reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny, które kp i zaczną/zaczęły rozszerzać dietę po 6 mcu, dawalyscie gluten dzieciom między 4 a 6 miesiącem? Alergolog nam kazała bo wtedy jest okno...

reklama
prawda, a ciezko telefonem celowac w dziecko co by wszystko uwiecznic

z tego co ogarniam doszli do tego, ze nie ma zadnego okna jak ktos ma miec nietolerancje glutenu to bedzie mial wprowadza sie normalnie jak wszystko miedzy 6 a 12mx

prawda, a ciezko telefonem celowac w dziecko co by wszystko uwiecznic

z tego co ogarniam doszli do tego, ze nie ma zadnego okna jak ktos ma miec nietolerancje glutenu to bedzie mial wprowadza sie normalnie jak wszystko miedzy 6 a 12mx
Tez tak czytałam. Zbila mnie z tropu ta alergolog i się zaczęłam zastanawiać nad tym moim małym z azs

Ja też nie dawałam jeszcze glutenu.
Dzisiaj w Smyku kupiłam niekapek z aventu ( i dopiero teraz sprawdziłam że na necie są o jakie 15 zł taniej :/ ehhhh!) taki - 27157_54ae6bbfb04ba.jpg I na próbę zrobiłam młodemu soczek z jabłka, wciągnął aż miło :-) A myślałam , że nie będzie mu smakować , bo na starte jabłko się krzywił. Na kolację dostał kaszkę jaglaną z Holle, ale mu nie podeszła, nie chciał jeść. Nie wiem czy mu nie smakuje, czy nie był zbyt głodny. Aha, ale zrobiłam tylko na wodzie a nie na mm.

Co do nocek, to mój też się jeszcze budzi. Pierwszy raz po jaki 3,5- 4h od zaśnięcia, potem zostawiam go już w swoim łóżku, i dostaje cyca ze 2-3 razy.

Załączniki

• 27157_54ae6bbfb04ba.jpg
    27157_54ae6bbfb04ba.jpg
    7,7 KB · Wyświetleń: 56
My walentynki w domu. Jakaś kolacje zrobię jak dzieci zasna. Dzień jak co dzień dla nas :-)
Dasz radę zrobić kolację? Wow, szacun [emoji4]

Ja mam nadzieję, że ciasto uda mi się zrobić.

U nas codziennie na kolację są kanapki [emoji5] Ja karmię po kąpieli, a mąż na dole ogarnia kuchnie i szykuje kanapeczki z dostawą do pokoju. Rano jak wstaje tez już są gotowe. Jakbym miała sobie sama zrobić, to pierwszy posiłek jadłabym chyba o 11, w trakcie pierwszej drzemki synala.

Hmmm może głupie to nie jest. Szybciej bym się flaka pozbyła [emoji16]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Effa ja tak jadam właśnie ale to nie działa [emoji27] czym człowiek je mnie regularnie tym brak jakiś postępów. Ja od 2 tygodni niecałych kręcę hulahop 2kg czy boli czy padam na twarz 30 minut dziennie musi być i na wadze mniej. A to ze jadam 2/3 posiłki dziennie nie dziala [emoji23]
Mammy w necie większość rzeczy jest tańsza , zawsze warto spojrzeć.
Gluten wchodzi po 6, tzn ja się trzymam zaleceń wprowadzania od 6 miesiąca wiem, ze każdy indywidualnie

A ja wciąż jem. Okropne to jest bo ciągle głodna jestem i waga w dol ani drgnie. Nawet jak małego trzeba nosić to chociaż Wafle ryzowe wcinam albo jablko. No nie v umiem po prostu przestać. Ćwiczenia u mnie odpadają bo mały absorbujacy a jeśli nawet trochę lepiej pośpi w dzień to i tak mam niekończąca się listę prac domowych:-(. A wieczorem na nic nie mam siły.
Effa ja robie ciasto w 10 min. Ale ono dla alergikow. Jest bez jajek i nabiału. Mi smakuje ale nie powala. Tylko musze ograniczać się z pieczeniem bo taka tortownice jem w 2 dni. No ewentualnie max 3. A później się sama przed sobą usprawiedliwiam ze to prawie jak pieczywo tylko ze trochę cukru ma. No a ja nie slodze herbaty to tak bardzo nie grzesze;-P. Oj durna ja

W necie taniej na pewno. Ale jeszcse koszty przesylki trzeba doliczyć tp może na to samo by ci wyszlo. Smyk to jeden z droższych sklepów. Można też w smyku przez internet kupić i juz wtedy jest taniej.

reklama
Tez tak miałam z ćwiczeniami, wieczorami padalam na ryj po całym dniu, a na dodatek do małego setki razy trzeba chodzić jak zaśnie ale wyznaczyłam sobie hulahop jako cel i jakoś idzie.

Ostatnia edycja:
Do góry