reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja wczoraj miałam dwa desery bo owoce właśnie , zdrowe jak mówisz ;), z mascarpone i ciasto. Ciasto jeszcze mam :D

No właśnie ja chciałam taki a się naczytalam o tych pasożyta co niby w tych kokosach i grykach zaczynają się gromadzić i się zastanawiam czy bie sama piankę zamówić. Ona się niby odkształca ale jest tak tania, że można raz w miesiącu nowy kupic. Zastanowię się jeszcze. Przewijal się temat materacykow tu albo na wozkowym ale nie pamiętam co dziewczyny radziły.

Igi 34 tc [emoji173]

reklama
na początku dziecko jest raczej lekkie to za bardzo się nie odkształci a później można pomyśleć o zmianie ;)

o losie jaka u mnie masakra, jest tak gorąco, że juz nie wiem co mam ze sobą zrobić :/ widzę, że kawa mrożona nie tylko u mnie jest grana :) ratuje życie na jakieś pół godziny, bo później znowu to samo :D

mamakulka ja też jestem na takim etapie jak Ty w postaci złożonej komody i czekam na złożenie łóżeczka :) to już tak blisko, już niedługo będziemy tulić nasze maleństwa <3 ja pewnie wyprzedze troszke większośc bo już na początku sierpnia najprawdopodobniej będą mi wywoływać poród ze względów zdrowotnych.

Jak bym miała gdzie trzymać to bym wózek tez juz przywiozła ale u nas w budynku nie ma piwnicy niestety...

Optymistka a mogę wiedzieć czemu będą wywoływać?

Ja to mam dość oddalone terminy od siebie i się zastanawiam kiedy się wydarzy :)

Igi 34 tc [emoji173]

Mój brat do córki też chyba miał z kokosem albo gryką i był zadowolony o żadnych pasożytach nie wspominał. Więc nie wiem... Ja osobiście doświadczenia żadnego w tej kwestii to nie mam póki co więc dużo nie doradze a nawet sama rad potrzebuje ;-)

mam nadciśnienie, co prawda unormowane lekami, ale taka jest podobno praktyka, że w okolicach 38 tygodnia rozwiązują. Mam tylko nadzieje, że uda mi się SN, ale zobaczymy, najważniejsze aby bez komplikacji. A może moja córeczka zrobi mi niespodzianke i sama bedzie chciała mnie poznać :) kto to wie :)

Ja na wózek też zbytnio miejsca nie mam kurcze :-/ więc się nie spieszymy z kupnem. Ja bym chciała żeby synek 5 sierpnia punktualnie wyszedł ale na usg jest teraz zapis że 12 sierpnia. Wyjdzie kiedy będzie chciał a mamuśka się dostosuję :p

mezowi zawsze inaczej mozna pomoc jak masz wene

oj paper a tą weną to różnie bywa ogólnie mam poczucie że mój chłop jest zaniedbany w "tych" sprawach :p

Ja to chyba się zdecyduje na pianka kokos. Czy lepiej sama pianka? Bo słyszałam o jakimś robactwie...

ja kupiłam łóżeczko białe z materacem kokos pianka + pościel tyle elementów (6) ile potrzebowałam za 280pln :)

U nas dzis na szczwscie chlodniej ok 20-18 stopni wiec zapraszam a kawka mrożona hmm tez bym wypila:-)
Co do materacyka ja miałam kokos-pianka-gryka i zadnych pasozytow nie miałam i nie słyszałam o nich ale kto wie :-) slyszalam ze sa jeszcze lateksowe materace czy jakos tak ale o nich nic nie wiem nie mialam ale podobno tez maja dobra opinie

reklama
Do góry