reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

sierpniowka, moze to być od hormonów. Ja czekałam miesiąc i karmiłam na poczatku, ale z buźką było coraz gorzej. Na poczatku też ropne były.
Ja zauważyłam ze czy moje mleko czy zwykle mm do jej się nasilały. Ale na buzi miała trądzik ale na reszcie ciałka zaczeły whcodzić.

reklama
Sierpniowka ja w piatek bylam u dermatologa bo moja tez miala taka wysypke, a teraz juz jej prawie zeszla ale w niektore dni pojedyncze krostki sie pojawiaja. Mi tez powiedziala ze to od hormonow i ze sie z tym nic nie robi, to samo minie. Mozna smarowac ale mowila ze to raczej dla dobrego samopoczucia rodzicow.
I ze takie maluchy to wszystko moze uczulac dlatego zawsze nalezy je podnosic i klasc na ramie na bawelniana pieluche, chodzic glownie w bawelnie i swoje ciuchy tez prac w proszku dla dzieci. To oczywiscie wersja dla tych wiekszych wrazliwcow :D

Moja takie cos miala jak na zdjeciu ponizej i w najgorszym momencie zaczelo jej sie pojawiac tez na klatce piersiowej ale po kilku dniach minelo. A ginekolog mi znowuz mowil ze pewnie cos z konserwantami zjadlam :D nie wiem co to wiec staram sie wszystkie te rady stosowac i na razie jest ok.

1474799417904.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1474799417904.jpg
    1474799417904.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 318
sierpniowka papierosem sie tak nie martw nawet calego nie wypalilas, tata (lekarz) mi podeslal jakas strone medyczna z lekami itp przy karmieniu i bylo, ze oczywiscie lepiej nie palic ale generalnie po poltorej h od papierosa nikotyna spada w mleku po 3h mozna w sumie nakarmic i do 5 fajkow dziennie nie ma tragedii wiec te pare buszkow na pewno krzywdy nie zrobi ;p

dordaw mojej sie podobne na poliku zrobilo jak lezala dlugo na cycku lezala myslalam, ze to od ciepla teraz niezaczerwienione ma same krosteczki zostaly

Mayumi i co pomoglo? zeszly jej juz?

Przeszliśmy na mleko bebilon ha, zmienilam plyn do mycia i zaczelam prac w platkach mydlanych. Bo jej zaczęła sie wysypka na calym ciele. Po zmianie mleka sie polepszylo ale nje całkiem. No a po tych platkach mydlanych juz zeszlo. Widze ze jednak moja strasznie uczuleniowa jest. Bede chciala wrocic do zwyklego plynu do prania ale poki co sie boje. Jeszcze czekam. Aha mi pediatra na buzie na te ropne zmiany przepisala neomycne do oczow masc aby te ropne tylko smarowac. Po tym ropne zeszly.

wysłane z Tapatalka

Ja karmie bebilon i też piersią naprzemiennie... Niestety miałam depresję po porodzie i też zdazy mi się dwie fajki zapalić .... Niestety silniejsze... zawsze po karmieniu właśnie zapale a potem butla. Lekarz mówił że mogę podpalic niż przerwać karmienie .... Choć też już jie lubię tak karmić jak wcześniej z synem.... Chyba za stara jestem 83 r. I już nie chce się tak poświęcać....

Polcia a ten Latopic to jakies kropelki? Ja juz podaje z probiotykow Biogaje i jak mi sie skonczyla to u niej wlasnie bylo nasilenie tej wysypki, ale nie wiem czy to nie zbieg okolicznosci.

Ja przed chwila zauwazylam ze znowu po jednej stronie ma troche nowych kropek, ale bez tragedii. Na razie zmienilam Oilatum na Atoperal krochmal do kapieli i emulsje do ciala, zrezygnowalam z plynu do plukania, piore wszystko w Loveli do bialego, nie jem nabialu i zobaczymy. Kupie moze jeszcze te platki mydlane w najblizszym czasie.

Paper u mojej sie tak zaczynalo, ze po tej stronie glowki na ktorej lezala byly czerwone krostki i male placki, pozniej bladly i zostawaly same krostki.

Wczoraj pilam Karmi zurawinowe, dobre, polecam :D mam w lodowce jeszcze jakies z pomarancza i granatem i zwykle karmelowe. Dzisiaj odciagnelam 140 ml po przerwie 3,5h i wszystko przed chwila zjadla (na raz 120 a po godzinie lezenia jeszcze 20 dopila na czkawke) Chyba jest lekka poprawa jak tak systematycznie odciagam co 3h, ale widze ze na jedno karmienie to 120 ml zelazne musze komus w razie czego zostawic jak juz je kiedys odloze[emoji14]

reklama
Dordaw tak zrobię, mój ma malutko ale się nasila. Poczekam może faktycznie minie, a jak nie zacznę kombinować. Paper nie mów mi tak bo będzie mnie kusilo [emoji38] mi się zdarzyło tylko raz i to było kilka buchow ale jakie ukojenie.. Od razu nerwy zeszły że mnie, coś mi się wydaje, że jak przestanę karmić wrócę do tych okropnie przyjemnych smrodow [emoji23]

[emoji173]

Do góry