reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
natkusia dziękuję za miłe przywitanie:) ja też oczywiście się cieszę z synka choć tym razem chciałam czesać kucyki no ale cóż... :) ważne że chłopisko zdrowe :)

Marlenkus - rozumiem, że Ty też z Gorzowa :) Chyba wybiorę się jutro do Nilago :)

A u mnie mąż i dziewczyny liczyły na dziewczynkę a ja z synem na chłopca - no i my górą, teraz będzie nas po równo :) Najważniejsze jednak, żeby było zdrowe:-) Ale powiem Wam że mój A miał kiedyś kolegę w pracy, któremu jak urodziła się córka to się na żonę obraził na miesiąc:szok:

Miłego wieczoru dziewczyny

Najwazniejsze zeby było zdrowe :tak:

Jak moja dobra koleżanka zaszła w drugą ciaze (pierwsza maja corke) i okazało sie, że bedzie druga córa to mąż mial takiego focha i tez obrazony. Teraz jak mala jest na swiecie to mu przeszło :sorry2: ale mój G. sie smial ze jak tak bardzo mu zalezy to mozemy zrobic wymiane a wtedy dopiero był wsciekly :-D

Ostatnia edycja:
Witajcie
Ja mam jakies gorsze dni, z chłopem tzw. "ciche" od wczoraj choć ja raczej z takich włoskich bab - wolałabym wykrzyczeć wszystko i już, ale mój chłop myśli, ze jest pępkiem świata więc mu udowandniam, że nie jest ;-) od wczoraj mu nie robię nic, tzn. zero obiadów, zero kanapeczek, zero odzywania się do niego (chyba, że muszę) niedługo skończą mu się poprasowane koszule to przyjdzie w łaskę, ale wtedy mu powiem gdzie żelazko i deska :-p w dodatku jutro ta impreza firmowa i już widzę siebie na niej :-(
Normalnie hormony dają mi się we znaki :-( i dobrze, że ta ciąża niebawem się skończy, bo jakby miała trwać dłużej to chyba by do rozwodu doszło :-(
Doczytałam co pisałyście, ale nie pamiętam już co która więc wybaczcie, ale dziś będę samolubem ;-) a pamiętam tylko fiufiu ja też porządnicka i ogólnie nie cierpię bałaganu, ajk mi ktoś gdzieś coś poprzestawia, a już szlag mnie trafia jak moja mama coś robi u mnie w kuchni i nie wytrze blatu na połysk (mamy taki błyszczący i trzeba go czyścić płynem do szyb, żeby się świecił i nie miał zacieków - mama nigdy tego nie robi, więc mnie po prostu cholera bierze! ) ale teraz to olewam. gary stoją w zlewie albo zmywarce dopóki się czyste nie skończą, kurze ścieram raz w tygodniu jak wiem, że ktoś do mnie ma przyjść, podłogi myję jak się już do nich przyklejam (jakoś raz na 2-3 tygodnie) , odkurzam raz w tygodniu. widzę, że w domu syf ale po prostu nie mam siły na jakieś latanie ze szmatą ;-) także luzik nie jesteś sama :-D

No to mamy kolejkę do cc: Lilith 24, ja 28, Magda 29, Kahaka 31, Fiuufiuu 01 :)))
Ale sie bedzie działo :) Do tego porody sn, to bedzie tydzien :)))
Ja chce spaść na 30.07, zeby było 38 skończone, zobaczymy co lekarka na to.

Amelia - tez mam taki album, choć mogłabym go regularniej wypełniać :) I jeszcze gipsowe odciski stopek synka ;)
Akcja ze spodniami - pierwszorzedna

Natkusia - oj pamietam, ze tez troche 'odchorowalas' zmianę potwierdzenia płci z dziewczynki na chłopca :)

Ja chciałam parke, jak usłyszałam, ze dwie dziewczyny to powiedziałam głośno NIE! :) Jest ok, bo chłopczyk juz jest. Mam nadzieje, ze sie potwierdzi, ze małe sa dwujajowe i nie bedą identyczne :)

Klarak - witaj!

WKasia - na bol pepka tylko czas ;)

Carine - no i wychodzi, ze nic dzis nie zrobiłam, bo nic nie wydalam ;) Nawet wydawanie kasy mi ostatnio nie idzie... Spróbuje popracować jutro ;)

Asiolek - współczuje trudnego okresu z córka. Nie umiem nic doradzić, bo ja to dopiero na etapie 'nie, nie, nie' i pierwszych histerii. Myśle, ze jesli czujesz potrzebę skonsultowania swoich myśli z psychologiem to moze byc całkiem dobry pomysł (ale sama, prawda?) Moze to wszystko jest związane z przyjściem na świat rodzeństwa i próba zwrócenia na siebie uwagi i przekonania sie, ze cokolwiek nie zrobi i tak ja bedziesz kochać i akceptować i nic jej nie zagraża?

Ma_Dunia - to spory plus ciazy wiosna i latem. Możemy sie obgadac owocami, zima pewnie byłby ciastka ;) Ja sie opycham truskawkami i czeresniami, pyyyyycha :)

Fiuufiuu - to chyba jakaś slepota ciazowa. U nas drugi tydzien nie ma pani sprzatajacej. Widzę, ze syf, ale jestem oazą spokoju :)

Karaiwina - słyszałam tylko o tym sprzęcie. Jakby nie chciała zzo, to zgromadziłabym wszystko co moze pomoc ;) Znam tylko jedna osobę, która miała naturalny porod z własnej woli, zadzwonilam dzis do tej kumpeli by sie dopytac jak dała radę. W szpitalu była z 4/5 cm rozwarciem, urodziła 4,5h pózniej. 2,5h spędziła w wannie. Duża pomoc poloznej. Ostanie pol godziny okrutne, ale to juz tylko pol h :)
Z 8cm rozwarciem to juz raczej bedą wtaczac na porodowke, bo to juz bol konkret i częstotliwość skurczow niezła ;)

Caltha - suuuuuper :)

To rzeczywiscie bedzie sie działo :-D ja z Wojtkiem przy cycu bede sledzic wątek hehe

MADISON oj odchorowalam 2 godz po potwierdzeniu a teraz nie wyobrazam sobie miec dziewczynke ;-) i ciesze sie strasznie. Kto zrozumie kobiete w ciazy? :-D

GAWIT ah Ci faceci.. dobrze, bedzie mial nauke! A Ty glowa do gory :*

CALTHA widzialam juz to, mocne :-D

Koootek dokładnie tak;)
Caltha wygrałaś;)
Gawit jak się odstrzelisz to humor wróci;) Sukieneczkę już wiemy, że masz śliczną;) ( mam bardzo podobną- tak chwaliłaś, że się zdecydowałam)
Natkusia ale Ty też chciałaś córeczkę prawda? Bo pamiętam, że były jakieś akcje...o juz Madison potwierdziła;)
Swoją drogą Madison to u ciebie pamięć absolutna?

reklama
Fiufiu - u mnie to ostanio jeden wielki balagan, no ale ne chce mi sie sprzatac, no po prostu nie moge sie do tego zmusic ;)

Klarak - wokół Ciebie same dziewczyny sie rodzą, a u mnie znowu odwrotnie. Kazdy ma chłopca wiec ja od początku czułam, ze nie ma takiej opcji zeby i na mnie trafiło ;) choć mi było obojętne czy chłopiec czy dziewczynka.

Karaiwna - ja tez szykuje sie na naturalny porod bez znieczulenia. O tym urządzeniu czytałam na rożnych forach idziewczyny je chwaliły.

Madison - ja mam 2 koleżanki, które zdecydowały sie na sn bez znieczulenia. Jedna rodziła 5 h licząc od reguralnycg skurczy i twierdzi, ze nic strasznego. Druga natomiast mówi własnie, ze do 8 cm było ok, ale pózniej była rzeźnia - ale tylko przez godzinke :)

Do góry