reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

No więc w tej mądrej gazecie "M jak mama" jest napisane, że pas pooperacyjny a nie modelujący można zakładać w 3 dobie już bo niby ułatwia życie tylko nie na długo. Tak jak mówiłam, tydzień po cc położna radziła mi jeszcze poczekać. Ale myślę że skoro wszystko jest ok a zaraz minie miesiąc to spokojnie zacznę go używać po trochu ;-) z umiarem chyba wszystko można :p a Tobie ile czasu minęło od cc?

reklama
Witam, mi kiedyś polozna mówiła żeby nie używać bo się rozleniwia macice, czy brzuch.. żeby się sama obkurczyła. Nie używałam więc. No ale nie wiem w końcu jak lepiej jest? Teraz w sumie też nie używałam a brzuch już w miarę w miarę.

Dziewczyny czy Was po karmieniu piersią tez bola piersi albo macie takie dziwne uczucie w nich?

Ja słyszałam że pas wpływa korzystnie na te nasze wnętrzności :p oczywiście używany z głową bo inaczej to faktycznie rozleniwia macice itp. Zapewne tyle ile osób tyle opinii ;-)

To teraz ja mam do was pytanie. Jak się ma karmienie piersią (chociaż częściej mlekiem modyfikowanym) a np ból gardła? Bo skoro cytrusy odpadają to nawet głupiej herbaty nie można. Są naturalne płukanki, ale czy można jakiś lek typu cholinex? Może któraś się orientuję jak to wygląda.

Dziś Robercik kończy 3 tygodnie . Bylismy rano na pierwszej kontroli u pediatry. Mały waży 4350. i ogólnie wszystko jest ok. Poza tym tylko że jeszcze mu nie odpadł ten nieszczęsny kikut pępowinowy. Noi tutaj znowu inna "szkoła". Szpital zalecał octanisept, położna spirytus, a lekarka suchą pielęgnacje :/

Magdalena T. można *spam* Gardło do ssania.

Najpierw octeniseptem, potem przyszła położna i stwierdziła że to lipa i mam czyscić 2x dziennie spirytusem 70 %. Tylko , że u nas pępowina była bardzo gruba i dlatego to trwa długo. Lekarka stwierdziła że octenisept , czy spirytus tylko "mumifikują" tą pępowinę i ona zaleca tylko dokładne suszenie.

reklama
u mnie na szkole rodzenia odradzali spirytus powiedzieli, ze od tego sie odchodzi ale nie pamietam dlaczego, widze co czlowiek to opinia.. i jak bedziesz robic teraz?

Do góry