reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Moj maly w dzien super usypia. Przekrece go tylko tak zeby sobie lezal na mojej rece jak jest zmeczony i od razu odlatuje. Wtedy go szybko do lozeczka na boczek klade i spi ladnie. Czasem zajmuje to tylko 5 minut. Za to na noc jak go klade to potrafi sie rozbudzic kilka razy ale generalnie nie narzekam. Drzemki w ciagu dnia ma tez po pol godziny, czasem godzine. A jak spi na moim brzuchu to potrafi 2-2,5 godz spac :) tylko, ze ja jestem wtedy uziemiona, ale sobie chociaz odpoczywam wtedy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
74dii09ku6mxcfne.png

reklama
Kurde nie nadrobie tutaj :( doczytałam kilka ostatnich stron.
Kayah - masz niezłą kluchę, a myślałam że mój jest ciężki, teraz jakieś 7,5-7,8 kg waży ;p Współczuję Twoim plecom ;)
Mój na noc o 19-20 zjada 150 i budzi się i tak jakieś 4-5 razy aż ok 22 zaśnie na dłużej i budzi się o 0-1. A potem to już wiadomo co godzine ;p i między 3 a 5 ląduje u mnie w łóżku, już ostatnio jak się budzę rano to się zastanawiam kiedy go wzięłam.
Z gazami nie pomogę, mój dostaje na noc 25 kropli espumisanu i puszcza bączki tylko w dzień :)
W dzień mamy drzemki między 12 a 14 i między 16 a 18, oczywiście budzi się co 30min żeby go pobujać 15-30min ale przynajmniej troche pośpi.

Miałam w planach dziś zobaczyć jak u nas dzień wygląda, o której i ile Mały śpi ile je itp... i dobrze szło nawet a na koniec dnia i tak zapomnialam wszystko hehehe;) moze jutro będę sobie zapisywać co jak i o której...
ale przynajmniej dziś wieczorem Kubuś usnal u siebie w łóżeczku a już długo się to nie zdarzalo, tylko musiałam kilka minut przy nim postać dać smoczka i swoja rękę do trzymania. Udanych i przespanych nocy zycze;)

ja od dawna zapisuje ktora piersia o ktorej karmilam i drzemki, na poczatku ambitnie co jakis czas spisywalam do zeszytu ale teraz mam zawalony notatnik w telefonie po prostu, czasem sobie przejezdzam przez notatki w dol patrze jak sie budzila pare tyg temu dlugosc drzemek itp

Ja od urodzenia Alexa obiecuje sobie, ze bede zapisywac jego drzemki ale jakos mi to nie wychodzi[emoji3] dlatego podziwiam Cie Paper ze Ci sie chce i pamietasz o tym za kazdym razem[emoji3]
A Wasze dzieciaczki maja juz stale pory dziennych drzemek?

zrz63e5ehh2r0bb8.png

reklama
z tymi karmieniami to mus bo zapominam ktora piers powinnam podac :D a drzemki to dodatek, nie ma stalych por to zalezy o ktorej dzien sie zacznie a zaczyna sie 7-9 w zaleznosci jak noc minela i jak z drzemek wypadlo kladzenie spac bo to tez ruchome, generalnie po kazdym obudzeniu sie poltorej h max 2 zaczyna marudzic ze zmeczenia i trzeba ja klasc, wychodzi 4-5 30min drzemek w ciagu dnia

Ostatnia edycja:
Do góry