reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja Cię kręcę ale przeboje macie xD dobrze, że Igi nie robi kupy haha tzn robi raz na jakiś czas. Ekonomia i czystość :)

No mój mąż chciał oglądać ale ma na popołudnie do pracy haha a chciał popatrzeć na te chude dupska[emoji14]

Masz Paper jakiegoś wybranca który powinien wygrać? W poprzednich sezonach zawsze typowalam i była wygrana . Pestka mi się podobał ale teraz myślę, że to pipa. Dziś wybiorę kogoś kto moim zdaniem się nadaje.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Heh no to miałyście. :D
Moja po kąpieli i ubranko drugi raz założyła już za małe. NIe wiem już jaki rozmiar jej zakładać. 68 jeszcze za duże. A 62 za małe..

mamakulka jeszcze nie obstawilam moze dzisiaj sie uda ale juz wiem kto mnie drazni i powinien jak najszybciej odpasc ;p w ogole wyjatkowo brzydcy ludzie w tej edycji sa

ja z telefonem leze a tata takie cyrki robi zeby sie mala usmiechnela, ze leje normalnie

Polcia, tylko te policzki i troche na szyjce. Wyslalam foto mojej poloznej to kazala kupic dermoveel i myc przegotowana woda. Zobczymy czy pomoże. A Ty co stosowałaś ??
Ja obstawiam tego Patryka z Tap Madl ;) ulubieniec Joanny to pewno w finale będzie

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak pochwaliłam dziś teściową że chyba zapeszyłam. Wróciła z pracy o 19 (niestety jeszcze u nas mieszka) mówię do niej że chcę Wiktora przetrzymać do 20 z kąpielą pomimo że był marudny bo śpiący. Ona że tak tak dobrze robię bo będzie w nocy spał i poszła. O 19:37 mały zaczął płakać i po chwili się zanosić w tym płaczu, no to ja go próbuje uspokoić ledwo zaczęłam drugi sposób a ona mi wpada do sypialni i z tekstem ,,daj mi go bo dzieciaka szkoda tak się zanosi" i ręce wyciąga. No wyobraźcie sobie jak się poczułam...żebym ja mu jakąś krzywdę zrobiła albo żeby on płakał godzinę to ja rozumiem że mogłaby chcieć pomóc ale jeszcze ten tekst w pakiecie zabolał. Oczywiście nie dałam jej go, tylko zapytałam co to da że ktoś inny go będzie w tym momencie uspokajał? To się speszyła u wyszła. Siedzi u siebie w pokoju więc może dotarło do niej że to było głupie. Ale ja mam teraz żal...bo przecież nie o to chodzi żebym oddawała synka komuś kiedy będzie mi ciężej, chodzi o to żebym sama umiała sobie poradzić ze wszystkim. Ostatecznie po 5minutach był już spokojny, sama go wykąpałam, umyłam co trzeba na przewijaku i włożyłam do łóżeczka. Zasnął sam, nie musiałam go nawet kołysać. To się pożaliłam, ale musiałam to z siebie wyrzucić :(

Mi hybrydę w zeszłym tygodniu robiła koleżanka. Ale zdecydowanie to nie był dobry pomysł... przyszła ze swoim dwulatkiem i plan był taki ze nasze dzieci zajmą sie sobą. Miał byc tez maz ale musiał zostać w pracy dłużej. I w sumie nasze malowanie wyglądało tak ze ja ze sreberkami na paznokciach, mała zaczęła płakać wiec koleżanka podała mi ja do karmienia. Aby nie tracić czasu to malowała mi paznokcie u stup, na to moja dwulatka zaczęła mnie czesać a jej dwulatek wchodził jej na barana. Obraz przekomiczny, nigdy więcej salonu urody w domu przy dzieciach. Wole odciągnąć mleko i iśc normalnie do kosmetyczki[emoji3].
W niedziele mieliśmy chrzest, na początku mszy mała zaczęła sie trochę mocno awanturować wiec buteleczka w dziubek i juz pozniej do końca mszy spała [emoji3].
Dzisiaj pierwszy raz od urodzenia Lenki puściłam starsza do żłobka. Cudnie jest posprzątać i nie miec za piec minut znowu wszystkich zabawek w każdej części domu. Strasznie sie stresowałam jak jej tam, ale wróciła mega szczęśliwa. Stęskniła sie za dziećmi, wspólnymi tańcami i innymi zajęciami. Kurczę, przy jednym dziecku w domu to luz[emoji6]. Lenka spała od 9:30 do 14 :-).
Zastanawiałam sie jak Wy to robicie ze dacie radę oglądać na wspólnej i top model. Ale w sumie odpowiedziałam sobie trzy zdania wcześniej, przy jednym to luz [emoji6]. Przy mojej młodej to spoko, ale starsza to tak zdziwia z tym usypianiem ze szok.
Ooo, chyba mam wolne :-). Młoda śpi a starsza przejął maz [emoji6]
Miłego wieczoru przed telewizorami [emoji6]

reklama
Pisałyscie o teściowych ja mam naprawdę cudowną, kompletnie się nie wtrąca i widać, że mnie normalnie akceptuję od początku, wnuki kocha, ale taką, fajną normalną miłością babciną, jeśli już na jakąś radę to tak normalnie mimochodem powie bez żadnego nacisku. Zgrzeszyłabym gdybym na nią coś złego powiedziała :-)

Co do śluzu w kupce to mój czasem na, starszy też miał, ale ja nie jestem z takich przewrażliwionych mamusiek, szczerze Wam napiszę, że czasem się zastanawiam czy ja jestem dobrą mamą, no bo czasem mały coś płacze , bo brzuch go boli, wiem, ze np cos zjadłam, a jem raczej wszystko, najlepiej jak na chrzcinach się zapomniałam i ryby w occie się nawpieprzałam i był ryk pół nocy, mąż nerwowy a ja małego lulam i mu tłumaczę, że to niedojrzały układ trawienny :-) i tyle :-) wiem, że to drugie dziecko, ale przy pierwszym też wszyscy mnie podziwiali, że ja taka spokojna jestem.

Jutro idziemy do chirurga z tą przepuklina, mam nadzieję, że coś nam poradzi, bo się trochę denerwuje, żeby nie wymyślił od razu zabiegu jakiegoś :-(

Wyśle Wam na meila moje zdjęcie,

Wczoraj była u nas pielęgniarka środowiskowa i powiedziała, że z małym wszystko ok,wiec ulga :-) Wczoraj z mężem świetowałam 7 rocznicę ślubu i chciałam od niego dostać książkę "H.jowa Pani domu' no genialna, ze śmiechu czasem padam.
Mąż ogólnie super się zajmuje dziećmi, ale w nocy z pierwszym synkiem zawsze wstawał, przebierał go, a potem ka karmiłam, a teraz to śpi jak zabity i czasem mnie to wkurza, ale dziś np wrócił z pracy i kazał mi się położyć, od razu lepiej się czuję teraz.

Do góry