reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Moj też się przez ten "chłodek" z przescieradła. Wyłożyłam kocykami wózek bo miałam tam takie poszewki i już jest lepiej. Tylko wiadomo trzeba to częściej prać.

Moj też zacząl ulewac troche, ale my karmimy piersią na żądanie, więc jak odchyla głowkę i szuka ustkami to daję cyca ;)
Mój też jest bardzo spokojny, no chyba że głodny lub ma kupę.

Asiunia - o rany, co za lekarz...

Sierpniówka - może spróbuj go tak owijać ścisło.
A może bardzo lubi ssie tulić. Moj tez bardzo lubi.

reklama
Asiunia co za lekarz tylko takiego w dupe kopnąć
Co do odkladania do luzeczka u nas nie ma wiekszego problemu po jedzeniu i odbiciu dokladam i czasami zasypia sam a czasami trzeba mu muzyke wlaczyc z pozytywki i przytrzymwc smoka staram sie nie nosić za duzo przytulanie tylko ma lerzaco albo przy kp

Dzisiaj pierwszy raz pogagalam z synem tak patrzal na mnie i mowil "yyy" jak mu odpowiadalam tak samo to sie usmiechal i znowu zaczepial mowiac " yyyy " takie to slodkie bylo :-)

Co do krwawienia po cc to tak p ok 2,5 tgodnia przestalam krwawic ok 4 tygodnia na 4 dni znowu zaczelam potem sporadycznie po 1 D iu a w czwartek bedzie 6 tygodni i dzis znowu zaczelam krwawic inie wiem czy to juz okres czy jeszce nie

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny, musze być bardziej cierpliwa i , jak piszecie, przytulać. To moje pierwsze dziecko i strasznie się denerwuje jak ona płacze, martwię się czy nic jej nie dolega. Doska, ja też mam pod górkę z karmieniem piersia i pewnie niedługo przejdę całkowicie na mm (na razie tylko dokarmiam), tez słuchałam rad położnych i doradców laktacyjnich, ale jest bardzo ciężko w praktyce je wdrozyc. Doska, jeszcze mam pytanie bo piszesz ze Twoja córka pije 80-90 ml mm. Dajesz jej więcej i pije ile chce? Ile razy karmisz na dobę?

dziewczyny tak z innej beczki, jakie macie staniki do karmienia? ma ktoras te sztywne z hm? bo kiedys byla dyskusja na ich temat ale nie pamietam czy ok sa czy nie

Paper mam i miękki i sztywny. Miękkie są mega wygodne dla mnie do spania i po domu. Sztywny czarny do wyjścia też polecam bo dużo lepiej cycki leżą [emoji1]

[emoji173]

Ja musze spac w staniku, bo mi cieknie wiec uzywam takich sportowych z pepco bez zadnych usztywnien i fiszbin. Kupilam 4 i sie super sprawdzaja, a do tego maja ladne kolory. Ostatnio jak karmilam poza domem i musialam mala odlozyc do wozka a nie mialam jak z nia na rekach zapiac sukienki bo byla jak koszula na guziki, to zalozylam tylko stanik i bez problemu ja odlozylam mimo ze ludzie obok bo on jest mocno zabudowany i w ciuchach wyglada bardziej jak bluzka. Dobrze mi sie tez go podwija do karmienia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Midday
Pierwszą wizytę u pediatry miałam jak Zosia miała tydzień, pytałam ją wówczas ile dawać bo miałam największe z tym dylematy, wiadomo nie chciałam i nie chce przekarmiać ale też i nie chce by dziecko głodne było. Powiedziała że powinno się liczyć ok 150 ml na 1 kg, co w moim wypadku wychodziło jakieś 480 ml na dobę. Dzielone na 7 posiłków to średnio ok 60 ml na jeden posiłek. Teraz Zosia zaczyna 4 tydzień i ma ok 800 gram więcej więc wiadomo więcej jej daje. Tyle z teorii a praktyka to już inna sprawa...... czasami wypije 60 za pół godziny dorabiam bo wyje, czasami zje 80 czasami 90 różnie bywa, tak czy inaczej nie ulewa i przybiera na wadze więc zbytnio się nie martwie.

no wlasnie ja do spania i po domu mam miekkie i mysle nad sztywnym do wychodzenia bo tak to zakladam zwykly i odpinam jak trzeba ramiaczko a miseczke podwijam pod cycka ale to niewygodne o duzo zachodu :D a te sztywne do karmienia jak maja wymyslone otwieranie cycka? caly sztywny przod sie odpina?

ja w miekkich i sportowych zle sie czuje poza domem, nago jakos :D

Ja mam do spania ten z pepco właśnie a jak wychodzę to normalny stanik kurde. Nie pitole się z jakimiś cudakami bo rozmiaru na mnie nie ma. Niestety.

Miał Igi mieć jutro szczepienie ale mąż chory wiec dupa znowu.

A teraz leży już w łóżku najedzony i wykapany i usypia.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja mam male cycki to rozmiar bedzie a jakos moze mniej sie rozbierac trzeba bedzie ;p

ja siedze z mala na kocu na ziemi i korzystam z okresu aktywnosci zeby te nozki pocwiczyc, dzisiaj tylko 2x sie udalo bo tak to spala albo plakala to nie bylo jak, musze to jakos ogarnac zeby wiecej czasu temu poswiecac

Do góry