reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Za wszystko odpowiedzialne sa hormony, jeżeli chodzi o wypadanie włosów.
Wypadanie włosów to naturalna kolej rzeczy, oczywiście jeżeli wypadaja w normalnych ilościach. Dlatego to co nie wpadło w trakcie ciazy, wypadnie potem.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Melduję się z domu ;) oczywiście nadal w dwupaku. Ból był spowodowany prawdopodobnie naciągniętymi wiązadłami + skopaną nerką, choć lekarze chyba sami nie mieli pewności o co chodzi dokladnie. Podawali mi nospe i zastrzyki przeciwbólowe które ani troche bólu nie zmniejszały. Po prostu z każdym kolejnym rankiem jak się podnosiłam ro czułam że jest lepiej bo boli mniej. Miałam w sumie 7x ktg, żadne nie pokazało skurczy a mały za każdym razem odpychał te krążki od ktg bo mu ciasno było :D przepisali mi do domu uwaga: Nospe forte. Którą brałam przed przyjściem do szpitala i nie działała kompletnie. Troche mnie jeszcze pobolewa ten bok ale wyleżę to i będzie ok ;) z ust się dowiedziałam że malutki w niedziele ważył 1850g :) i że usg pokazało termin porodu 22.08 :o
@papercut moja wizyta przesunie się z 20.07 na 13.07 ;)

Co do wypadania włosów to strasznie sie boje że po porodzie mi garściami polecą, nie wiem jak to przeżyje i jak temu zapobiec :(
jeszcze zauważyłam pod prysznicem 1 pęknięte naczynko i chyba 1 rozstęp pod lewym kolanem, mam nadzieje że to rozstęp a nie żylak :( :( już widzę jak teraz mi się będą nogi niszczyć z dnia na dzień :( :( mogę coś zrobić by temu zapobiec? Coś na żylaki i te czerwone pajączki macie sprawdzonego?​

Ja mam dziś wizytę na 16.30 i widzę, że zapomniałam podać informację na wątku wizytowym, no trudno, zdam relacje po :) Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Oj mi tez po porodzie włosy wypadały i to ogromnych ilościach, miałam widoczne zakola i prześwity, normalnie płakałam przy myciu ich czy czesaniu... :/ W ciąży za to prawie wcale mi nie wypadały, były piękne, lśniące i gęste.
hellevoet nie wierzę w działanie tej kozieradki czy innych specyfików na włosy, od stycznia do lipca minęło dużo czasu, włosy zdążyły naturalnie odrosnąć.
Zauważyłam natomiast że znajomym, którym włosy w ciąży wypadały normalnie, po ciąży nie miały dużych problemów z ich wypadaniem.

happymum20 ciesze się, ze córeczka rośnie zdrowo, to naprawdę ogromne szczęście :) Już niedługo założymy dzieciowy wątek to się wkręcisz ponownie w rozmowy :)

Mika dobrze, że już w domu jesteś i jeszcze w dwupaku :) Na te bóle to za bardzo ci nic nie poradzili, mam nadzieję, ż ejuż nie będą cię tak bardzo męczyły.

Mika dobrze, że już w domu :-) to obu ból odpuścił już całkowicie!

Jaspis jest twoja wizyta odnotowania, rano widziałam już, że wizytujesz :-)

No niestety z włosami tak jest już, że po porodzie lecą bardzo :-( to hormonu, mi po poronieniu, tak właśnie 3 miesiące po też bardzo wypadały. Zastanawiam się czy już teraz przed porodem nie ściąć sobie na krótsze... Ale chyba to nic nie da.

Ja wlasnie dzisiaj byłam u fryzjera i dosyć dużo ścielam, dawno juz takich krótkich nie miałam :-). Troche chłodniej w kark i wydają sie teraz dużo gęstsze, a po porodzie pewnie przez pierwsze dwa, trzy miesiące nie bedzie szans aby sie wyrwać do fryzjera

Hej wszystkim :)
Ja tez włosy scielam jakis czas temu ale tylko dlatego, ze chcialam cos zmienic. Moje wlosy w ciazy wcale nie sa gestsze ani bardziej lsniace niestety ;( wygladaja normalnie i leca tak samo jak wczesniej. Mam nadzieje, ze po porodzie nie wypadnie mi wiecej bo zostane chyba lysa :/

reklama
Mnie w nocy taki skurcz brzucha obudził, że nie mogłam się ruszyć :/ Gdyby nie córka, której nie mamy z kim zostawić, to jechałabym do szpitala. Najadłam się nospy, potem wziąłam prysznic i jako tako przeszło. Ja dopiero 33 tydzień zaczynam, więc za wcześnie na poród:(

Ps. Na żylaki profilaktyczne diosmina, np. dih ja biorę.

Do góry