reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny, które kp i zaczną/zaczęły rozszerzać dietę po 6 mcu, dawalyscie gluten dzieciom między 4 a 6 miesiącem? Alergolog nam kazała bo wtedy jest okno...

reklama
prawda, a ciezko telefonem celowac w dziecko co by wszystko uwiecznic

z tego co ogarniam doszli do tego, ze nie ma zadnego okna jak ktos ma miec nietolerancje glutenu to bedzie mial wprowadza sie normalnie jak wszystko miedzy 6 a 12mx

prawda, a ciezko telefonem celowac w dziecko co by wszystko uwiecznic

z tego co ogarniam doszli do tego, ze nie ma zadnego okna jak ktos ma miec nietolerancje glutenu to bedzie mial wprowadza sie normalnie jak wszystko miedzy 6 a 12mx
Tez tak czytałam. Zbila mnie z tropu ta alergolog i się zaczęłam zastanawiać nad tym moim małym z azs

Ja też nie dawałam jeszcze glutenu.
Dzisiaj w Smyku kupiłam niekapek z aventu ( i dopiero teraz sprawdziłam że na necie są o jakie 15 zł taniej :/ ehhhh!) taki - 27157_54ae6bbfb04ba.jpg I na próbę zrobiłam młodemu soczek z jabłka, wciągnął aż miło :-) A myślałam , że nie będzie mu smakować , bo na starte jabłko się krzywił. Na kolację dostał kaszkę jaglaną z Holle, ale mu nie podeszła, nie chciał jeść. Nie wiem czy mu nie smakuje, czy nie był zbyt głodny. Aha, ale zrobiłam tylko na wodzie a nie na mm.

Co do nocek, to mój też się jeszcze budzi. Pierwszy raz po jaki 3,5- 4h od zaśnięcia, potem zostawiam go już w swoim łóżku, i dostaje cyca ze 2-3 razy.

Załączniki

• 27157_54ae6bbfb04ba.jpg
    27157_54ae6bbfb04ba.jpg
    7,7 KB · Wyświetleń: 59
My walentynki w domu. Jakaś kolacje zrobię jak dzieci zasna. Dzień jak co dzień dla nas :-)
Dasz radę zrobić kolację? Wow, szacun [emoji4]

Ja mam nadzieję, że ciasto uda mi się zrobić.

U nas codziennie na kolację są kanapki [emoji5] Ja karmię po kąpieli, a mąż na dole ogarnia kuchnie i szykuje kanapeczki z dostawą do pokoju. Rano jak wstaje tez już są gotowe. Jakbym miała sobie sama zrobić, to pierwszy posiłek jadłabym chyba o 11, w trakcie pierwszej drzemki synala.

Hmmm może głupie to nie jest. Szybciej bym się flaka pozbyła [emoji16]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Effa ja tak jadam właśnie ale to nie działa [emoji27] czym człowiek je mnie regularnie tym brak jakiś postępów. Ja od 2 tygodni niecałych kręcę hulahop 2kg czy boli czy padam na twarz 30 minut dziennie musi być i na wadze mniej. A to ze jadam 2/3 posiłki dziennie nie dziala [emoji23]
Mammy w necie większość rzeczy jest tańsza , zawsze warto spojrzeć.
Gluten wchodzi po 6, tzn ja się trzymam zaleceń wprowadzania od 6 miesiąca wiem, ze każdy indywidualnie

A ja wciąż jem. Okropne to jest bo ciągle głodna jestem i waga w dol ani drgnie. Nawet jak małego trzeba nosić to chociaż Wafle ryzowe wcinam albo jablko. No nie v umiem po prostu przestać. Ćwiczenia u mnie odpadają bo mały absorbujacy a jeśli nawet trochę lepiej pośpi w dzień to i tak mam niekończąca się listę prac domowych:-(. A wieczorem na nic nie mam siły.
Effa ja robie ciasto w 10 min. Ale ono dla alergikow. Jest bez jajek i nabiału. Mi smakuje ale nie powala. Tylko musze ograniczać się z pieczeniem bo taka tortownice jem w 2 dni. No ewentualnie max 3. A później się sama przed sobą usprawiedliwiam ze to prawie jak pieczywo tylko ze trochę cukru ma. No a ja nie slodze herbaty to tak bardzo nie grzesze;-P. Oj durna ja

W necie taniej na pewno. Ale jeszcse koszty przesylki trzeba doliczyć tp może na to samo by ci wyszlo. Smyk to jeden z droższych sklepów. Można też w smyku przez internet kupić i juz wtedy jest taniej.

reklama
Tez tak miałam z ćwiczeniami, wieczorami padalam na ryj po całym dniu, a na dodatek do małego setki razy trzeba chodzić jak zaśnie ale wyznaczyłam sobie hulahop jako cel i jakoś idzie.

Ostatnia edycja:
Do góry