reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej

Michas przyszedl zadowolony i juz od dawna śpi :-) ja czekam na mężusia z pracy i też śmigam spac.

NIKITKA fajnie, że wpadlas :-) cos rzadko bywasz.. co do prezentu to wymyslicie jeszcze :tak:

MAGDA to mieliscie super udany dzien :-) aż zazdroszcze!

MADUNIA ah te dylematy :-D

CARINE ojj wiele rzeczy nie mOżna jeść.. To akurat jest smażone na oleju i juz doopa :sorry2: no ale chyba sprobuje, moze nie bedzie tak zle ;-)
Co do prezentu to ja bym to przekupstwem nie nazywała, bracia dadza sobie upominek nawzajem na przełamanie pierwszych lodów ;-)

Co do glaskania to faktycznie zabronione bo wyzwala slurcze no chyba ze ciaza jest super hiper. W mojej sytuacji w ogole nie dotykam brzucha bo czesto jest twardy jak kamien

Dobranoc!

reklama
Dla Wszystkich Dzieciaczków Wszystkiego Najlepszego , dużo radości :)

Mnie lekarz zabronił głaskać czy masować brzuch ze względu właśnie na skurcze , mówił że mogą się nasilać i wywołać przedwczesny poród ale mówił też , że jeśli się nic nie dzieje , ciąża przebiega prawidłowo , nic się nie spina itp to głaskać można a nawet trzeba budować więź z dzieckiem , ja zazwyczaj po prosu kładę dłoń albo pukam jak kopie :)

Natkusia koncze pisac w tym tyg doktorat,skladam prace i bede wolna...teraz siedze po8h przed laptopem,podczytuje Was regularnie,ale jak mysle o pisaniu....:). Ale zaraz zaczniemy taki fajny czas, porody,pierwsze zdjecia....juz nie moge sie doczekac i zazdroszce Wam tym pierwszym:))).

Lilith oj usmialam sie z Twojego opisu..:-).tu nie chodzi o takie szcypanie bolesne tylko nie wiem jak to opisac...takie jakbys sie drapala bardziej no nie wiem.....

Carine ja tez nie sadze ze taki prezent to przkupstwo zeby brat kochal siostre. Bo to czy tak bedzie to zalezy od wielu innych czynnikow. Ale chce zeby dziecko mialo mile skojarzenie, tymbardziej ze dwulatek na pewno bardzo przezyje ze juz nie bede tylko jego i tata tak samo. A przez to ze choruje duzo ma mnje i tate non stop

Wróciłam do Szczecina. Dzisiaj jestem zbyt zmęczona,zeby labiedzić ale jutro juz będę wymyślać sobie zajęcia,zeby nie beczeć za Lulu.
Aj u mnie ten dzień dziecka przewrotny. Dobrze,że chociaż ta ospa juz że stanu babli w strupki sie zmienia. Do jutra (a w zasadzie dziś rana) ;-)

Witajcie !!!!
Co do glaskania brzuszka ,to moje rece sa bardzo czesto na nim ,ale ja je klade i poprostu leza ,milo w nie dostawac ciosy :-)
Mimo tego ze mam skurcze (mialam)i stan szyjki jest nie ciekawy mi ani lekarka ani polozna na ten temat nic nie mowily ,a polozna zawsze jak przychodzi to wymaca caly brzuch (wyczuwa gdzie macica chyba)i na koniec poglaszcze -takze nie wiem ....
Juz jutro wizyta i zobacze moja krolewne :-) ciesze sie ,a zarazem sie boje bo coraz to dziwniejsze sny mniewam ,ze prosto od niej jade na cc :-/ -ale wszystkiego sie dowiem jutro
Teraz kawka i zaraz trzeba mlodego budzic do szkoly
-milego dnia :-*

Witajcie,
Pogoda marna;więc pewnie dziś siedzimy w domu. Wczoraj z m byliśmy na meczu i wiecie co? Mój bilet był z łapanki i nie miałam siedzenia i jakiś miły kibic martwił się i pytał czy mi ustąpić. Kulturka :-)
W nocy za to miałam koszary i mało co spalam....
Ja nie mam jakoś potrzeby glaskania brzucha. Tylko jak Anti wystawia elementy to go podotykam i tyle.

Dzień dobry :-)
Szykuję Maję do szkoły a potem chyba wrócę do łóżka. Biodro coś nie jest po nocy zadowolone.
Maja już lepiej i dziękuję za życzenia zdrówka. Kciuki stąd mają magiczną moc :-)

Dziś będę miała gości... Znowu... Mam wrażenie, ze ciągle mnie ktoś odwiedza :-) dziś przyjedzie mój Chrzestny i przywiezie mi mąkę prosto z młyna :-) jest zupełnie inna niż ta ze sklepu i nawet osoby które nie mogą glutenu często z tej mąki naleśniki mogą zjeść...

Witam i ja;)
U mnie dziś jeszcze ma być słonecznie;)
Zaraz siostrzeniec przychodzi na służbę- nie ma laby !!!
Miło było obchodzić dzień dziecka (u nas to nasze święto jeszcze, bo nie mamy dzieci, więc prezenty zgarniamy my)

Miłego dnia;)

Witam się po powrocie z Mazur. Było krótko, ale bardzo fajnie, mimo że pogoda nie dopisała.
Podczytywałam Was trochę, ale odpisać każdej...- nie ma takiej opcji :)
Widzę, że pisałyście o prezentach dla dzieci od młodszego rodzeństwa. Macie jeszcze jakieś pomysły oprócz rowerków? Co myślicie o lalce-bobasie?

reklama
Kahaka myślę, że wystarczy wstrzelić się w potrzebę starszego rodzeństwa;) Jeśli taka lalka przypadnie to gustu to czemu nie;)

Do góry