reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Paper czy mi się wydawało czy ninka już chce raczkowac?
Moja odziwo grzeczna i ładnie śpi, wczoraj dała nam zjeść bo poszła spać:) dostała żyrafę od mikołaja i jak narazie jest to jej ulubiona zabawka. A jutro jedziemy do babci, to matka będzie odpoczywać;)

reklama
chce ale za ciezka jest, nozkami sie nie odpycha tylko sie jej slizgaja albo tylko pupe do gory bierze i za malo na rekach sie unosi, ale wie jak to zrobic tylko sily nabierze i ucieknie chociaz jak tak mysle to troche potrwa przeciez o wiele pozniej sie raczkuje

Ja nie wiem czy to skok czy zęby czy jeszcze jakies inne dziadostwo u nas ale mam wrażenie że ostatnie kilka dni moje dziecko "wcale" nie śpi... w dzien to dobrze jeśli 45 min pospi ciągiem ale zwykle to po 20 min. I ciagle jęk i ciagle na ręce. A wieczorami jeśli usnie pomiędzy 19 a 21 to tylko na godzinę najwyżej i potem do 11-12 znów marudzenie;( dobrze ze Meza mialam teraz w domu to chociaz po 10 min przerwy raz na jakiś czas mogę mieć...

Gosia.N u nas to norma ;) Maly spi w dzien 3 x po 30-40 min. A zeby go uspic to trzeba sie trosze pogomnastykowac... ale ja juz sie przyzwyczailam i jednoszesnoe mam nadzieje, ze bedzie lepiej :D a teraz rece to dobre pole widzenia dla takiego malego ciekawskiego ;) niestety trzeba sie przemeczyc.

u mnie mlody spi po 3 h nie mam pojecia co.mu sie stalo. moze przespi mi skok haha.
jak tam po świętach dziewczyny?

860io7esy4a5nu3e.png

Gosia.N u nas to samo. I jak na złość w święta . Tzn śpi dobrze ale jak nie, to marudzi, ze masakra. Nie wiadomo czy chce jeść czy pić, spać czy bawić się . U nas pierwszy ząb już wyszedł i teraz nie wiem czy drugi nie idzie zaraz za nim. Jestem tak zmęczona tymi świetami a tu jeszcze goście codziennie:(

Ja z racji tego że tu w Anglii sami jesteśmy z Mężem to przynajmniej mam spokój od gości, w Wigilię u nas byli znajomi, wczoraj my u nich a dzis sami się lenimy... ale z drugiej strony z jakimiś gośćmi to przynajmniej Małego mogłabym komuś na chwilę sprzedac;) a On nawet u Taty marudzi jeśli mnie widzi, najlepiej żeby Mama go nosiła ciągle, wlasnie go wreszcie uspalam ale nie wiem czy kolejny raz się zaraz nie obudzi jeśli go odloze;( ogólnie jakas zmeczona już jestem i nic mi się nie chce;(

powiem wam, ze dlugi skok u nas sie skonczyl i mniej marudna ale za to z lozeczkiem sie poklocila w ogole nie chce w nim spac, wczoraj jak ja polozylam to co 15min mnie wolala bralam na rece od razu zasypiala odkladalam kladlam sie przymykalam oczy i od nowa wiec znowu spalysmy razem, dzisiaj nawet na drzemke nie dala sie tam odlozyc w koncu uleglam i na srodku mojego lozka spala nie mam pojecia o co jej chodzi, jak ja klade przytomna na chwile zeby miec wolne rece to normalnie sie tam bawi wiec zaden lek czy cos

Jak ja dzis swojego do łóżeczka odlozylam po uspaniu to odrazu oczy otwarte i sie zaczal rozglądać że aż na brzuszek się przekręcil a zwykle tego nie robi;) i tak sobie z 10 min leżał na brzuchu i czekał aż go wezmę i uśpie spowrotem na rekach;)

Paper a może jakoś jej nie wygodnie na materacu? Moze jakos tak sztywno i twardo na materacu?

reklama
no moj bardziej miekki ale przez to mniej bezpieczny.. no i wczesniej bez problemu spala przeciez moj sie smieje ze skonczyl sie skok zaczal bunt czteromiesieczniaka

Do góry