reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

No u nas prezent z uwagi na wiek Mai nie ma sensu... byłaby zdziwiona :) sama siostra jest dla niej prezentem... Ale moja siostra kiedy miało się urodzić młodsze dziecko a Julia miała 3 latka kupiła jej prezent od braciszka. Myślę, że to zdaje egzamin bo dziecko ma wtedy dobre nastawienie... Ja planuję zabrać gdzieś Maję przed porodem w jakieś wyjątkowe miejsce tylko my dwie bo potem już zawsze czas będzie dzielony na dwoje dzieci. Chciałabym aby nie czuła się poszkodowana.
W szkole ostatnio przerabiali lekturę "Oto jest Kasia" więc lekką zaprawę miała pod względem posiadania młodszej siostry i emocji jakie to może wywołać i jak się zmienia rzeczywistość kiedy w domu jest małe dziecko.

reklama
Witam was z rana. U mnie cos z zoladkiem chyba od wczoraj nie tak :( w nocy nie moglam spac a teraz nadal boli ... nie wiem nawet od czego.. Mecze sie strasznie :/

Hej dziewuszki ;**

Przede wszystkim bardzo Wam dziękuję za &&& i gratulacje :)

Ciesze się, że już 90% mam za sobą ;-)
Powiem Wam, że chciałabym już sierpień...

Niestety nie wiem czy tylko to się zdarza w moim przypadku ale rozstępy, które miałam z pierszej ciąży troszę poszły w górę, przedłużyły się o ok. 1 cm tak samo z biodrami .. A cellulitu jak nigdy nie miałam tak teraz mam całe uda i pośladki ... Smaruję się 2 RAZY DZIENNIE REGULARNIE OD 7 MSC ( oliwka dla kobiet w ciąży i czasem balsam palmers ) Niestety tak jak już słyszałam od kilku lekarzy to nic nie daje.. może tylko opóźnić- rozstępy mają podłoże genetyczne ..... kurde... :baffled::dry:

hej
Martyna ja tez zauwazylam ze w okolicy pepka mam wieksze rozstepy..ale może to tylko takie złudzenie bo brzuch teraz jest bardziej napiety niż przed ciążą i siłą rzeczy wydają się one większe...? a smarowalam sie tylko po kąpieli oliwką, teraz mi się skończyła i już jakiś czas nie smarowałam...zauwazyłam nawet wczoraj ,ze mi się zaczęła łuszczyć skóra na brzuchu....całą czarną bluzkę od spodu miałam białą a jak przejechałam reką to się sypało jak mąka...

wiecie dziewczyny u małego dziecka to faktycznie takie prezenty mogą zdać egzamin ale u mojego 6-latka już to nie przejdzie bo on przecież rozumie ,że taka dzidzia nie była w stanie kupić mu czegokolwiek czy nawet o tym pomysleć .....także u nas to nie przejdzie...i tak jak Asiołek pisze sam brat/siostra jest w tym wypadku dla takiego dziecka prezentem...
może coś dostanie od nas ,żeby poprostu wiedział,że pomimo tego,że się nowe dziecko urodziło on nadal jest dla nas najwazniejszy i bardzo go kochamy itp....no nad ta kwestią musze jeszcze pomyśleć;-)

ja niedługo się zbieram, jade po wypis do szpitala a przy okazji musze oddać części z mebli na reklamacji i zabrać nowe...oczywiscie ja tylko jako pasażer:-) także miłego dnia;-)

Witam po weekendowo. Dobrze, że w weekendy forum trochę zwalnia/ zamiera, przynajmniej wiadomo, że wzmacniamy relacje rodzinne:)
Co do prezentów ... u nas mimo, że najstarsze ma 10 lat to zamierzamy coś kupić. Oczywiście będzie wiadomo 'że to od nas, ale i tak będzie im przecież miło, a o to chodzi. W świętego najstarsza tez juz nie wierzy, a prezenty przyjmuje chętnie;)
Póki co mam pomysł na koszulkę z napisem "Kocham starsza siostrę / brata" w zależności dla kogo będzie.
U nad raczej ma to aspekt symboliczny, a nie wartościowy czy praktyczny.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja! :)
Pogoda kurcze do dooopy. Ale przynajmniej mamy czerwiec. Przy kolejnej zmianie będziemy miały juz lipiec!!!!! :)))

Młody jeszcze spi, a mi po tygodniu walki o wszystko, tez sie wreszcie dobrze spalo i bezboleśnie.

My wczoraj zaliczylismy pierwszy atak histerii. Na poczatku bylismy twardzi i przekonani o własnej racji, potem była nawet chwila śmiechu (tak by mały nie widział), bo takie cuda wyczynial zeby postawić na swoim, a potem było okropnie. Serca nam pekaly, mi to sie płakać chciało. Biedne takie dziecko zapetlone w emocjach. Trwało to ze 20 min, moze 30. Brrrrr. Jaka ulga jak sie wreszcie uspokoił.

Z tymi rozstepami to bardzo bym chciała by było genetyczne. Ominęło mnie w 1.ciazy, duzo sie smarowalam. Teraz prawie wcale, choć ciagle sobie obiecuje.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny pnace sie po szczeblach naukowych! Żebyście jak najwiecej zrobiły zanim male pochlaniacze czasu i uwagi pojawia sie na świecie :)

Co do rodzaju prezentu, dla maluchów, to ja sobie myśle, ze powinno to byc cos wyróżniającego sie z posiadanej kolekcji. Zeby to nie był cos kolejnego z serii, tak by małe łatwo kojarzyło, ze to dostało wlasnie od rodzeństwa :)

Dziewczyny to nie do pomyslenia, ze zostalo mi planowo 10 tyg do konca :p jestesmy tu juz tyle czasu razem.. masakra ;) Juz sie nie moge doczekac zdjec naszych maluszkow! :-)

A mi dzis dokładnie 8 tyg do cc :)
Ale mam zamiar sie jeszcze 'kłócić' o 2 dni, bo nie wiem czemu plan jest na 37t5d, a nie równe 38tc.

Od kilku dni czuje czkawke w lewej pachwinie, wiec panna nr 1. znowu glowka w dol. Teraz wiem, ze te bóle to takze ich ciagle kręcenie sie.
Skoro dzidzia 1 główka w dol znowu moge oszukiwać sie, ze bedzie sn ;)

reklama
Do góry