reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

U nas jeszcze gondola max 1 godz., w tym pół godz. spania. Myślę, że to może przez ograniczenie ruchów, bo kombinezon, no i nie ma też powierzchni. I tak jak pisała Middayjoy - nuda.

reklama
Czy jakieś dziecko jest jeszczr co sie nie przewraca z pleców na brzuch? Moja konczy w niedziele 5miesiecy i jedynie jak na bok ją położę to wtedy tak. Ale ona nigdy nie lubiła no bok i w ogole sama nie potrafi na bok sie przekręcić. Powinnam już sie martwić?
Moja zawsze kochała wózek od razu zasypiała a teraz też potrafi marudzić.

wniddf9hpcb059dp.png

Czy jakieś dziecko jest jeszczr co sie nie przewraca z pleców na brzuch? Moja konczy w niedziele 5miesiecy i jedynie jak na bok ją położę to wtedy tak. Ale ona nigdy nie lubiła no bok i w ogole sama nie potrafi na bok sie przekręcić. Powinnam już sie martwić?
Moja zawsze kochała wózek od razu zasypiała a teraz też potrafi marudzić.

wniddf9hpcb059dp.png
Chyba normalne, nasza się zaczęła przewracac niedawno (4.5 mca) i jak jesteśmy u lekarzy to mówią ze to dość wcześnie. Poza tym nie martw się, to się zmienia w jeden dzien. A lubi leżeć na brzuszku? U nas poszło szybko jak polubiła brzuszek i jak trochę ja poturlalismy, żeby pokazać że może się przekrecac.

Polcia mój też nie przekręca się sam i nie lubi na boczku. Na brzuszku trochę dłużej teraz zaczyna leżeć. A Wcześniej tylko go kładlam to placz.

Mieliśmy mieć wczoraj druga dawkę 5w1 i znów przełożyłam bo skórę ma gorsza. Dziś się tylko utwierdzilam ze zrobiłam dobrze bo dostał kataru. Mam nadzieje ze się nie rozwinie to w jakąś grypę. Mój starszy pierwsze przeziębienie miał grubo po roku z tego co pamiętam a Filipek tak szybko :-(

agnes ja myslalam, ze moja przeziebiona goraczka katar kaszel a tu zeby a nie chora [emoji23]

btw jak szoruje tymi malymi szabelkami po sutkach DRAMAT jak wyjda gorne to normalnie gilotyna bedzie

No to musi być bolesne. A Tośka jak się ją karmi to wbija zęba w tą plastikową łyżeczkę. Muszę jej dawać aż pod samo podniebienie, bo się zębem nabija.

Chyba normalne, nasza się zaczęła przewracac niedawno (4.5 mca) i jak jesteśmy u lekarzy to mówią ze to dość wcześnie. Poza tym nie martw się, to się zmienia w jeden dzien. A lubi leżeć na brzuszku? U nas poszło szybko jak polubiła brzuszek i jak trochę ja poturlalismy, żeby pokazać że może się przekrecac.
Ona lubiła leżeć na brzuszku dość szybko potem nagle przestała i marudziła teraz znowu lubi. Też pokazuje jej jak sie turla. I na bok jak ją kładę tak stabilnie to sie przekreci na brzuszek ale sama nie potrafi na boczek i tu jest ta przeszkoda myślę.

wniddf9hpcb059dp.png

reklama
Mój też się nie przewraca z pleców na brzuch i z brzucha na plecy. Nie ma też jeszcze zębów ale gryzie wszystko i budzi się często w nocy więc może to to.A tak sucha skóra oby nie atopowa do alergolog dopiero idziemy.W czym kąpać, czym smarować?Narazie kapie w Emolium ale może jest coś lepszego dla takiej skóry? 5 miesięcy kończymy za 5 dni.I mój chudzik ważył wczoraj 6,5 kg.Karmię go nadal tylko piersią.Odstawiłam laktoze.Ale czy to coś daje sama nie wiem.

Do góry