reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Witaj pumpkinix:) ja mam takie lekkie mdłości i to tez nie codziennie i nie cały czas. Brzusio mnie tak tylko dziwnie boli nie mocno tylko tak dziwnie go odczuwam. Czasami coś jakby na miesiaczke ale bardzo delikatnie. Jak odpoczywam to jest dobrze ale zazwyczaj latam bo przy dwulatku w domu lekko nie jest a ze ma jeszcze zapalenie ucha to mocno marudny chodzi.

Happymum jesli wszystko będzie dobrze na wizycie 28 to mnie lekarz tez zapyta o te badania. Powiem wam ze w pierwszej ciazy nie chcialam tych badan a teraz sie zastanawiam. Moj maz kategorycznie sie nie zgadza bo jak to on zapytal: czy gdyby wykryli jakąś wadę to bys usunęła? Tego bym nie zrobila wiec nie ma to sensu. Wole zaplacic za wiecej usg i co dwa tyg miec wizyte z takim badaniem. Gdyby cos sie dzialo na pewno lekarz to wykryje.
A o nazwe tego badania to czy lekarz wtedy nie sprawdza przeziornosci karku? To znaczy cos tam mierzy jaka ma grubosc i sprawdza czy jest kosc nosowa. Tak mi sie wydaje

Aneta-kurcze właśnie nie pamiętam ja bym chciała wiedziec bo jednak do wychowania sziecka z zespołem downa trzeba się trochę inaczej przygotować ,niestety ZD to tez mnóstwo innych wad no.wady serca itp.

Absolutnie nie mowie ze takie badania sa zle czy odradzam ich robienie tylko dla mnie po prostu sa malo wiarygodne. Pewnosc daje tylko amniopunkcja a jej nie dałabym sobie zrobic. Zreszta tak jak mówię sama sie zastanawiam nad tym

Aneta ja właśnie nie dalam zrobic aminopunkcji bo za duże ryzyko ale mi lekaz mowil ze jak przy tym tescue z usg jest wiecej niz 28% to rzadko rodza sie zdrowe dzieci...ja mialam tylko 11% a zastanawiałam się jak będzie

reklama
Dlatego cały czas sie zastanawiam czy sie zgodzic.hmmm mojego męża raczej nie przekonam on bardzo stanowczy jest. Zobaczymy jeszcze.

Jestem bez sily normalnie bajzel w domu prasowanie czeka mlodego na soacer zeby pooddychal normalnie bo mu na powietrzu nos sie odtyka. Normalnie przez to przedszkole caly czas choruje kurna :/ jedyny plus to toze sie lepiej przy innych dzieciach rozwija i zaczyna mowic po niemiecku. Gdyby nie to bym juz wypowiedzenie umowy pisala

Do góry