reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Okasia- nie mam pojęcia... w ciąży z Ami miałam insulinę bo sama dieta nie wystarczyła :/

Dominika- miałam krzywą cukrową robiona, że względu że w pierwszej ciąży też miałam cukrzycę... wynik wysoki 11,18 :(

reklama
O, to jakies inne masz przeliczniki. Ja mialam w 1 ciazy cukrzyce, ale taka lekka. Jakos norma byla 120 a ja mialam 170 czy jakos tak. A w drugiej ciazy wrecz przeciwnie, mega niski cukier, norma znacznie przekroczona tylko ta dolna.

A bierzecie jakieś witaminy.
Ja tylko kwas foliowy. Jak zapytałam o magnez to się mnie ginka zapytała czy brzuch mnie boli, jak nie to tylko kwas.
W poprzedniej ciąży chyba brałam jakis zestaw witamin od początku

Witam nowe mamy :)
Jolcia dasz rade. Nie martw sie. Ja mam 28 wizyte i tez bede z nim rozmawiala zeby mi zrobil od razu obciazenie. Paski mi sie koncza a bez recepty strasznie drogie sa. Rano mam cukry powyzwj 100 na czczo wiec pewnie ja tez mam.

Mi przy tej ostatniej wizycie pobrali 4 probki krwi wiec mysle ze wszystkie badania juz porobia i wyniki mi w ksiazeczke ciazy wpisza. Na pewno toksoplazmoze zrobia. Wszystkiego dowiem sie za troche ponad tydzien.

Babina chyba kwas foliowy wystarczy prawda? Ja przynajmniej tak biorę. To znaczy femibion tam jest glownie kwas foliowy i wit d chyba

Jolcia, wiem, że dieta cukrzycowa to nic przyjemnego ale zdrowie dzidziusia najważniejsze, może tym razem nie będzie tak źle ....
Również nie podoba mi się nowy wygląd forum, przede wszystkim to, że nie widać suwaczków.
Myślę, że jeśli ktoś na zbilansowana dietę to sam kwas foliowy wystarczy. Ja brałam femibion ale zauważyłam, że jestem po nim mega senna, zmieniłam na Pregna plus (ma w składzie tylko wit d, kwas foliowy, żelazo i jod) i jest lepiej, mogę w dzień jakoś funkcjonować.
Gratuluję wszystkim mamom, które doczekały już bijącego serduszka :) I oczywiście witam nowe sierpnióweczki :)
Mdłości dalej utrzymują, nie wymiotuję ale i tak nie jest za ciekawie. Mnie z kolei odrzuciło od nabiału a mam zachcianki na niezdrowe jedzenie. Kilka dni temu zrobiłam naleśniki i pod koniec naszło mnie na hamburgera:) Oczywiście zrobiłam go sobie i zjadłam :) Poza tym pizza, chipsy itp. Ale staram się jak najrzadziej :)

Ja bym się dała pociac za słodycze, a teraz jakoś mnie odrzuca. Coś tam czasem zjem ale nie tak jak w poprzedniej ciąży ze pochłanialam wszystko jak leci a i tak wiecznie byłam głodna.
Z tego też przytylam ponad 20kg, z czego 10 nadal mam....
...może wizja kg mnie odrzucila od slodkiego heh

reklama
Aneta ck- oby jednak nie było cukrzycy u Ciebie! Ja rano mam cukier dobry, ten po 2 godzinach bardzo wysoki :(

Asiunia- wiem że to najważniejsze dlatego tak bardzo się martwię... wiem jak przezywalam skoki cukru (mimo diety i insuliny) z Ami, a czasem coś co mi cukru na ogół nie podnosilo powodowało jego znaczny wzrost... jedzenie też do najsmaczniejszych nie należy... A do tego wielką zgaga u mnie powodowało :( no nic jakoś muszę przeżyć te 7 miesiący... będę Was meczyc moimi postami... z góry za to przepraszam będzie monotematycznie...

Do góry