reklama
Dobrze , że temp spadla
Jeśli teraz dałas ibufen to chyba jest ok...
"W sytuacji, gdy gorączka jest wysoka (powyżej 38°C), lek przestaje działać, a następną dawkę maluch powinien przyjąć dopiero za 2-3 godziny, można podać brzdącowi preparat przeciwgorączkowy z innej grupy. Przykładowo, jeśli wcześniej dziecko otrzymało syrop albo czopki z paracetamolem (np. Apap, Calpol, Panadol), teraz można podać mu środek z ibuprofenem (np. Nurofen, Ibufen, Ibum) lub odwrotnie. W obniżeniu gorączki u smyka mogą także pomóc chłodne okłady na czoło, pod pachy oraz w pachwiny lub też kąpiel malucha w wodzie o temperaturze o 1-2°C niższej od temperatury ciała brzdąca."
Jeśli teraz dałas ibufen to chyba jest ok...
"W sytuacji, gdy gorączka jest wysoka (powyżej 38°C), lek przestaje działać, a następną dawkę maluch powinien przyjąć dopiero za 2-3 godziny, można podać brzdącowi preparat przeciwgorączkowy z innej grupy. Przykładowo, jeśli wcześniej dziecko otrzymało syrop albo czopki z paracetamolem (np. Apap, Calpol, Panadol), teraz można podać mu środek z ibuprofenem (np. Nurofen, Ibufen, Ibum) lub odwrotnie. W obniżeniu gorączki u smyka mogą także pomóc chłodne okłady na czoło, pod pachy oraz w pachwiny lub też kąpiel malucha w wodzie o temperaturze o 1-2°C niższej od temperatury ciała brzdąca."
justynahellevoet
Fanka BB :)
dziewczyny ktore chca rozszerzać diete po miesiacu bedziecie rozszerzac przez papki czy metoda BLW - dziecko.lubi wybor. ja sie zdecydowalam na blw. papki przerabialam ze starszakiem teraz chce spróbować tej drugiej metody. jeszcze miesiąc i bedsiemy dzialac
AgnesAgnes
Fanka BB :)
Ja papki☺
reklama
marlenkawww
Zaciekawiona BB
Ja tez papki bede. A tak mój mlody anemia bo wyniki z badania krwi odebralismy. Z tego co czytam to często tak u dzieci karmionych piersią tylko ze poziom żelaza spada od 3 do 6 miesiąca. A poza tym drapie się maluch swedzi go ta sucha skóra.