reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Dzień dobry mamuśki!!!!
Najlepszości w ten miły dzień!!! Ja już dostałam prezent UWAGA!!!!! GARNEK !!!! :szok:

Monya, dzień na takie wieści faktycznie kiepski. Ściskam Cię mocno w tym dniu!
Atana, Angie, my też mamy wrednych sąsiadów. Nasi młodzi i był czas, że się razem imprezowało, a teraz się Sądami straszymy. Policja też do nas była wzywana z powodu hałasu
Angie, ja po moim ostatnim dołku, wiem, że płacz pomaga. A więc popłacz sobie na zdrowie, potem słonko znów zaświeci!!!!
Edys, czy ja dobrze zrozumiałam, że Twoja Wiki urodziła się Dzień Matki? Sto lat dla Wiki!!! :-D
Gorgusia, twardy zawodnik z Ciebie! Fantastycznie, że macie jeszcze w planach urlop. Ja myślę bardziej o WYCIECZCE po porodówkach, co by zdecydować gdzie nastąpi ten dzień!
Amelka, zdrówka dla Córci!!! Mój w końcu po 3 tygodniach poszedł do przedszkola !!!!! JUPIIIIIIIII :cool2:
Izis, ja jestem po drugiej stronie barykady :-) 27 czerwca i 4 lipca mam obrony swoich studentów, a teraz usilnie sprawdzam prace licencjackie i czasem wyję ze złości !!!!!!

Anna, bez skrupułów, wysyłaj męża po sushi!!!!
Ojaka, fajny kolorek! Też myślałam o mięcie, ale stanęło na lawendzie :tak:

Carine, buziaki dla Ciebie !!!!!

reklama
Jej przed chwilą był u mnie Michaś z pięknym bukiecikiem kwiatków i słodkim buziakiem :-) aż sie wzruszyłam..

FIUFIU ja sie cieszw ze nie bylam na wyborach :p przeraza mnie nasza polityka..

MISIURA pewnie ze mozesz obchodzic Dzien Matki, przeciez juz nia jestes :-)

DOMI uwielbiam Twoje wieści! A z męża mozesz być dumna :-)

MONYA co za wyczucie.. trzymaj sie jakos w tym dniu :*

ASIOŁEK oby Cie nie zameczyli Ci goście zbytnio ;-)

SYLWIAK hehe potem bedziesz martwic sie wagą :tak:

CALTHA ale smakowitości!!

GORGUSIA tule! Czasami dobrze jest sie wypłakać.. bedzie dobrze! :*

ANGIE oby dzien był lepszy! Ah te nasze nastroje..

AMELIA zdrówka dla małej :*

KASPIAN garnek? Bardzo przydatna rzecz ;-)

Hej dziewczynki :*

Mój synuś skończył dziś DWA LATKA !! :tak:

A co do zęba to booli dalej jak szlag :-( Ja piernicze ja nie wytrzymam chyba.
Opuchlizna zeszła w większości ale teraz mam siny policzek ? Nie wiem o co kaman ?
Pogadam z lekarzem, może jakiś zastrzyk czy cokolwiek, powiem mu, że nie wytrzymuje z bólu już. Ale znając moje szczęście to na nic będzie pewnie :-(

Wszystkiego dobrego Wszystkim Mamusiom, tym obecnym i przyszłym też ;**

Dzien dobry! :)

Weekend miałam tak intensywny, ze i bez ciazy bym sie zmeczyla. Spedzialam z 15h na dworzu. Wiekszosc u nas w ogrodku, ale to zawsze jakas odmiana od salonu. Towarzysko i rodzinnie super, dawno tak nie było. I dałam radę!!! :) Tylko w ndz na 2h zlapal mnie straszny bol spojenia lonowego. Ani stac, ani chodzic, ani zmienic pozycje. Przeszło na szczęście.

Rano bylismy na wizycie w szpitalu. Ja mam jakis problem ze szpitalami wiec jechałam juz zielona ze strachu ;) Ustawili mi termin na 28 lipca (dzien po urodzinach synka, pytali czy chcemy ten dzien wczesniej, ale w niedziele to mniejszy skład na oddziale, po co takie zabawy sobie robic).
Termin jest taki orientacyjny no bo bliźnięta, bla bla bla. Ale mnie nie złamią, ja donosze :)
Zreszta musze dopytac przy podpisywaniu umowy dlaczego nie 30.07, zeby było skończone 38tc. Resztę wrażeń na wizytowym juz.

A teraz skocze poczytywac Was i sie bede ustosunkowywac ;)

Miłego poniedziałku :)

Rano cieszyłam się, że jest chłodniej i nie ma słońca, bo za dwie godziny jadę do Warszawy do endo.
A teraz jest już słońce, gorąco, duchota jak nie wiem co, zero wiaterku:-(a jadę autobusem, bo mój M w czwartek bierze wolne bo mam wizytę, więc dziś już nie chciałam żeby brał wolne. A ja sama nie chcę jechać samochodem, bo nigdy nie mam tam gdzie zaparkować, muszę gdzieś daleko zaparkować i iść sporo z buta albo przesiąść się tak czy siak w komunikację miejską...

Wyniki tarczycowe w porządku, w zasadzie jadę tylko po to, żeby się umordować (mam ponad 50 km do Wawy), zapłacić kolejne 140 zł za wizytę po to, żeby dostać receptę...
Ale i tak odkładałam wizytę, bo ponad 2 tygodnie walczyłam z przeziębieniem, dlatego dziś jadę i już. Mężuś ma się trochę zwolnić z pracy i przywitać mnie w Warszawie... tak w razie czego, jakbym miała tam mdleć w ten upał.;-) może jakoś się uda bez przygód :tak:

Kaspian a mogę zapytać gdzie pracujesz?
Domi cudownie!!:)
Monya ściskam mocno,nie ma to jak taka wiadomość w taki dzień..

a ja dziś mam mega lenia,koncze robic obiad. Robotnicy kończą w końcu elewację,teściu dalej kosi. Ja się wybieram jeszcze dziś do rossmanna kupić parę rzeczy,potem po młodego do przedszkola...

Qrcze Martyna no nie ciekawie to wyglada! Przecież ktos musi ci to jakos sprawdzić, pomoc! Nie znam sie na tym ale to troche dziwne objawy i to w ciazy...zeby jakas infekcja tylko sie tam nie wdala!
Zdrowka dla syusia! 100 lat!

Amelia przykro mi ze corcia taka chora i dala ci w kość! Niech szybko wraca do zdrowka!

Kaspian dzięki mi tez placz pomaga sie rozladowac! Znowu sie rozbeczalamjak mamie zyczenia skladalam. Te hormony...!
A co do ruchów to tez mnie te mocniejsze az bola ale jak sie nie rusza dłużej to sie stresowac zaczynam wiec juz niech lepiej nawala...zniose:tak:

Monia tule mocno! Bez sensu ze to ci dzis wysłali!:-(

reklama
Gorgusia - ślicznie Ci dziękuje za tak miły post :)
Fakt, ze ja jestem wiecznie uśmiechnięta optymistka (za ten uśmiech obrywalo mi sie w szkole podst i liceum, bo nauczyciele widzieli w tym tylko bezczelność).

Do tego w moim dojrzałym wieku ;) to sie juz doświadczenie robi swoje. Zycie jest super :)
Najważniejsze zeby moi bliscy (i ja) byli zdrowi i zło tego swiata nas omijalo. Reszta? Reszta to pikus ;)
Ze wszystkim sobie poradzimy.

A trzy - ja mam Gorgusia duzo, duzo pomocy. Spójrz na siebie, co drugi dzien praca i to po ile godzin! I do porodu az!!! A pomiędzy opieka nad maluchem, samodzielna!!! To mega wyczyn! Takze sama powinnas byc swoja najwieksza fanka - jestes mega dzielna i nie daj sobie wmówić, ze to jest byle co, bo inne kobiety i tak dalej...

Dla mnie praca mamy jest nieporównywalna z żadna inna i wkur.... mnie mega deprecjonowanie tego.
A tym towarzystwem wczoraj trzeba bylo mocno potrzasnac!!!

Carine - trzymaj sie tam! Wyobrazam sobie, ze masz dosyc i chcesz na wolność, ale coz zrobic... Przecież sie nie lenisz, to co robisz teraz jest bardzo, bardzo ważne.

Izis - to poważne lato sie szykuje :) Obrona pracy i dzidzius :)
Nie poddawaj sie i przepchnij ta obronę, bo potem ciężej jednak bedzie przez jakis czas.

Domi - coz tu komentować... Rewelacja!!!! Ogromne gratulacje, ze Wam tak to wszystko super idzie :)
Bardzo sie ciesze, ze u Was tak spokojnie. Dzien za dniem, dzien za dniem i niedługo będziecie w domku:)

Monya - ;((((( faktycznie timing okrutny strasznie. Ehhhhhh. Trzymaj sie dzis bardzo mocno. Mama na pewno bardzo by sie martwiła gdyby widziała Cie w złym stanie psychicznym gdy masz jej wnuka pod sercem.

Do góry