reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

gorgusia- dasz radę. matko ja wiem,ze czasami pracy się nie da odłozyć na bok ale,żebyś ty mogła choć tydzień odetchnąc!

powodzenia w odpieluchowaniu :)

madruszko-oj dasz radę z ta glukozą i oby wynik był dobry :)

sierpniowa-ale miałaś wspaniałą wyżerkę mniam! aż mi się zachciało!

carine trzymaj się dzielnie w szpitalu.

kahaka - oj to twoja corka wczesnie wstaje (wedle moich standardó). U nas nastaly juz te czasy,ze dziecko nie chc edo przedszkola wstawac,a w weenedy spi do 11:00 aj1 jak ciezko mi bedzie z tego zrezygnować.Ale 3 lata szybko zlecą ;) my obowiązek szkolny olewamy więc słodkie spanie do końca naszych dni ;) i żadnego wstawania o poranku (chyba,że z własnej inicjatywy :)

anna-kobiecie myslenie jest zbyt skomplikowane. chlopu trzeba jak krowie na rowie. chcesz sushi? TAK!!!jedz,teraz,natychmiast. Inaczej oleje ;)

Izis- a tam szybko naspisz pracę.ja tak myslalam,ze rok mi to zajmie-koniec końcó w 2 tygodnie napisałam.:)

natkusia super popołudnie ci si ezapowoada. smacznego!

ojaka! super pokoik, piekny kolor!!!
edys-milego dnia zycze :)

kami-popieram twoje myslenie, ze nie ma co sie krygowac i chowac w legginsach,bo tu za duzo,tam coś wystajr itd. ma byc wygodnie :)

atana-ale historia ! matko co za sąsiadka.

dzień dobry! ode mnie.
pogoda znowu dzisiaj dobijająca(w sensie ciepła) ale od jutra idzi eochłodzenie :D

u nas noc była długa, bo jasio oczywiscie skacze z zadowolenia z wyników wyborów (knp- choć ja to jestem jeszcze skrajniejsza i byłabym bardziej zadowolona gdyby rych narodowy zdobył nieco większe poparcie),zjadłam druga częśc arbuza,dzisija trzeba jechać po nową dostawę :D
życzę wam miłego dnia matki (u mnie na razie cisza,ale moje dwa chłopy,cos rano się namawiały więc różnie może być)

reklama
ATANA oo matko co za sąsiadka :szok: w takich chwilach trzeba mieć stalowe nerwy.. choć są pewnie chwile, że jest śmiech po pachy ;-) ojj nie lubie takich problemowych ludzi.,

KAHAKA zaraz napiszs Ci priv

Kurde nie umiem sie dodzwonić.. najpierw każą mi dzwonić dzisiaj o 9 a potem nie odbierają..

Cześć Mamuśki
Myślę, że możemy już obchodzić Dzień Matki, przynajmniej ja mam taki plan. Tak więc życzę wszystkiego najlepszego, minimum dolegliwości i "sprawnego" rozwiązania.
Mąż pytał mnie kilka dni temu co bym chciała dostać od niego i córci - zażyczyłam sobie maszynkę do mielenia mięsa, bo ja z tych praktycznych, to mnie trochę wyśmiał, że będzie jeszcze czas na takie prezenty. Ciekawa jestem co on wykombinuje. Szykuje też jakiś prezent "za urodzenie dziecka", mój mąż to jest w ogóle taki słodziak, że masakra.
A ostatnio usłyszałam od położnej na warsztatach z laktacji, wiadomo tak z przymrużeniem oka: drogie Panie, wasi mężowie mnie pewnie nie polubią, ale za wykarmienie dziecka należy wam się pierścionek z brylantem". Nic tylko rodzić i karmić ;-)
Ojaka, bardzo ładny ten kolor, możesz podać nazwę tej farby.
Atana, to jakaś grubsza afera kurcze. Ja nie rozumiem takich ludzi, uważam że to już są jakieś zaburzenia...nikt normalny tak się nie zachowuje.

Hej Kochane..

Ja niestety dalej się meczę, jak zadzwonić do lekarza nie mam. Nie dostałam jego numeru. Wziełam 4x paracetamol przez cały dzień, płukam tym płynem + rumianek i szałwia ale dalej jestem spuchnięta i strasznie to boli. Jutro mam wizytę u gina może on mnie jakoś poratuje, podpowie o jakimś "cudownym" leku.

Dziewczyny.. jak Boga kocham ...NIGDY W ŻYCIU NIC BARDZIEJ MNIE NIE BOLAŁO.. na prawdę... Męczę się z tym dziadostwem od piątku i nie chcę myśleć ile jeszcze to potrwa :-(

kochana wiem co czujesz bo miałam chirurgicznie usuwaną 8 rok temu ból przez 2 tygidnie niemiłosierny ale ból utrzymaywał się tak długo bo miałam już ostry stan zapalny i u Ciebie pewnie ta sama sytuacja :/ moja kuzynka też tak miałam, z drugą 8 poszła juz zanim zaczęło się z nią coś dziać i kompletnie nic nie bolałao nawet po samym zabiegu. Mi bardzo pomogła maść Solcoseryl tylko nie wiem czy można w ciąży, droga ale bardzo przyśpiesza gojenie uśmieża ból i chroni ranę

Czesc dziewczynki. Przepraszam ze was tak ostatnio zaniedbuje ale szczerze mowiac brakuje mi doby ;) wizyty u dziewczynek absorbuja caly moj czas do tego sciaganie mleka itp tez czaso chlonne. Czasami chcialabym zeby dobra trwala 10h dluzej. U nas ogolnie wszystko dorzbrze. Lilly zadziwia wszystkich, wczoraj ponad 30 minut byla kangurowana u mojego meza bez masexzki z tlenem !! Poz iej ja ja kangurowalam ale zalozylismy jej juz masexzke bo wiadomo co za duzo to nie zdrowo. Mia dalej pod respiratorkiem w sumie to odlaczyliby ja juz ale ze ma infekcje brzuszka to daja jej jeszcze odpoczac. Dzwonilam dzisiaj rano do szpitala i pielegniarki mowili ze z brzuszkiem odrobinke lepiej, najwazniejsze ze infekcja sie nie poglebia, oczywiste ze nie zejdzie z dnia na dzien i antybiotyki tez potrzebuja troszke czasu zeby zaczac dzialas. Powiem wam ze moj maz z dnia na dzien mnie zaskakuje. Wczoraj przewracal Lilly w inkubatorze z boczku na plecki i zrobil to tak sprawnie ze szok....ja jeszcze tego nie przerobilam. Zmiana pampersow ...no coz... maz obrosl mi w piorka... twierdzi ze nikt nie zmienia tak pampersow jak tatus i niestety tutaj ma racje...ja zmieniam pampka male placza, pielegniarki zmieniaja pampka, dziewczynki placza... a jak tatus zmienia to jest cisza.... wczoraj pielegniarki w szoku byly. W ogole wczesniej moj maz unikal dzieci i powiem wam ze bylam przerazona jak to bedzie kiedy bedziemy mieli swoje.... ale moj mezczyzna jest nie do poznania, nie ten facet !! Taki czuly,delikatny i taki pewny dotykajac dziewczynki i zajmujac sie nimi. Dzisiaj o 16 znowu jedziemy do dziewczynek i pewnie predko nie wrocimy bo kolejne kangurowanie bedzie. Ogolnie mam stronke z fotkamk i filmikami ksiezniczek i tam bede wrzucac wszystkie fotki i filmiki wiec jak chcecie sobie zobaczyc to prosze bardzo Index of /~jmisiek/Mia Lilly
Polecam filmik 14 i 16 :-)
A no i zapomnialam powiedziec odnosnie laktatorow to odradzam reczny TT bo zajechac sie mozna i odradzam elektryczny laktator spectra tufi3...porazka jednym slowem poranil mi cale sutki.... kupilam sobie podwojny laktator Lansinoh i jestem mega zadowolona, fakt tani nie jest ale wiadomo meczyc sie nie bede bo ilez mozna zwlaszxza ze jedno sciagniecie mleka to 150-200ml.... wczoraj sie kobietki w szpitalu smialy ze ja chyba wykarmie caly oddzial w szpitalu.

A tak swoja droga byky jakies wiesci od Beetki ? Wybaczcie ale doczytalam tylko kilka stron...

Misiura - ona cała jest zaburzona :-)

Domi - aż przyjemnie się robi czytając takie posty, pozostaje mi życzyć sobie i reszcie dziewczyn, żeby nasi Panowie też dostali takiego drygu do dzieciaczków :-)

gawit jęsli mogę zapytać, skoki ciśnienia pojawiły ci się w ciązy? Pytam bo ja też mam ten problem tzn miałam bo biorę dopegyt i nie zapeszając jest ok

Atana ja serio jestem w glebokim szoku bo przeciez nasze dziewczynki to takie malenstwa wymienic pieluszke to troszke wyczyn bo kabelkow sporo i ograniczenia ruchowe przez inkubatr tez sa.

Gawi chyba pytala jak po cc, no coz ogolnie dobrze smigam juz ladnie itp,jedhny bol jaki odczuwam to tak z lewej strony przy konczacych sie szwach, jakies takie ciagniecie w miesniach czy cus ale licze ze niedlugo mi przejdzie. Ogolnie boli mnie tylko jak klade sie do lozka albo z niego wstaje.

oj tak fiufiu mleczarnia pelna geba :-) mam juz tyle mleka zamrzonego ze szok a gdzie tu jeszcze hehe, Lilly juz wcina mleko a Mia przez problem z jelitkami ma wstrzymane karmienia przez conajmniej tydzien zeby jej jelitka odpoczely. Ale pewnie jak juz dziewxzynki zaczna jesc na pelnych obrotach to mi moze braknac mleka.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry