reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Za wszystko odpowiedzialne sa hormony, jeżeli chodzi o wypadanie włosów.
Wypadanie włosów to naturalna kolej rzeczy, oczywiście jeżeli wypadaja w normalnych ilościach. Dlatego to co nie wpadło w trakcie ciazy, wypadnie potem.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Melduję się z domu ;) oczywiście nadal w dwupaku. Ból był spowodowany prawdopodobnie naciągniętymi wiązadłami + skopaną nerką, choć lekarze chyba sami nie mieli pewności o co chodzi dokladnie. Podawali mi nospe i zastrzyki przeciwbólowe które ani troche bólu nie zmniejszały. Po prostu z każdym kolejnym rankiem jak się podnosiłam ro czułam że jest lepiej bo boli mniej. Miałam w sumie 7x ktg, żadne nie pokazało skurczy a mały za każdym razem odpychał te krążki od ktg bo mu ciasno było :D przepisali mi do domu uwaga: Nospe forte. Którą brałam przed przyjściem do szpitala i nie działała kompletnie. Troche mnie jeszcze pobolewa ten bok ale wyleżę to i będzie ok ;) z ust się dowiedziałam że malutki w niedziele ważył 1850g :) i że usg pokazało termin porodu 22.08 :o
@papercut moja wizyta przesunie się z 20.07 na 13.07 ;)

Co do wypadania włosów to strasznie sie boje że po porodzie mi garściami polecą, nie wiem jak to przeżyje i jak temu zapobiec :(
jeszcze zauważyłam pod prysznicem 1 pęknięte naczynko i chyba 1 rozstęp pod lewym kolanem, mam nadzieje że to rozstęp a nie żylak :( :( już widzę jak teraz mi się będą nogi niszczyć z dnia na dzień :( :( mogę coś zrobić by temu zapobiec? Coś na żylaki i te czerwone pajączki macie sprawdzonego?​

Ja mam dziś wizytę na 16.30 i widzę, że zapomniałam podać informację na wątku wizytowym, no trudno, zdam relacje po :) Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Oj mi tez po porodzie włosy wypadały i to ogromnych ilościach, miałam widoczne zakola i prześwity, normalnie płakałam przy myciu ich czy czesaniu... :/ W ciąży za to prawie wcale mi nie wypadały, były piękne, lśniące i gęste.
hellevoet nie wierzę w działanie tej kozieradki czy innych specyfików na włosy, od stycznia do lipca minęło dużo czasu, włosy zdążyły naturalnie odrosnąć.
Zauważyłam natomiast że znajomym, którym włosy w ciąży wypadały normalnie, po ciąży nie miały dużych problemów z ich wypadaniem.

happymum20 ciesze się, ze córeczka rośnie zdrowo, to naprawdę ogromne szczęście :) Już niedługo założymy dzieciowy wątek to się wkręcisz ponownie w rozmowy :)

Mika dobrze, że już w domu jesteś i jeszcze w dwupaku :) Na te bóle to za bardzo ci nic nie poradzili, mam nadzieję, ż ejuż nie będą cię tak bardzo męczyły.

Mika dobrze, że już w domu :-) to obu ból odpuścił już całkowicie!

Jaspis jest twoja wizyta odnotowania, rano widziałam już, że wizytujesz :-)

No niestety z włosami tak jest już, że po porodzie lecą bardzo :-( to hormonu, mi po poronieniu, tak właśnie 3 miesiące po też bardzo wypadały. Zastanawiam się czy już teraz przed porodem nie ściąć sobie na krótsze... Ale chyba to nic nie da.

Ja wlasnie dzisiaj byłam u fryzjera i dosyć dużo ścielam, dawno juz takich krótkich nie miałam :-). Troche chłodniej w kark i wydają sie teraz dużo gęstsze, a po porodzie pewnie przez pierwsze dwa, trzy miesiące nie bedzie szans aby sie wyrwać do fryzjera

Hej wszystkim :)
Ja tez włosy scielam jakis czas temu ale tylko dlatego, ze chcialam cos zmienic. Moje wlosy w ciazy wcale nie sa gestsze ani bardziej lsniace niestety ;( wygladaja normalnie i leca tak samo jak wczesniej. Mam nadzieje, ze po porodzie nie wypadnie mi wiecej bo zostane chyba lysa :/

reklama
Mnie w nocy taki skurcz brzucha obudził, że nie mogłam się ruszyć :/ Gdyby nie córka, której nie mamy z kim zostawić, to jechałabym do szpitala. Najadłam się nospy, potem wziąłam prysznic i jako tako przeszło. Ja dopiero 33 tydzień zaczynam, więc za wcześnie na poród:(

Ps. Na żylaki profilaktyczne diosmina, np. dih ja biorę.

Do góry