reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Maldob smoczek firmy hevea, drogi ale podobno każde dziecko potrafi ssać.
Też karmie z dwóch i z tego co wiem laktacja nie jest genetyczna.
Kayah może za 20 lat coś się zmieni [emoji23] i tak mega zazdroszczę

reklama
Ja tez karmie z dwoch bo z jednej nie wystarcza. Jedynie w nocy tylko troche tego poczatkowego i sredkowego mleka z jednego cyca pije, a do koncowki juz raczej nie dochodzi. To nocne karmienie kolo 3 to takie pro forma z tego co widze. A wczoraj na noc dostala butelke 120 ml mm bo juz w piersiach nie mialam i widze ze ja dluzej trzyma bo sie jeszcze nie obudzila.

Ja sobie przed chwila troche odciagnelam bo juz bluzka mokra i wszystko niechcacy wylalam.

Moja sie wkurza jak ssie i przestaje jej leciec. Niby po pierwszym czy drugim nacisnieciu sutka cos wyplywa ale juz przy kolejnych nie dlatego niestety przynajmniej jedna butelke dziennie dostaje, zazwyczaj na wieczor bo wtedy wlacza jej sie gastrofaza przed noca.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mamy ten Lovi i jest ok, na poczatku go ssala, pozniej wypluwala a teraz wypluwa kazdy jesli lezy w kolysce. Jak siedzi na lezaczku to ssie ostatnio glownie Aventy, ktorych wczesniej nie tykala. One maja troche bardziej odstajaca tarcze niz Lovi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

My kupiliśmy smoczek anatomiczny Canpol, w sumie na probe czy w ogóle będzie chciala. Na początku nie bardzo ale teraz bez smoka momentami byłoby bardzo trudno bo Młoda przy odkładaniu od razu chce ssać, jak nie dostanie ciumkacza to się wybudza:( i tu jest moje pytanie: Czy dajecie dzieciom spać ze smokiem? Ja czekałam az zaśnie i zabierałam, ale ostatnio ma duzy problem z zasypianiem i mogłabym tak siedzieć cala noc chyba... Kreci się, steka, a ze smoczkiem ciut lepiej, chociaż i tak ja nie śpię jak słyszę to wszystko. A karmie tez zazwyczaj z obu piersi, chociaż ostatnio jakby nie chciała już z drugiej.

Moja zasypia ze smoczkiem, najczęsciej go wypluwa. Generalnie rzecz biorąc zaczęłam używać po wyjściu ze szpitala (po porodzie). Kiedy byliśmy w szpitalu na zapalenie płuc, to pielęgniarki nic nie miały przeciwko wręcz przeciwnie, z racji że nie wolno mi było spać tam, to same go używały.
Pytanie z innej beczki. Jak się pakowałam do szpitala to miałam takie woreczki z suwakiem, ale nie z ikea tylko zwykłe z kauflanda, no i podpisywaliśmy z mężem je długopisem. Macie pomysł czym można to wyczyścić? Bo już chyba próbowałam wszystkiego, włożyłam nawet do zmywarki, bo na opakowaniu pisało, że można, ale dalej nie schodzi.

Kayah nie starałam się, w grudniu podchodzę do egzaminu o duńskie obywatelstwo, mam nadzieję, że się uda i będę mieć dwa, w tedy już będzie problem z głowy [emoji1]

Mój zasypia że smoczkiem i wcale nie zawsze wypluwa.
Aza nie mam pojęcia czym mogłabyś.
My po nie ciekawej nocy, dziś mało co śpi.

maldob ja mam anatomiczny babydream z rossmanna, tanie sa wiec nie bedzie zal jak nie przypasuja, i jakis z pepco jeszcze dziewczyny polecaly

gosiek w nocy moja nie potrzebuje smoka i spi grzecznie bez tego a w dzien jej daje spac ze smokiem bo inaczej co chwile sie rozbudza ma silna potrzebe ciumkania caly czas, tak glebiej zasypia zeby smoka nie potrzebowac moze raz dziennie reszta ze wspomaganiem

aza a zmywacz do paznokci?

reklama
Ja polecam smoczki z MAM. Aventu młody nie chciał ciągnąć. Też ma silna potrzebę ssania ale siostry w tym aspekcie nie pobije :p Ona cały czas miała smoka w buzi :p
Aza proponuje to co Paper, zmywacz do paznokci.
U nas wczoraj kiepski dzień, Filip miał tylko kilkuminutowe drzemki. W nocy tez bez rewelacji, czyli jak zwykle 2 pobudki.
Wypada na chrzciny swojego dziecka założyć sukienkę chabrową? Kiedyś coś słyszałam, że matka ma być ubrana w jasne kolorki.
Ja spadam z wagi jak szalona, już 3 kg mniej niż przed ciążą...

Do góry