynuowac. Tez sie chetnie dowiem jak Wam ida powroty do pracy :)

Ja wracam na caly etat ale godzine mniej bede pracowac ze wzgledu na karmienie.Mlody bedzie z babcia lub dziadkami.Starsza chodzi od wrzesnia do przedszkola ale ciezko jej idzie adaptacja.Placze codziennie ze nie chce chodzic do przedszkola i nie chce lezakowac a teraz tydzien nie chodzi bo jest przeziebiona.Starsza gdy miala rok to tez poszlam do pracy ale wtedy maz pracowal na zmiany i bylam spokojniejsza.Starsza karmilam wtedy przed praca i po pracy i tak do skonczenia przez nia 2 lat i 3 miesiecy.

Moj Franio jeszcze nie chodzi. Jest z 29.08. Ale nie martwie sie. Swietnie sobie radzi fizycznie i na pewno zacznie :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry