reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

My mamy ostatnio tzw. akcje kupa. Do tego potrzebne są 2 osoby, 3 pampersy (2 na kupę i jeden jako świeży), woda (wczoraj nawet prysznic) i kosz na śmieci:)

reklama
Myślalam że moja długo spi ciągiem (4h) ale jak czytam o Waszych maluchach to zazdraszczam :)
Peper, moj mąż też woli spać w salonie bo do późna gra na ps'ie więc wiesz ;) szczerze to teraz by mi przeszkadzał w łóżku bo małej koło niego nie położe (macha łapami przez sen) a jak położe ją od ściany to muszę przez niego przeskakiwać. To niech tam śpi z psami, przynajmniej zwierzaki zadowolone ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja tez po pepek czasami zrobi i w jedna osobe ciezko to ogarnac :D Wczoraj musialam wlasnie pepek z kupy czyscic bo jakos tak do gory poszla[emoji14]moja robi srednio jedna dziennie ale zazwyczaj duza. Zmienilam jej nawet juz pampersy na dwojki zeby sie tam wszystko pomiescilo.

Mamakulka ten Twoj to zlote dziecko, tylko by spal :) moja posiedziala 2h, porozgladala sie, pomarudzila, smoczka nie chciala i w koncu owinelam ja w kokon, ponosilam i spi. Odczekam ze 20 min dla pewnosci bo ostatnio tez niby spi a po chwili sie budzi i zaczne szykowac spacer.

Troche mnie tylko marywi to ze jak nic nie pomaga na usniecie i placz to jedyna metoda jest noszenie, a jak bedzie wazyla z 10 kg to mnie zajezdzi. Niby Karp pisal ze do 3 miesiaca dziecka nie da sie do czegos przyzwyczaic bo to jest jeszcze plod, ale nie wiem... czasami mam wrazenie ze ona sie juz przyzwyczaila[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A co do kup to mojego brata synek prawie tydzien nie robil (wtedy mial kolo 5 miesiecy) i pojechali na IP do szpitala to babki powiedzialy ze widac ze to ich pierwsze dziecko bo przy karmieniu piersia to norma i moze po pare dni nie robic. Polozna tez mi mowila ze czesto przy kp dziecko wszystko trawi. :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja wczoraj tylko 2 kupy. Szybko ilosc zmalala, wczesniej bylo 5-6.
Dordaw, na pewno przyzwyczajają się wcześniej, mają już swój rytm dnia, upodobania.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja taż znacznie mniej kup robi, przynajmniej w nocy nie muszę jej tak często przebierac. Zawsze najpierw przewijam a potem karmie i potem ładnie śpi :) sporadycznie robi sobie przerwy 2h

Same laski w tej naszej galerii :)
wrzuciłam i ja fotkę choć ja się nie lubię na zdjęciach a jeszcze przy Was można się kompleksów nabawic :)

Magdalena co u Was?

reklama
moja tez w ostatecznosci tylko noszenie uspokaja ale wycwanilam sie i umiem pol siedziec pol lezec na kanapie i odpychac sie noga od stolika, ze mysli ze ja nosze :D

i tez potrafi po pachy sie usrac ;p

juz przechodzicie na wieksze pieluchy? moja dalej newborny i to tak zapinane, ze sie te naklejki dotykaja prawie :D

Do góry