reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Polcia a ten Latopic to jakies kropelki? Ja juz podaje z probiotykow Biogaje i jak mi sie skonczyla to u niej wlasnie bylo nasilenie tej wysypki, ale nie wiem czy to nie zbieg okolicznosci.

Ja przed chwila zauwazylam ze znowu po jednej stronie ma troche nowych kropek, ale bez tragedii. Na razie zmienilam Oilatum na Atoperal krochmal do kapieli i emulsje do ciala, zrezygnowalam z plynu do plukania, piore wszystko w Loveli do bialego, nie jem nabialu i zobaczymy. Kupie moze jeszcze te platki mydlane w najblizszym czasie.

Paper u mojej sie tak zaczynalo, ze po tej stronie glowki na ktorej lezala byly czerwone krostki i male placki, pozniej bladly i zostawaly same krostki.

Wczoraj pilam Karmi zurawinowe, dobre, polecam :D mam w lodowce jeszcze jakies z pomarancza i granatem i zwykle karmelowe. Dzisiaj odciagnelam 140 ml po przerwie 3,5h i wszystko przed chwila zjadla (na raz 120 a po godzinie lezenia jeszcze 20 dopila na czkawke) Chyba jest lekka poprawa jak tak systematycznie odciagam co 3h, ale widze ze na jedno karmienie to 120 ml zelazne musze komus w razie czego zostawic jak juz je kiedys odloze[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Dordaw ja wlasnie zrezygnowalam z lovelli bo mi sie wydawalo ze po niej bo w niej pralam.. Ale następnie pranie zrobie znowu w lovelli to zobacze czy sie nasila znowu czy nie. Pranie w platkach ok. Ale jak trzeba szybko a muszę najpierw rozpuscic te platki we wrzatku. Znajoma mi mowila ze bialy jelen jest na bazie mydelka. Musze poczytac. Akurat jade do sklepu to spojrze na te plyny co zawieraja.

wysłane z Tapatalka

reklama
czyli te krostki uczuleniowe? ja sama mam problem z alergia kontaktowa wiec wszystko hipoalergiczne i tak, swoje ubrania piore w jej proszku z nieuczulajacym skladem, nabialu to tyle co mleka do kawy

ja mam 2 porcje po 100ml w lodowce, pewnie w ciagu godziny mala sie obudzi to zobacze ile zje

dordaw a jak z podgrzewaniem, jak sie budzi grzejesz na szybko? w ile sie mleko podgrzewa do dobrej temp? czy ty nie chowasz do lodowki?

znalazlam na allegro podgrzewacz zelowy do mleka lovi, klika sie start i w 20min cieple mleko trzyma temp 2h potem wystarczy ugotowac to i znowu jak sie wcisnie start grzeje zastanawiam sie czy nie kupic bo troche zagubiona teraz jestem :D wiem, ze wstawic do cieplej wody i czekac ale ile jak sie drze? czy zapobiegawczo wczesniej podgrzac?

mi bialy jelen nie dopiera..

a co do papierosow - przepraszam juz milcze! :D trzymaj sie najdluzej jak sie da ;p u mnie w domu r1 sa palone, najslabsze co na rynku jest wiec tez kusi bo to prawie nie papieros :D

Kurde może ja też muszę ograniczyć nabiał? Sporo jem jogurtów bo po porodzie tylko na tym jechałam [emoji1] też jestem ciekawa jak z tym mlekiem i zupełnie nie wiem, chciałam ściągnąć ale znów coś mam mało, chyba się wstrzymam jeszcze. Oh papierosy kuszą okropnie, ja jak mały miał te dni co płakał non stop kupiłam Marlboro klikane z dwoma mentolami, nie wiem czy są w Polsce ale nie otworzyłam, dziś pękłam [emoji1] cipa ze mnie

[emoji173]

Ja i tak że się trzymam bez fajek w szoku jestem. Tyle lat paliłam prawie paczkę dziennie czerwonych na dodatek [emoji15] a tu proszę.. Jednak może nie taka cipa że mnie

[emoji173]

ja w najgorszym momencie palilam 2 paczki dziennie i jestem w pelni przekonana, ze do tego wroce, paskudny nalog ale tesknie za papierosem do kawy rano :D

kurcze dziewczyny, ale macie tempo w pisaniu :) chwilka nieobecnosci i pare stron do nadrobienia.

U mojego po tym trądziku niemowlęcym już nie ma śladu. Miał go jakieś 3-4 tygodnie.

Swojego starszego syna karmiłam piersią 13 miesięcy, oczywiście ostatnie tygodnie to było tylko jedno karmienie dziennie. Wtedy wróciłam do pracy jak mały miał 7 miesięcy i pół roku mogłam być codziennie godzinę krócej w pracy właśnie ze względu na karmienie ;). Na ten moment kp jest dla mnie najwygodniejsze i nawet je lubie, jestem zbyt dużym leniwcem, żeby bawić się w butelki, chociaż wiem że wszystko można sobie poorganizować tak żeby szło sprawnie.

W srodę mały kończy 8 tygodni. Katar już chyba wyleczony, więc w nadchodzącym tygodniu wybiaramy się na szczepienie. Zdecydujemy się na szczepionke 6w1
Jestem ciekawa ile waży. Jak wchodze z nim na wagę to wychodzi że dobił już do 6 kg :) Ubranka zakładamy 62, 68,zależy od rozmiarówki,bo to różnie wychodzi Ale kupiłam też te "przedłużacze" do bodziaków ( wrzucałam tu kiedys fotkę tego cuda na forum), więc korzystamy dłużej nawet z tych mniejszych rozmiarów.

P.S, ja jestem rocznik 84.

Paper my najpierw podgrzewalismy w wodzie ale jak dla mnie to nie do ogarniecia w jedna osobe gdy dziecko sie drze wiec kupilam podgrzewacz Beurer do butelek. Jest nawet OK ale bez rewelacji. Taki plastik.

Ja chowam mleko do lodowki i ten podgrzewacz mi grzeje do okolo 38 stopni w 3-5 min ale trzeba kontrolowac temp bo czasami jak jest mala ilosc mleka to podgrzewa zbyt mocno. Jak mala nie zje wszystkiego to on ma opcje podtrzymywania temp wiec wstawiam tam butelke spowrotem i tak jak dzisiaj po godzinie wyjmuje lub od nowa grzeje.

Z tym Lovi zelowym to bedzie tez sporo roboty bo pozniej trzeba go pewnie wygotowac zeby moc znowu w nim podgrzac. To jest chyba dobre na wyjscia :) ja mam podgrzewacze do rak ktore dzialaja na tej samej zasadzie i zawsze byl problem z tym gotowaniem po uzyciu bo to duzo zachodu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry