reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Jeny mnie tez wszystko strasznie meczy to jest az nieprawdopodobne ze mozna taki miec spadek formy i czlowiek nie moze nic robic bo zaraz zadyszka. Na czwarte pietro zaraz bede pol godziny wchodzic bo co pietro przy tej pogodzie musze soboe przerwy robic.

Mnie tez szlag trafia bez meza absolutny zakaz ma wyjazdow. Teraz w ciazy to w ogole nie lubie nawet jak wyjezdza rano do innego miasta a wraca wieczorem bo to jest tez dla mnie za dlugo:p w ciazy jestem bezradna i noe radze sobie bez niego. Szok bo zawsze bylam bardzo niezalezna i lubilam to. A teraz potrzebuje wsparcia :p

reklama
ja tez zawsze mowilam, ze jestem kobieta niezalezna wszystko sama chcialam robic nigdy w niczym pomocy nie chcialam i lubilam sama sobid posiedziec a teraz nie dosc ze niedolezna to jeszcze zroslak-przylepa, smutno mi jak godzine sama siedze

Aniolkowa Mama każdy dzień maluszka w brzuszku na wagę złota. Trzymam kciuki za Was!

Ja ze szpitala wyszłam dopiero w sobotę. Okazało się, że mam jakieś źle wyniki moczu, dostałam antybiotyk. Myślałam, że wyjdę w środę, a we wtorek ordynator stwierdził, że skraca mi się szyjka i mam małe rozwarcie. W piątek miałam usg i okazało się, że z szyjka ok ma nadal 3,3 cm, no ale rowarcie na 1cm jest. Podobno ordynator zawsze woli dmuchać na zimne. Biorę luteinę, mam się oszczędzać. A z cukrzycą wyniki z pomiaru cukru nie były niby bardzo złe, ale i tak mam dostać skierowanie do Poradni Diabetologicznej do Poznania, wypisu jeszcze nie mam, więc zobaczę co oni tam powypisywali... ogólnie to teskniłam za domem bardzo, za synkiem, mężem, choć codziennie do mnie przyjeżdżali. Wróciłam, a mąż mnie tak wkurza, że masakra, niby bardzo dba o mnie, sprząta, gotuje, ale jest jakiś taki wnerwiajacy!

Co do prac domowych to ja wysiadam po 5 minutach jakiejkolwiek czynności. Nie wiem jak dam radę jeszcze te dwa miesiące :-(

Jak sobie pomyślę że mój mąż miał jechać do Polski na ten długi weekend i wracać dopiero dzisiaj to aż mnie ciarki przechodzą. Ja mu wtedy nie pozwoliłam jechać bo bałam się zostać sama na 5 dni a teraz myślę że chyba miałam jakieś przeczucia.

Ale dziewczyny z nas ciepłe kluski sie zrobily hehe
Aniolkowa no cale szczescie ze mialas takie przeczucie.
Wlasnie dziewczyny teraz dbamy o siebie nic nie robimy:) odpoczywamy, lenimy sie itp

Ja wlasnie leżę od rana i jest mi dobrze :-). Córeczki nie puściłam dzisiaj do żłobka, bo jeszcze ja obserwuje co z jej brzuszkiem, ale męża teraz tez mam w domu wiec sie nią zajmuje :-). W weekend maz i córka problemy z żołądkami a dzisiaj mnie złapały takie skurcze ze w pewnym momencie nie wiedziałam czy chce mi sie do toalety czy rodzę. Na przemian zimno, gorąco i przypomniałam sobie od razu jaki ból jest przy porodzie i ile trzeba energii i siły aby urodzić dziecko. Mam nadzieje ze żołądek mi juz zacznie normalnie pracować bo juz nie chce tego dzisiaj więcej przezywać ;-).
Zazdroszczę tym co bedą miały cesarkę ;-)

Jutro mam ulubione badanie wszystkich - glukoze. Normalnie chyba ostatnia zostałam. U nas dzisiaj zimno deszczowo i wietrznie blee.

Aniolkowa mamo dobrze ze słuchasz przeczuc. Myślę że cię że szpitala wypuszcza jak będą pewni że zapanowali nad skurczami. Trzymamy nadal kciuki

Tamtusia ty też nogi zacisniete i lezakuj w domu niech cię mąż obsługuje.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki żebym jutro nie zwymiotowala

reklama
Moj na szczęście na poligony nie jeździ :-) ale wiam jak to jest jak na dluzej wyjezdza bo byl ma 3 miesiecznym kursie i widywalismy sie w weekendy a zapowiada mu sie pół roczny wyjazd :-( i nie wiem jak ja to przezyje
Ja juz z moim kurs nsr, pozniej jakies rotacje w tym roku 2 poligony i 3 miesieczny kurs 200km od domu, wiec sie widzimy tylko w weekendy od marca. Takze dziewczyny nie narzekajcie na prace mezow bo moglbyscie byc mna ;)
Kulka, to powidzenia w biznesie :) jaka brazna ??
U mnie dzisiaj gorrrraco ze az pot do tylkach leci i chyba bedzie burza.

Do góry