reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Czesc :) mam pytanie, bylismy dziś na szczepieniu 6w1- czy mogę dziś wykąpać dziecko czy lepiej nie zamaczac dziś ranki po wkłuciu? Orientujecie się moze?

reklama
dziewczyny o ktorej kladziecie spac dzieciaczki? ja ok 21 ostatnie karmienie ale chyba stopniowo na 19:30 zmienie zeby posiedziec bez dziecka wieczorem bo tak to padam razem z nia :D
Ja niestety ok 24.00 żeby w nocy tylko raz budzić na karmienie. Ale wcześniej od ok 21 po karmieniu córka tez raczej drzemie tyle ze na rękach lub w lezaczku.

co do szczepienia- to ja normalnie kąpałam.

Kąpie małego około 19. To już pora kiedy sam się jakby upomina :) Nakarmiony, teraz już spi. Później budzi mi się około 2, potem około 5 .Jak wykąpie i odprawie starszego do spania, to mam czas dla siebie. O 23 sama kłade się spać.

z tym kladzeniem wczesniej najbardziej sie boje, ze poloze sie spac i za chwile mnie obudzi raz mi taki numer zrobila co co chwile jadla polozylam sie a ona za pol godziny placz myslalam, ze w leb sobie strzele

Paper u nas jest tak , ja kapie co drugi dzień wiec 18:30/19:00 kąpiel lub toaleta wieczorna czasem 19:30 cycorek i spać. Zazwyczaj 20/20:30 już leży w kokonie i zasypia. Czasem zaśnie od razu ale max 21 już śpi. Potem budzi się czasem 00:30 ale ostatnio albo 1:40 albo 3:30 później o 5 albo o 7 zależy jak nad ranem wstawał [emoji5] jeśli o 5 to porem jeszcze przysypia jeśli o 7 już nie idzie spać [emoji5]
Tyle ze jak on się budzi to karmienie przewijanie zawsze nam aż z godzinę zajmuje

Mój to nie , on przy samym cycu wisi długo bo tego mleka jest na zmiłuj się, zazwyczaj jeszcze było tak ze jak leżał przebrany to jeszcze była kupa [emoji23] wiec od nowa przebieranko i wychodziło tak

Ja swoją kapie 19:30 max 20. Karmie, kładę do lozeczka i sama zasypia. Tylko podchodzę daje smoka. Budzi sie rożnie, czasem wpół do 1, czasem 2. Ostatnio nawet wpół do 3. I potem drugie karmienie o 5 i trzecie o 7-8. Nie ma tragedii. Uwijam sie w 25min z mała a potem mecze sie ze swoimi cyckami ;-/ paper spróbuj ja przestawić będziesz miała czas dla siebie. Ja uwielbiam te wieczory! Chwila oddechu;-)

Witaj Jaskowamama:) wspolczuje, ze Twój maluszek tak cierpi. Nic nie doradze w temacie kolek bo cale szczęście jest mi obcy teraz przy Malwinie, jak i wcześniej przy synu tez nie miałam z tym stycznosci.
Paper, my Młoda kapiemy o 19. Później od razu karmienie, kokon, smok i zasypia w łóżeczku. O 20 spi a mamy czas dla siebie i synka. Wiec dobry pomysl żeby Ninke przestawić, odpoczniecie troche dzięki temu:)
Nie mogę dzisiaj Was nadrobić! Cały dzień poza domem praktycznie, ciągle w biegu.
Miłego wieczoru i spokojnej nocy:)

reklama
Ja kąpie tak jak dziś na snapie wysłałam. Około 18.30-18.45 kąpiel, pielęgnacja potem mleczko i usypianie w wózku bo nie lubię go samego zostawiać a tak z wózkiem sobie śmigam po jamie. Nie muszę go bujać, usypia albo sam albo przy jedzeniu. Ostatnio budzi się o 2, następnie o 6-7 i o 10 finalnie :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry