reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Witam wszystkie nowe mamuśki:)
Jolcia_ możesz nam marudzić ile chcesz. Myślę, że wszystkie tu trochę pomarudzą;)
Miałam postanowienie, że w tej ciąży będę aktywna i zdrowo się odżywiała... i narazie lipton:( Na nic nie mam siły, spałabym 20h/dobę, nie mam siły gotować, ale staram się żeby jednak było w miarę zdrowo (warzywa na patelnie z jajkiem ostatnio jest hitem). Jedyne co ratuje sytuacje, to córa która ma istną mamozę od ponad tygodnia. Wszystko musi być z mamą, a najlepiej niech mama za mną biega;) Ze żłobka wychodzę mokra jak po treningu cardio, bo muszę za nią biegać i się gimnastykować żeby ją ubrać. Jakiś czas temu, obserwując jak zmęczone mamy odbierają swoje dzieci i krzyczą na nie i krytykują obiecałam sobie że tak robić nie będę. W sensie bardzo się o to postaram. W żadnym wypadku nie krytykuje tych mam:) Na pewno są najlepszymi mamami dla swoich pociech. Ale aż mnie serce bolało jak widziałam smutne miny dzieciaczków, które chcą na siebie zwrócić uwagę mamy którą widzą tylko kilka godzin dziennie tak naprawdę. Przy moim żywym, nadaktywnym, chcącym wszystko zobaczyć/wszystko dotknąć/wszędzie wejść dziecku to jest naprawdę super wewnętrzna walka żeby zachować spokój;)

Swoją drogą - są tu jakieś przyszłe mamy z Poznania?:)

reklama
Jolcia - a gadaj do woli ;-)

madzix - no niestety trudno się czasem kontrolować jak się wraca zmęczonym po pracy.. ale też się pilnuję bardzo z tym. dziecko niczemu nie winne, ze mama zmęczona.

Ja jak nigdy juz w lozeczku. Za duzo pracy i zmeczenie daje o sobie znac :-) takze teraz odpoczne :-) Jak przygotowania do swiat? U mnie pelna para. Dobrze, ze mam sily, chociaz czasami kreci mi sie w glowie i slabo mi :-) Ale daje rade :-)

Hej dziewczyny.
Co sie zu porobilo na bb ? Nie moglam odpisywac musialam pisac do admina ech...
A wczoraj bylam na wizycie i widzialam serduszko. 6t4d a na usg 6t3d czyli idealnie.
Mdlosci daja popalic. Chyba powiemy dzieciom o ciazy zeby przynajmniej wiedzieli czemu calymi dniami zdycham i nie mam na nic sily. Najmlodszy i tak nie zajarzy ale starszaki sie uciesza.

Ja biore rowniez tylko kwas foliowy. O tej krzywej to nie mam pojecia. Nie wiem nawet szczerze co to. Tzn wiem juz, ze cukrzyce pokazuje, ale nie wiem na czym polega. Nazwa iscie tajemnicza :) :) U mnie przygotowan tyle co nic. Prowadzimy z mezem firme, takze nie ma nas w domu zazwyczaj cale dnie, w soboty ja odsypiam wiekszosc czasu, pozniej jakis obiadek i wyjscie. W niedziele wizyta u rodzicow. Tak wyglada moj tydzien :).Swieta pewnie tez u tesciow, zjedzie sie rodzina. Coz, narazie mam zycie wrecz idealne, jak sie pojawi dziecko to bedzie idealnie razy 2 i zapewne wszystko odwrocone do gory nogami :) Kiedy kobietki bedziecie oglaszac dobra nowine rodzinie itd? Kolo 12 tyg? Ja jestem laik w tych sprawach, ale ponoc kolo 12 tyg wiekszosc sie chwali :)

Jolcia jeśli masz ochotę to marudz ile chcesz. Nawet sobie nie wyobrazasz jak Cie zrozumiem. Ja w pierwszej ciazy mialam cukrzycę zdiagnozowana w 6 tyg ciazy. Od 10 tyg. bylam juz na insulinie. Co ja sie uryczalam i martwilam. Po kazdym skoku cukru mialam dola. Na szczęście w połowie ciazy mi przeszło. Przestałam sie martwić. Synek rozwijał sie dobrze a trzy skoki cukru w tyg nic nie zmienily. Jestem prawie pewna ze mam cukrzycę bo czuje sie tak specyficznie zle po posilkach. Ciężko to wytlumaczyc ale czuje kiedy mi cukier skacze. Wolalabym nie miec oczywiscie ale jesli bedzie to bedzie. Żeby tylko dzidzius byl zdrowy to z reszta sobie poradzę. Dasz rade Jolcia. Glowa do góry. Gdyby cos zawsze Cie wesprzemy:)

Dziewczyny czy bola Was moze jajniki? Bo mnie dzisiaj strasznie jeden dokucza ..
Mnie boli podbrzusze, nie jakos dokuczliwie. Poprostu je czuje. Jajniki raczej nieodczuwalne. Moja znajoma przy kazdej ciazy (3x) bolaly jajniki, brzuch, miala plamienia prawie jak miesiaczke i z racji tego stosunkowo pozno dowiadywala sie o ciazach :) wszystkie zdrowe:)

reklama
Do góry