reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Aza mi jak nogi w poprzedniej ciazy spuchly to w nocy odeszly mi wody a to ze zbiera ci sie na wymioty moze świadczyć ze organizm sie oczyszcza i powoli zaczyma sie szykowac do porodu przynajmniej tak gdzies czytalam

reklama
Co do zdjęcia to gdzieś czytałam chyba na str szpitala że pierwsze i ostatnie. Ale ja biorę wszystkie co będą chcieli to zobaczą. Mnie żołądek coś boli. Dzisiaj już padła propozycja niesolonych ziemniaków bądź ryżu i tak cały dzień. Może wypróbuj...

Witam Was sierpniówki!
Na początku troszke pisałam w tym wątku, ale trudno było mi udzielać się na bieząco, długo pracowałam potem jakoś tak czas przeleciał między palcami, ale od kilku dni śledzę forum i postanowiłam o sobie przyhpomnieć, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :) ?

Ja termin mam na 17/08, ale cc ustalone na 10/08 właśnie na Żelaznej. Widzę, że pojawił się temat porodów. Mój pierwszy był koszmarny choć zaczął się idealnie to końcówkę wspominam jak rzeźnię zakończoną cc w ostatnim momencie. Na szczęście synek zdrowy choć przez rok był pod opieką neurologa czy oby na pewno. Rehabilitacja przez napięcie mięśniowe i nie widać po nim trudów porodu.
Ja rodziłam na Żelaznej i tutaj mimo wszystko urodzę drugie dzieciątko ale już przez zaplanowane cc. Za chiny ludowe nie dam się namówić na sn choć takie myśli podczas ciąży przemykały mi przez głowę...Wspomnienia porodowe tu grają dużą rolę no i nastawienie. Dziewczynki głowa do góry weszły tam to i wyjść muszą :) Teraz znieczulenie ogólnodostępne a uśmieżenie bólu też działa rozluźniająco na mamę, tak mi się wydaje.

Papercut przeczytałam, że rodzisz na Żelaznej, ale że się spotkamy? Kiedy masz cc? :) To będzie raźniej :) Ja 9/08 wieczorem mam się stawić no i następnego dnia cc. Czy zaliczyłaś "obowiązkową" płatną wizytę u anestezjologa? Tyłek mnnie boli od tych bezsensu wydanych pieniędzy na tą wizytę :)

Dziewczyny mam pytanko jeśli ma się planowane cc, to kiedy zakładają cewnik po zneczuleniu czy jak? Któraś może ma jakieś doświadczenie? Bo ja mam całą ciążę zapalenie dróg moczowych i nie wyobrażam sobie żeby na 'zywca' się temu poddać w przypadku cc.

Peper Latika ale świat babyboom jest mały. Fajnie będziecie miały raźniej :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maldob u mnie cewnik był zakładany po podaniu znieczulenia, chyba nie zaczeło jeszcze działać, ale wtedy bardzo się spieszyli i nie wiem jak to jest gdy jest planowe i robią wszystko na spokojnie.Generalnie nie czułam gdy zakładali. Natomiast przy innej okazji i pobycie na Izbie przyjęć gdy od 2 dni nie mogłam opróżnić pęcherza założyli doraźnie cewnik aby tylko opróżnić pęcherz i wtedy też nie było to jakoś bardzo bolesne.

Maldob u mnie cewnik był zakładany po podaniu znieczulenia, chyba nie zaczeło jeszcze działać, ale wtedy bardzo się spieszyli i nie wiem jak to jest gdy jest planowe i robią wszystko na spokojnie.Generalnie nie czułam gdy zakładali. Natomiast przy innej okazji i pobycie na Izbie przyjęć gdy od 2 dni nie mogłam opróżnić pęcherza założyli doraźnie cewnik aby tylko opróżnić pęcherz i wtedy też nie było to jakoś bardzo bolesne.
Uffff to może nie będzie źle :-) szykuje się na każdą opcję bo lekarz mówi że dzidzia ma większą główkę na swój 'wiek' i tak jak pomiary wagowe są rozbieżne na różnych aparatach to obwód główki akurat jest dokładny. Poza tym mała potrafiła ostatnio przez niecałe 3 tyg przytyć 1kg ;-) także tak :-) jak któryś Maluszek ma za mała wagę to my się chętnie podzielimy :D

reklama
Ja na ostatniej wizycie w sobotę dostałam info, że mała waży ok 3kg i że dużo nie urośnie bo łożysko stare i ma cechy zwapnienia czy jakoś tak. Troche martwie się czy córcia da znać że chce wyjść wcześniej gdyby coś tam jej nie pasowało.

Do góry